1 AV 10
Här är radhuset i Ålsten i Bromma som är till salu för 8 250 000 kronor. Radhusen här kallas Per Albin-hus efter att Per Albin Hansson bodde i ett av husen när de hade byggts upp på 30-talet.
Foto: Eklund Stockholm New York
2 AV 10
Till radhuset hör en liten uteplats. Det här området är väldigt attraktivt. För en månad sedan slog ett radhus prisrekord när det såldes för 9 375 000 kronor.
Foto: Eklund Stockholm New York
3 AV 10
Vardagsrummet i radhuset som har fyra rum och kök.
Foto: Eklund Stockholm New York
4 AV 10
Radhuset är på 85 kvadratmeter.
Foto: Eklund Stockholm New York
5 AV 10
Köket.
Foto: Eklund Stockholm New York
6 AV 10
Ett av sovrummen.
Foto: Eklund Stockholm New York
7 AV 10
Sovrum.
Foto: Eklund Stockholm New York
8 AV 10
Badrum.
Foto: Eklund Stockholm New York
9 AV 10
Sovrum.
Foto: Eklund Stockholm New York
10 AV 10
Uteplats och altan.
Foto: Eklund Stockholm New York

Här säljs Sveriges just nu dyraste radhus

Nu är ett av de välkända Per Albin-radhusen i Bromma till salu på Hemnet.

85 kvadratmeter för 8 250 000 kronor.

Det gör det till Sveriges just nu dyraste radhus.

Radhuset ligger i ett eftertraktat kvarter i populära Ålsten i Bromma utanför Stockholm. Här är det höga priser på Per Albin-husen. För en månad sedan slog ett av radhusen i området prisrekord när det såldes för 9 375 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Sött gårdshus till salu – se det här

Vågar inte sia om nytt rekord

Samma mäklare, Mikael Ortolanis på Eklund Stockholm New York, säljer nu det här radhuset, där utgångspriset är 8 250 000 kronor.

– Jag vågar inte sia om rekord eller inte, men det är ett fint hus i bra skick i ett mycket bra läge på gatan, så underlag finns för en jättefin affär, säger han.

Radhuset är på 85 kvadratmeter fördelade på fem rum och kök. Det ligger på den så kallade "solsidan" men kvällssol på trädgården. Förutom altan med plats för matplats finns en inredd källare som kan nyttjas.

 

LÄS OCKSÅ: 9 finaste gårdarna som säljs nu

 

Gatan är känd och eftertraktad att bo på. Foto: Eklund Stockholm New York

K-märkta hus på gatan

Radhusen på den här gatan är K-märkta. De byggdes på 1930-talet och kallas Per Albin-radhus efter att den dåvarande statsminister Par Albin Hansson bodde i ett av husen. Han blev erbjuden att flytta in i det största av de nybyggda husen, efter att de stått tomma då ingen ville flytta in. Efter att statsministern flyttade in i ett av husen dröjde det inte länge förrän det fanns flera köpare och radhusen fylldes av familjer.

– Radhusen är populära av flera skäl. De erbjuder ett snarlikt villaboende med egen tomt i bostadsrättsform, och de är kulturmärkta och mycket omskrivna. Så det är lite prestige för vissa kunder och en dröm för andra att bo på gatan, säger Mikael Ortolanis.

 

LÄS OCKSÅ: Här byggs Sveriges dyraste lägenhet – för 83 miljoner

"En av Stockholms vackraste gator"

– Personligen anser jag att gatan är en av Stockholms mest vackra, speciellt på vår, sommar och höst då träden blommar längs med allén, säger han.

Priset är ju högt. Kan man inte lika gärna köpa en villa?

– Priserna är höga, men samtidigt är det ett unikt boende som jag känner verkligen är en trygg pengaplacering. Efterfrågan för de här radhusen är alltid stor. Tyvärr kan du inte köpa ett hus i området för samma summa. I Ålsten är det svårt att hitta ett fristående hus under 13 miljoner kronor, säger Mikael Ortolanis.

 

LÄS OCKSÅ: Här är huset vid sjön – för bara 450 000 kronor