1 av 5: Den här 40-talsvillan kan bli din för 30 000 kronor. Men kravet är att du flyttar den till en ny tomt. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling
2 av 5: Huset står i Malmberget och måste bort när gruvan ska bli större. Totalt är det 1 740 bostäder som berörs av de deformationer som gruvbrytningen i Malmberget för med sig. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling
3 av 5: Mäklaren förmedlar för tillfället fyra hus. Det här säljs för 60 000 kronor. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling
4 av 5: För 45 000 kronor säljs denna villa. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling
5 av 5: Pris: 45 000 kronor. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

Huset blir ditt för 30 000 kronor – men det finns en hake

Priset för en villa på Malmberget ligger på endast 30 000 kronor. Men det finns en hake. Slår du till gäller det att du har en tomt att ställa huset på – det måste nämligen flyttas. 

Just nu är fyra av husen till salu. 

Husen på det snart avvecklade Malmberget i Gällivare kommun ska bort när gruvan ska bli större. Gruvbolaget LKAB har köpt upp fastigheter i området som ska avvecklas – och säljer dem till en bråkdel av marknadspriset.  

Fyra av husen i området är just nu till salu för mellan 30 000 och 60 000 kronor.

”Är Du driven och kan tänka dig att axla ansvaret är detta ett formidabelt projekt till dig som vill och kan vara byggherre över ditt egna hus!” skriver mäklarna som förmedlar husen på Jonas Nilsson fastighetsförmedling.

LÄS MER: 12 övergivna och lämnade hus – allting finns kvar 

Köp hus i Malmberget – och flytta det

Den som köper huset står själv för ansvaret att se till att det finns en tomt att ställa huset på. Köparen står också för: bygglov, flytten av huset, markarbete, inkoppling av vatten och avlopp, el och värme samt eventuella renoveringar.

Köket i 40-talsvillan som säljs för 30 000 kronor. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

Det är ingen budgivning på husen, utan mäklarna förmedlar intressenterna till LKAB, som i sin tur kontaktar intressenterna för vidare information, då de satt det som ett krav att vara medveten om vad ansvaret ”att vara byggherre” innefattar.

– Eftersom det inte ingår tomt och det är mycket eget arbete att lägga ner, vill de se till att köparen vet vad den ger sig in på, säger mäklaren Mirjam Mäenpää. 

Totalt är det 1 740 bostäder som berörs av de deformationer som gruvbrytningen i Malmberget för med sig och utflyttningen från Malmberget är tänkt att vara klart 2019.

– Det här är fjärde svängen med hus som flyttas från Malmberget. De första har börjat flyttas nu så det är spännande att se, säger Mirjam Mäenpää.

30 000 kronor för 153 kvadratmeter

Det billigaste av husen är denna 40-talsvilla med fyra rum fördelat på 153 kvadratmeter. Villan säljs för 30 000 kronor.

Det gula huset har fyra rum. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

 

Sovalkov i ett av rummen. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

Större villa med sex rum

För 60 000 kronor kan den här villan med sex rum bli din. Huset har en boarea på 195 kvadratmeter. Priset är alltså fast och ny tomt står köparen för.

Det här huset kan bli ditt för 60 000 kronor. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

 

Köket i villan för 60 000 kronor. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

LÄS MER: Nina och Emil flyttar 100 år gamla huset – stock för stock 

Enplansvilla med söta knutar

En enplansvilla med mintgröna knutar ska också bort. Huset har en boarea på 94 kvadratmeter fördelat på tre rum. Pris: 45 000 kronor.

Priset på den här enplansvillan är 45 000 kronor. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

 

Köket i vita villan för 45 000 kronor. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

Villa med bastu och inglasad balkong

Det här huset har en del renoveringsbehov och säljs för 45 000 kronor. Här finns tre rum fördelat på 127 kvadratmeter. I källaren finns också en bastu. 

Den gröna villan säljs för 45 000 kronor. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

 

Köket i den gröna villan. Foto: Jonas Nilsson fastighetsförmedling

LÄS MER: 11 övergivna hus och ruckel – hus som säljs till vrakpris 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!