Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det här huset ligger i Bälinge strax utanför Uppsala. Nu är det till salu för 9 miljoner kronor.Det här huset ligger i Bälinge strax utanför Uppsala. Nu är det till salu för 9 miljoner kronor.Det här huset ligger i Bälinge strax utanför Uppsala. Nu är det till salu för 9 miljoner kronor.
Det här huset ligger i Bälinge strax utanför Uppsala. Nu är det till salu för 9 miljoner kronor. Foto: Sebastian Thorén

Influencern säljer lyxvillan: ”Vi har saknat livet i stan”

Arijana Heinrici, entreprenör, influencer och inredningsbloggare, har renoverat huset i Bälinge till perfektion.

Nu väljer familjen ändå att sälja för att flytta till en sekelskifteslägenhet i Uppsala.

– Vi är så redo för nya äventyr, säger Arijana Heinrici.

I Bälinge utanför Uppsala finns ett ståtligt 1920-talshus på en tomt som är pedantiskt skött. Samma sak gäller insidan. Mycket tid och eftertanke har lagts på det här hemmet – här är allt påkostat och exklusivt. Nu är villan till salu på Hemnet för 9 miljoner kronor.

En av ägarna är inredningsbloggaren, entreprenören och influencern Arijana Heinrici, 36. På sin blogg skriver hon:

”Nu är det på riktigt. Många som frågar hur det känns. Helt rätt. Så så bra. Om vi kommer sakna huset?? Alltså, vi älskar detta hus. Känslan och hur det blev är obeskrivlig. Men nu väntar något annat oss som vi längtar till.”

https://www.instagram.com/p/B2UnyHtokuO/
Entrédörren och hallen. Redan här ser man husets lyxiga känsla.Entrédörren och hallen. Redan här ser man husets lyxiga känsla.Entrédörren och hallen. Redan här ser man husets lyxiga känsla.
Entrédörren och hallen. Redan här ser man husets lyxiga känsla. Foto: Sebastian Thorén

”Vi trodde att lugnet var något vi behövde”

Arijana Heinrici och hennes man har tidigare byggt två hus. 

– Man brukar säga tredje gången gillt, men vi har saknat livet i stan. Vi är väldigt sociala människor som vill ha mycket liv och rörelse. Vi köpte huset för att vi trodde att lugnet var något vi behövde då vi ofta har många bollar i luften. Men nu ser vårt liv annorlunda ut än då, säger Arijana Heinrici till LEVA&BO, och fortsätter:

– Min man jobbar mestadels utomlands vilket gör att huset blir väldigt stort för dottern och mig. Vi har helt andra planer om framtiden och vill inte känna att något faller med huset. Som trädgården till exempel. Jag är en perfektionist och vill att allt ska se perfekt ut jämt, haha. Det blir mycket att sköta om själv då. 

Vardagsrummet har sex meter i takhöjd och är naturligt uppdelat i tre avdelningar. Gardinerna i de enorma fönstren följer med på köpet.Vardagsrummet har sex meter i takhöjd och är naturligt uppdelat i tre avdelningar. Gardinerna i de enorma fönstren följer med på köpet.Vardagsrummet har sex meter i takhöjd och är naturligt uppdelat i tre avdelningar. Gardinerna i de enorma fönstren följer med på köpet.
I den här delen av vardagsrummet finns sex diskret infällda högtalare i taket.I den här delen av vardagsrummet finns sex diskret infällda högtalare i taket.I den här delen av vardagsrummet finns sex diskret infällda högtalare i taket.
Pampiga pardörrar leder in till vardagsrummet.Pampiga pardörrar leder in till vardagsrummet.Pampiga pardörrar leder in till vardagsrummet.
Köket är platsbyggd och har två olika ingångar från hallen.Köket är platsbyggd och har två olika ingångar från hallen.Köket är platsbyggd och har två olika ingångar från hallen.
Här finns väldigt bra förvaringsutrymmen och exklusiva material.Här finns väldigt bra förvaringsutrymmen och exklusiva material.Här finns väldigt bra förvaringsutrymmen och exklusiva material.
Matplats i köket.Matplats i köket.Matplats i köket.
1 AV 6
Vardagsrummet har sex meter i takhöjd och är naturligt uppdelat i tre avdelningar. Gardinerna i de enorma fönstren följer med på köpet.
Foto: Sebastian Thorén
2 AV 6
I den här delen av vardagsrummet finns sex diskret infällda högtalare i taket.
Foto: Sebastian Thorén
3 AV 6
Pampiga pardörrar leder in till vardagsrummet.
Foto: Sebastian Thorén
4 AV 6
Köket är platsbyggd och har två olika ingångar från hallen.
Foto: Sebastian Thorén
5 AV 6
Här finns väldigt bra förvaringsutrymmen och exklusiva material.
Foto: Sebastian Thorén
6 AV 6
Matplats i köket.
Foto: Sebastian Thorén

Köpt sekelskifteslägenhet i Uppsala

Huset har sju rum och är på 225 kvadratmeter och renoverat från golv till tak. Alla originaldetaljer är dock bevarade och här blandas verkligen 1920-talskänsla och 2020-talskänsla på ett vackert sätt. Ingenting har lämnats åt slumpen och huset sticker verkligen ut.

Trots att paret renoverat och bara har bott i huset i 1,5 år väljer de ändå att sälja. Arijana Heinrici berättar att de köpt en sekelskifteslägenhet i centrala Uppsala.

– Den har originalstuckaturer, kakelugnar, originalgolv och högt i tak. En bostad som jag självklart kommer ge en massa kärlek. Den ska totalrenoveras. Jag som älskar renovering och även jobbar med renoveringsprojekt tycker så klart det skall bli riktigt roligt, säger hon.

På övre plan ligger flera sovrum, ett dressing room och ett bibliotek. Det här sovrummet har en bevarad och fullt fungerande kakelugn.På övre plan ligger flera sovrum, ett dressing room och ett bibliotek. Det här sovrummet har en bevarad och fullt fungerande kakelugn.På övre plan ligger flera sovrum, ett dressing room och ett bibliotek. Det här sovrummet har en bevarad och fullt fungerande kakelugn.
Den övre hallen är möblerbar.Den övre hallen är möblerbar.Den övre hallen är möblerbar.
Lyxig känsla i ett av övervåningens två badrum.Lyxig känsla i ett av övervåningens två badrum.Lyxig känsla i ett av övervåningens två badrum.
Lägg märke till glasräcket, där man ser ner till vardagsrummet.Lägg märke till glasräcket, där man ser ner till vardagsrummet.Lägg märke till glasräcket, där man ser ner till vardagsrummet.
Övervåningens andra badrum, även det här en stor känsla av lyx.Övervåningens andra badrum, även det här en stor känsla av lyx.Övervåningens andra badrum, även det här en stor känsla av lyx.
Dressing room.Dressing room.Dressing room.
Tomten är på 2 055 kvadratmeter. Här finns äppelträd, bigarråer, plommon, hallon, jordgubbar och krusbär. Uteplats finns på vardera sidan av husets entré. Utekök med gasolgrill ingår i försäljningen.Tomten är på 2 055 kvadratmeter. Här finns äppelträd, bigarråer, plommon, hallon, jordgubbar och krusbär. Uteplats finns på vardera sidan av husets entré. Utekök med gasolgrill ingår i försäljningen.Tomten är på 2 055 kvadratmeter. Här finns äppelträd, bigarråer, plommon, hallon, jordgubbar och krusbär. Uteplats finns på vardera sidan av husets entré. Utekök med gasolgrill ingår i försäljningen.
1 AV 7
På övre plan ligger flera sovrum, ett dressing room och ett bibliotek. Det här sovrummet har en bevarad och fullt fungerande kakelugn.
Foto: Sebastian Thorén
2 AV 7
Den övre hallen är möblerbar.
Foto: Sebastian Thorén
3 AV 7
Lyxig känsla i ett av övervåningens två badrum.
Foto: Sebastian Thorén
4 AV 7
Lägg märke till glasräcket, där man ser ner till vardagsrummet.
Foto: Sebastian Thorén
5 AV 7
Övervåningens andra badrum, även det här en stor känsla av lyx.
Foto: Sebastian Thorén
6 AV 7
Dressing room.
Foto: Sebastian Thorén
7 AV 7
Tomten är på 2 055 kvadratmeter. Här finns äppelträd, bigarråer, plommon, hallon, jordgubbar och krusbär. Uteplats finns på vardera sidan av husets entré. Utekök med gasolgrill ingår i försäljningen.
Foto: Sebastian Thorén
https://www.instagram.com/p/B71UxXgBY31/

LÄS MER: Tv-kocken Jessica Frej säljer sin rosa lägenhet 

LÄS MER: 16 kända personer som sålde sina läckra hem 2019