Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Här är väderkvarnen som du kan få flytta in i

Väderkvarnen ligger utanför Helsingborg och är renoverad till en fin bostad.

Foto: Boningen Mäklarfirma

1 av 10

Nu är väderkvarnen till salu för 4,3 miljoner kronor.

Foto: Boningen Mäklarfirma

2 av 10

Vardagsrummet på en av alla våningar.

Foto: Boningen Mäklarfirma

3 av 10

Växthus på gården, där också ett gästhus finns.

Foto: Boningen Mäklarfirma

4 av 10

Foto: Boningen Mäklarfirma

5 av 10

Foto: Boningen Mäklarfirma

6 av 10

Foto: Boningen Mäklarfirma

7 av 10

Foto: Boningen Mäklarfirma

8 av 10

Foto: Boningen Mäklarfirma

9 av 10

Foto: Boningen Mäklarfirma

10 av 10

Att bo i en väderkvarn är något många drömmer om.

Den här från 1887 är något utöver det vanliga – och nu ligger den ute på Hemnet till försäljning.

5 våningar, två terrasser, gästhus, uterum och stor tomt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Vi är säkert många som har fantiserat om att bo i en väderkvarn någon gång. Nu finns möjligheten att flytta in i en topprenoverad ”mölla” som är något alldeles extra.

LÄS OCKSÅ: 10 drömhus till fyndpris – se de söta villorna

Förvandlade kvarnen direkt

Kvarnen från 1887 är på 194 kvadratmeter och har fem rum, på fem våningar, där man har låtit bevara gamla detaljer som synliga bjälkar, och det stora kvarnhjulet. Den inreddes som bostad 1992, och 2012 blev Tobias Larsson och Hanna Nilsson, som alltid drömt om att bo i en kvarn, ägare till den unika bostaden.

– Vi såg den redan förra gången den var till salu men missade budningen då. Den här gången köpte vi innan visningen. Det var mycket furu, bruna och blå väggar, konstiga färgval och väldigt nedgånget, säger Tobias och berättar att de påbörjade renovering och omvandling direkt när de flyttade in. Anledningen till att vi flyttar nu är för att vi har skaffat sommarstuga, och söker ett permanent boende som är lite mindre, och ligger närmare stan.

Flera våningar

Entrén med specialbeställda pardörrar i massiv ek och glas (med kodhandtag som går att koppla till larm) leder in till golvet av tegel och vardagsrummet där en del av rummets golv är upphöjt. Här finns även en stor tvättstuga och klädkammare. På andra våningen hittar man ett allrum med matplats och öppen planlösning till köket, svartoljat furugolv, och utgång till en terrass med trädäck via helglasade dörrar med spröjs. Från terrassen kan man även ta sig ned till trädgården via ett sluttande plan. På tredje plan finns sovrummet med fiskbensmönstrad parkett och det gamla kvarnhjulet i taket kvar samt en walk in closet. Allrummet på femte våningen har öppet upp till taknocken och en milsvid utsikt.

Till kvarnen hör även en förrådslänga som man kan inreda till ytterligare boende om man vill, samt en gäststuga. Tomten är på 3 380 kvadratmeter och har gräsmatta, fruktträd. trädgårdsland, ett stort trädäck och ett växthus som används som uterum. Kvarnen ligger 12 kilometer från Helsingborg.

Begärt pris är 4,3 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Här är bästa bostadsannonserna på Hemnet 2015