Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Huset, som beskrivs som ett vrak, är till salu för 2 miljoner kronor. Trots det dåliga skicket är budgivningen i full gång.Huset, som beskrivs som ett vrak, är till salu för 2 miljoner kronor. Trots det dåliga skicket är budgivningen i full gång.Huset, som beskrivs som ett vrak, är till salu för 2 miljoner kronor. Trots det dåliga skicket är budgivningen i full gång.
Mäklaren nöjer sig med bilder på utsidan av huset, eftersom inga bilder på insidan kunde bli det minsta säljande.Mäklaren nöjer sig med bilder på utsidan av huset, eftersom inga bilder på insidan kunde bli det minsta säljande.Mäklaren nöjer sig med bilder på utsidan av huset, eftersom inga bilder på insidan kunde bli det minsta säljande.
Tomten är på 1 265 kvadratmeter och är det som säljer huset. Läget är mycket bra.Tomten är på 1 265 kvadratmeter och är det som säljer huset. Läget är mycket bra.Tomten är på 1 265 kvadratmeter och är det som säljer huset. Läget är mycket bra.
1 AV 3
Huset, som beskrivs som ett vrak, är till salu för 2 miljoner kronor. Trots det dåliga skicket är budgivningen i full gång.
Foto: Esoft
2 AV 3
Mäklaren nöjer sig med bilder på utsidan av huset, eftersom inga bilder på insidan kunde bli det minsta säljande.
Foto: Esoft
3 AV 3
Tomten är på 1 265 kvadratmeter och är det som säljer huset. Läget är mycket bra.
Foto: Esoft

Huset som mäklaren beskriver som ett vrak

Här är huset som behöver renoveras från grund till tak.

Och mäklaren hymlar inte med saken.

Här är mäklarannonsen som inte liknar någon annan.

"Glöm mäklarfloskler som 'oslipad diamant', 'en pärla med potential' med mera. Huset är ett VRAK, men det var regalskeppet Vasa också när det bärgades 1959 och se på det i dag!"

Så inleds mäklarannonsen till det här huset.

 

LÄS OCKSÅ: Huset vid sjön – för bara 450 000 kronor

Trött på floskler i annonser

Mäklaren Christian Najjar på Notar sparar inte på krutet. Han är trött på de floskler som ständigt återkommer i mäklarannonser, till exempel att renoveringsobjekt beskrivs ofta som "oslipade diamanter".

– Jag ville ge en mer nyanserad bild av vad man kan förvänta sig, innan man kommer till visningen, ett rakt och tydligt budskap helt enkelt, så att intressenternas förväntningar hamnar på rätt nivå innan de kommer dit, säger han till Expressen.

Han är öppen med att renoveringsbehovet är omfattande, att grunden på huset måste dräneras, avloppen göras om – och att varenda utrymme i huset behöver renoveras.

 

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänade hon på att styla lägenheten

Inga bilder från insidan av huset

Christian Najjar har bara fått positiva reaktioner både från spekulanter och från konkurrenter.

– Intressenterna välkomnade verkligen en "ärlig mäklarannons", som de uttryckt sig. Jag vill nog påstå att de allra flesta mäklarannonser är ärliga i sitt budskap, men man kan emellanåt tycka att det är lite väl många floskler och omskrivningar i texten, säger han.

Huset har fyra rum och kök, en boarea på 80 kvadratmeter och en biarea på 160 kvadratmeter. Tomten är stor, 1 265 kvadratmeter, vilket också är det som får sälja huset. "En bra tomt i toppläge", står det i annonsen. Men några bilder på insidan av huset visas inte i annonsen.

– Vi hittade inte en enda säljande vinkel på insidan av huset, säger Christian Najjar.

 

LÄS OCKSÅ: Anastelle upptäckte något riktigt konstigt i mäklarens bilder

 

Vad tycker du själv om huset?

– Jag tycker att huset är en oslipad diamant. Nä, skämt å sido. Tomten är fantastisk, och man kan sannolikt rädda stommen i huset, men det kommer behövas mycket kärlek och några kronor för att skapa ett permanentboende, som i slutändan kan resultera i något riktigt bra. Läget är dessutom ypperligt och det kan man inte renovera sig till, säger han.

Priset för detta vrak till hus? 2 miljoner kronor. Men budgivningen är i full gång och det ledande budet ligger i skrivande stund på 2,6 miljoner kronor.

 

LÄS OCKSÅ:

 Anna Brolin säljer sin lägenhet
 

 Titta in i köket hemma hos Leila Lindholm
 

 Fritidshusen alla drömmer om att köpa