Mitt i centrala Gävle ligger det söta lilla trähuset som är till salu just nu. Foto: Frida Ivarsson, Svensk Fastighetsförmedling

Hemnets minsta villa – så litet är det söta trähuset

Det charmiga lilla trähuset mitt i Gävle är bara 28 kvadratmeter. Det gör villan till den minsta villan till salu i Sverige just nu.

Den som vill flytta in i ett minihus mitt i stan kan nu lägga vantarna på det här huset för knappt 2 miljoner kronor.

Någon gång under första halvan av 1800-talet byggdes det här charmiga lilla huset alldeles intill Gavleån i centrala Gävle. Förutom mysiga, gamla trägolv i kök och vardagsrum har köket även en vedspis som sätter stämningen. Här finns också ett sovloft som fungerar som sovrum, perfekt att krypa upp i för den som bor litet.

Huset har två rum och kök, och egen parkeringsplats. Foto: Frida Ivarsson, Svensk Fastighetsförmedling

Charmigt med trägolv och vedspis

I anslutning till hallen ligger toaletten som även fungerar som duschrum. Från hallen stiger man även rakt in i det lilla köket, och går man vidare in kommer man till vardagsrummet.

Med tanke på att hela huset inte är större än 28 kvadratmeter är rummen förstås små, men det är minst sagt charmigt med trägolv, vedspis och fönster mot gatan och mot vattnet. Här finns alla chanser att skapa sig ett oerhört charmigt litet hem mitt i stan.

I köket finns vackra trägolv och en charmig vedspis. Foto: Frida Ivarsson, Svensk Fastighetsförmedling
Trägolven fortsätter även i vardagsrummet. Foto: Frida Ivarsson, Svensk Fastighetsförmedling

Trappa ner till Gavleån

Huset, som är byggt i trä och målat ljusgrått, har två rum (varav sovloftet räknas som ett) och kök och parkeringsplats intill huset. På husets baksida finns en uteplats och en trappa ner till Gavleån. Till huset hör en tomt på 125 kvadratmeter.

Priset för Sveriges just nu minsta villa till salu? 1 950 000 kronor.

I huset finns också ett sovloft som fungerar som sovrum. Foto: Frida Ivarsson, Svensk Fastighetsförmedling
Det inringade huset är den lilla villan, som har sin egna lilla trappa ner mot Gavleån. Foto: Frida Ivarsson, Svensk Fastighetsförmedling
Drönarbild mot Gavleån. Huset ligger precis ovanför. Foto: Frida Ivarsson, Svensk Fastighetsförmedling

LÄS MER: Minislottet med två torn gör succé på Hemnet

LÄS MER: Kända personer som sålde sina läckra hem 2019 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!