Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

10 mest klickade bostäderna på Hemnet just nu

Hemnet är som vanligt fullproppat med fina och spännande bostäder.

Här listar vi några av de som klickar bäst just nu.

Bläddra vidare för att se allt från landets dyraste lägenhet och en lyxig kändisvilla, till ett charmigt missionshus och en herrgård med en kuslig mordhistoria...

Missionskyrka utanför Tierp. Foto: SkandiaMäklarna Gävle/Diakrit

1. Missionskyrka utanför Tierp 

Bo i en kyrka? Ja, det går. Faktum är att Sandby missionskyrka norr om Tierp i Uppland, nu bara väntar på att få rustas upp och bli någons hem. Snacka om en unik möjlighet att göra något alldeles extra.

TITTA IN I KYRKAN HÄR!
Missionskyrkan uppfördes 1882 men har under åren successivt renoverats. 1925 byggdes det pampiga tornet och på 60-talet byggdes bostadesdelen till.
I kyrksalen finns vackra spröjsade fönster i tre väderstreck. Tillsammans med den svindlande takhöjden skapas en rymd som är utöver det vanliga.
Totalt är huset 204 kvadratmeter och tomten 3 210 kvadratmeter. Prislappen ligger på 795 000 kronor. Är du frälst?

 

Pampig villa i Danderyd. Foto: Magnusson Mäkleri AB

2. Pampig villa i Danderyd 

Den här lyxiga Danderydsvillan är det många som verkar sugna på. I alla fall att kika in i. För när det kommer till priset kan nog de flesta bara drömma om att bo här.

Den vackra villan från 1909 ligger med sjöutsikt precis intill strandkanten i Stocksund. Huset är på totalt 396 kvadratmeter och tomten 1 930 kvadratmeter.
Som sig bör i villor i de här trakterna finns här ett ståndsmässigt sällskapsrum med öppen spis, ett bibliotek och ett stort kök i lantlig sekelskiftesstil.
Större delen av mittenplanet består av ett sovrum och en lika stor walk-in closet och badrum med bastu. Översta planet finns ytterligare två sovrum och ett sällskapsrum. I huset finns också en vinkällare och hemmagym.
Utgångspriset ligger på 65 miljoner kronor.


 

Miljonären Leif-Ivan Karlssons lyxiga villa i Tullinge. Foto: Andreas Bjurström

3. Miljonären Leif-Ivan Karlssons lyxiga villa i Tullinge

Leif-Ivan Karlsson, som är känd från serierna "Svenska miljonärer" och "Karlssons", sänker priset på mångmiljonvillan på Tullinge strand. 

Fyravåningshuset ligger ute till försäljning för 45 miljoner kronor och kommer med nästan två hektar mark och fem kringliggande fastigheter.

TITTA IN I HUSET HÄR!
Villan ligger intill en konstgjord sjö med vattenfall på en klippa vid Mälaren, 15 minuter med båt från Stockholm. Miljonären själv kallar huset för Chateau Eagle Mountain, slottet på Örnberget.  
– I min värld har det alltid varit som ett slott på berget, berättade han för LEVA&BO när de la ut huset till försäljning i höstas. Då för 49 miljoner kronor.

 

Röd sekelskiftesvilla i Visby. Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

4. Röd sekelskiftesvilla i Visby

Det är inte svårt att förstå att det här röda sekelskifteshuset i Visby har blivit en riktig klickis på Hemnet. Huset har många av de tidstypiska detaljerna bevarade och ligger högt med magisk utsikt över havet.

Det charmiga huset byggdes 1909 och ligger vid Snäck, strax norr om Visby. Huset har fyra rum fördelat på 126 kvadratmeter. På den 1 966 kvadratmeter stora tomten finns en gäststuga och här finns också bygglov för ytterligare 250 kvadratmeter.
Förutom den uppenbart fantastiska utsidan med vackra snickerier och spröjsade fönster, är det ett riktigt charmigt hus invändigt med vedspis och pärlospont på väggarna. Huset har används som sommarbostad och beskrivs som välbehållet men i behov av modernisering om man vill bo här permanent.
Utgångspriset ligger på 6,2 miljoner kronor.

 

Hessle gård utanför Enköping. Foto: Adam Helbaoui/ Kronfoto

5. Kakelugnsmördarens gamla herrgård utanför Enköping

Hessle Gård ligger ute för 95 miljoner kronor på Hemnet. I dag är det en  person inom europeiska fotbollsvärlden som bor på 1700-talsgården.

Men på 1960-talet var det bankiren Wilhelm Rodius – känd för kakelugnsmordet 1962 – som tillbringade sin lediga tid där.

LÄS MER OM MORDET OCH TITTA IN I HUSET HÄR!
Gården har bland annat 11 kakelugnar, vinkällare, spa med pool, bubbelpool, relax-del, bastu, garage för upp till 20 bilar, kontor, verkstad, slakteri, en nybyggd jazzklubb, ett platsbyggt kök, matsal, en bar, bibliotek och flera sovrum och salonger.
Enligt mäklaren har den nuvarande ägaren lagt ner 40 miljoner kronor på att renovera Hessle gård de senaste åren. Nu säljer han alltså den och priset ligger på 95 miljoner kronor.

 

Ranch-liknande hus i Trollhättan. Foto: ERA Real Estate Trollhättan

6. Ranch-liknande hus i Trollhättan

Det här ranch-liknande huset har lockat en hel del besökare. Huset, eller rättare sagt husen, ligger på toppen av en bergshöjd strax utanför Trollhättan.

På den 1,3 hektar stora fastigheten finns ett bostadshus på 220 kvadratmeter, en länga med fyra varmgarage, en fullt utrustad tvätthall och verkstad. Ovanpå denna finns en lägenhet med tre rum och kök fördelat på 98 kvadratmeter. Dessutom finns ytterligare ett hus på 220 kvadratmeter som i dag används till ställplatser och vedbod. Här finns också möjlighet att skapa ytterligare en bostad.
Huset stod klart 2017 och beskrivs som väl genomtänkt med påkostade material. Här finns bland annat inbyggda högtalare i nästan hela huset, skjutbara glasdörrar från vardagsrum mot uteplatsen och klädkammare lika stort som ett vanligt sovrum.
Men det som verkligen sticker ut i huset är en träbro som går över vardagsrum och matplats – från allrummet på övervåningen ut till en balkong som ligger ovanpå uterummet på nedervåningen.
Utgångspriset ligger på 12 miljoner kronor.

 

Sveriges just nu dyraste lägenhet – lyxigt på Östermalm. Foto: Lagerlings

7. Sveriges dyraste lägenhet just nu – lyxigt på Östermalm

Här har vi en pärla för 60,6 miljoner. Ja, du läste rätt. Det gör den till den i särklass dyraste lägenheten till salu just nu.

TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Högst upp i en vacker 1800-talsbyggnad på en exklusiv adress på Östermalm i Stockholm ligger takvåningen. Bostaden är helt nyproducerad – med genomgående exklusiva material och de senaste tekniska lösningarna.
– Den är helt nybyggd, som en villa på taket. Detaljplanen har gjort att man kunnat bygga på ett extra våningsplan. Jag skulle säga att det här är Stockholms mest exklusiva penthousevåning, säger mäklaren Richard Lagerling.
Priset på 60,6 miljoner ger ett kvadratmeterpris på 200 000 kronor. Dock ska tilläggas att föreningen har mycket god ekonomi så när man väl hostat upp köpesumman kan man njuta av ett avgiftsfritt boende.

 

Stuga på Åstol utanför Tjörn. Foto: Fastighetsbyrån Tjörn

8. Stuga på Åstol utanför Tjörn

Sommarhussäsongen är här och nu vill folk köpa stuga. Som den här fina stugan – mitt i gyttret av vita trähus på den lilla klipp-ön Åstol på Västkusten.

Precis som mäklaren beskriver Åstol, är det här ett samhälle man knappt trodde fanns. På den lilla ön utanför Tjörn gömmer sig en stad i miniatyr, helt utan bilar. Här trängs de vita trähusen med röda sjöbodar, bryggor och båtar. Ungefär hälften av de cirka 200 husen på ön är fritidshus.
Detta är ett av dem. Huset är byggt 1909 och är 80 kvadratmeter stort och ligger mitt i "händelsernas centrum" i vid hamnen. Här finns ett modernt vitt lantligt kök och ett vardagsrum med öppen spis på bottenvåningen. På över planet finns ett allrum och sovrum.
Söker du gemenskapen snarare än ensamheten är kanske det här det perfekta sommarstället. Utgångspriset ligger på 2,5 miljoner kronor.

 

Villa med pool i Eskilstuna. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Eskilstuna

9. Villa med pool i Eskilstuna

Efter förra sommarens värmebölja är det nog många som drömmer om en pool på tomten. 

Gissningsvis är det poolen till det här huset som lockat besökare på Hemnet.

"Pampig mexitegelvilla i vinkel med ett fantastiskt, insynsskyddat och högt beläget poolområde med fritt läge mot söder och väster." Så beskriver mäklaren villan från 1969 i Eskilstuna.
Här finns en terrass med både en stor pool, en jacuzzi och en poolbar – perfekt om man gillar poolpartys med andra ord.
I övrigt är huset totalt 296 kvadratmeter stort fördelat på sju rum. Och får du inte nog av bad finns här även ett bubbelbadkar.
Tomten är 1 520 kvadratmeter och utgångspriset ligger på 5,9 miljoner kronor.

 

Paradise hotel-Andreas lägenhet i Orminge. Foto: Alicia Edelman Fastighetsmäkleri

10. Paradise hotel-Andreas lägenhet i Orminge

Influencern Andrea Norrman, 22, känd från dokusåpan "Paradise hotel" och aktuell i tv-serien "Unga föräldrar" väntar sitt andra barn.

Nu säljer hon och sambon tvårummaren i Orminge utanför Stockholm och många verkar sugna på att flytta in. 

TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Lägenheten på 61 kvadratmeter går i gråa nyanser och har varit hemmet för den desto mer färgstarka Andrea Norrman. Det var för två år sedan som Andrea klev in i Paradise hotel-huset och blev en riktig tittarfavorit. 

Trots romansrykten under inspelningen hittade Andrea kärleken på annat håll. Hon träffade sin nuvarande sambo Linus Bergman, 24, och livet tog en snabb vändning från fest till familjeliv. På nyårsafton 2017 föddes deras dotter Belle och tidigare i år avslöjade Andrea att paret väntar sitt andra barn. Familjen har vuxit ur sin lägenhet och nu ligger den ute till försäljning för 1 850 000 kronor.

LÄS MER: Spöklika ödehuset kan bli ditt – till riktigt vrakpris

LÄS MER: Caroline och Emanuel bygger ett minihus på två hjul