Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Om du vill bo med den här panoramautsikten över centrala Stockholm får du räkna med att betala 31 miljoner kronor.Om du vill bo med den här panoramautsikten över centrala Stockholm får du räkna med att betala 31 miljoner kronor.Om du vill bo med den här panoramautsikten över centrala Stockholm får du räkna med att betala 31 miljoner kronor.
Lägenheten ligger i spektakulära Continental Apartments som erbjuder hotellservice.Lägenheten ligger i spektakulära Continental Apartments som erbjuder hotellservice.Lägenheten ligger i spektakulära Continental Apartments som erbjuder hotellservice.
1 AV 3
Om du vill bo med den här panoramautsikten över centrala Stockholm får du räkna med att betala 31 miljoner kronor.
Foto: Tommy Andersson, ClearCutFactory
2 AV 3
Lägenheten ligger i spektakulära Continental Apartments som erbjuder hotellservice.
Foto: Tommy Andersson, ClearCutFactory
3 AV 3

Här är Sveriges lyxigaste bostäder – som är till salu just nu

Hemnet kryllar av lyxiga villor och lägenheter som de flesta bara kan drömma om. Men visst är det kul att drömma sig bort ibland?

Vi har samlat 7 av de allra lyxigaste (och dyraste) bostäderna till salu på Hemnet just nu, allt från pampiga villor till lyxiga lägenheter och townhouse.

1. Sveriges dyraste lägenhet ligger på Strandvägen i Stockholm

Våningen på Östermalm har utsikt över Nybroviken och Stockholms city.Våningen på Östermalm har utsikt över Nybroviken och Stockholms city.Våningen på Östermalm har utsikt över Nybroviken och Stockholms city.
Våningen på Östermalm har utsikt över Nybroviken och Stockholms city. Foto: Johan Nilson, Lagerlings

För 79 miljoner kronor kan du köpa en stor hörnvåning med ljust och fritt läge på Strandvägen, Östermalm. Ja, eller drömma om att köpa. För den här har så klart inte vem som helst råd med. Men det är fantastiskt att drömma sig bort till sjurummaren på 297 kvadratmeter i huset byggt 1888, med utsikt över ståtliga Nybroviken.

Våningen har nyligen totalrenoverats och har nu högsta tänkbara standard, samtidigt som originaldetaljerna från 1800-talet har bevarats. Här finns fyra sovrum, tre toaletter och två badrum.

Den som tycker att 79 miljoner är lite väl saftigt kan i alla fall trösta sig med den obefintliga månadsavgiften – den här föreningen har så bra ekonomi att månadsavgiften är 0 kronor.

Ett av husets sovrum.Ett av husets sovrum.Ett av husets sovrum.
Den nära 300 kvadratmeter stora lägenheten har flera sällskapsrum.Den nära 300 kvadratmeter stora lägenheten har flera sällskapsrum.Den nära 300 kvadratmeter stora lägenheten har flera sällskapsrum.
Matsalen har stora ytor.Matsalen har stora ytor.Matsalen har stora ytor.
Köket, liksom övriga lägenheten, är renoverad.Köket, liksom övriga lägenheten, är renoverad.Köket, liksom övriga lägenheten, är renoverad.
Utsikten från lägenheten.Utsikten från lägenheten.Utsikten från lägenheten.
1 AV 5
Ett av husets sovrum.
Foto: Johan Nilson, Lagerlings
2 AV 5
Den nära 300 kvadratmeter stora lägenheten har flera sällskapsrum.
Foto: Johan Nilson, Lagerlings
3 AV 5
Matsalen har stora ytor.
Foto: Johan Nilson, Lagerlings
4 AV 5
Köket, liksom övriga lägenheten, är renoverad.
Foto: Johan Nilson, Lagerlings
5 AV 5
Utsikten från lägenheten.
Foto: Johan Nilson, Lagerlings

2. 31 miljoner för att bo med hotellservice i Continental Apartments

Köket är specialdesignat och platsbyggt i grått.Köket är specialdesignat och platsbyggt i grått.Köket är specialdesignat och platsbyggt i grått.
Köket är specialdesignat och platsbyggt i grått. Foto: Tommy Andersson, ClearCutFactory

Tänk att ha roomservice i sitt hem, liksom tvätt- och städtjänst och ett riktigt bra gym. Det får man om man bor i spektakulära Continental Apartments i centrala Stockholm. Den här lägenheten ligger så centralt att det är direktaccess till Stockholms Centralstation från huset. Här är det stora panoramafönster varifrån man ser ut över Riddarfjärden och Stadshuset, precis som från balkongen och den privata terrassen..

Storleken på våningen då? 157 kvadratmeter och fem rum. Lägenheterna byggdes 2016 och standarden är hög. Här finns den bästa utrustningen och de bästa materialen.

Skåpluckorna går ända upp till tak. Härifrån går en trappa ner – lägenheten är på två plan.Skåpluckorna går ända upp till tak. Härifrån går en trappa ner – lägenheten är på två plan.Skåpluckorna går ända upp till tak. Härifrån går en trappa ner – lägenheten är på två plan.
Här finna stora panoramafönster från golv till tak och med en fantastisk utsikt.Här finna stora panoramafönster från golv till tak och med en fantastisk utsikt.Här finna stora panoramafönster från golv till tak och med en fantastisk utsikt.
Allrym med utgång till lägenhetens terrass som är på 23 kvadratmeter med exklusivt utekök, utomhusdusch och utrymme för sittgrupp.Allrym med utgång till lägenhetens terrass som är på 23 kvadratmeter med exklusivt utekök, utomhusdusch och utrymme för sittgrupp.Allrym med utgång till lägenhetens terrass som är på 23 kvadratmeter med exklusivt utekök, utomhusdusch och utrymme för sittgrupp.
Ett av våningens tre sovrum. Här med utsikt till inglsaade balkongen.Ett av våningens tre sovrum. Här med utsikt till inglsaade balkongen.Ett av våningens tre sovrum. Här med utsikt till inglsaade balkongen.
Badrum med väggar och golv i Carraramarmor.Badrum med väggar och golv i Carraramarmor.Badrum med väggar och golv i Carraramarmor.
1 AV 5
Skåpluckorna går ända upp till tak. Härifrån går en trappa ner – lägenheten är på två plan.
Foto: Tommy Andersson, ClearCutFactory
2 AV 5
Här finna stora panoramafönster från golv till tak och med en fantastisk utsikt.
Foto: Tommy Andersson, ClearCutFactory
3 AV 5
Allrym med utgång till lägenhetens terrass som är på 23 kvadratmeter med exklusivt utekök, utomhusdusch och utrymme för sittgrupp.
Foto: Tommy Andersson, ClearCutFactory
4 AV 5
Ett av våningens tre sovrum. Här med utsikt till inglsaade balkongen.
Foto: Tommy Andersson, ClearCutFactory
5 AV 5
Badrum med väggar och golv i Carraramarmor.
Foto: Tommy Andersson, ClearCutFactory

3. Pampigt och lyxigt i skärgården på Värmdö

Snacka om strandnära – här har man både sandstrand, klippor, badhus med bastu och en hamnanläggning.Snacka om strandnära – här har man både sandstrand, klippor, badhus med bastu och en hamnanläggning.Snacka om strandnära – här har man både sandstrand, klippor, badhus med bastu och en hamnanläggning.
Snacka om strandnära – här har man både sandstrand, klippor, badhus med bastu och en hamnanläggning. Foto: Magnusson Mäkleri

400 kvadratmeter fördelat på 12 rum och en tomt på 1,8 hektar. Björkviks Gård i Björksala, Värmdö, är herrgården för den som vill bo flott – och har 40 miljoner kronor över.

Den här ståtliga herrgårdsbyggnaden uppfördes 1909 men har en månghundraårig historia och har blivit ett landmärke i trakten. Från huset är det vattenutsikt från de flesta rum. Här finns vackra golv, mäktiga fönsterpartier och stämningsfulla eldstäder. I huset finns både matsal, bibliotek, orangeri och gästrum med privat badrum och separat entré.

Förutom det magnifika huset som renoverats till ett fint skick, finns även vattnet alldeles intill – något som passar den som drömmer om att bo strandnära perfekt. Här finns nämligen 200 meter strandlinje, en hamnanläggning, sandstrand, klippor och badhus med bastu. Dessutom har man en strandstuga och eget fiskevatten.

Gården säljs med vissa inventarier och kostar 40 miljoner kronor.

Utsikten från fönstren är magisk.Utsikten från fönstren är magisk.Utsikten från fönstren är magisk.
Här finns stora sällskapsytor.Här finns stora sällskapsytor.Här finns stora sällskapsytor.
Totalt är huset på 400 kvadratmeter.Totalt är huset på 400 kvadratmeter.Totalt är huset på 400 kvadratmeter.
Även från sovrummen är utsikten magisk.Även från sovrummen är utsikten magisk.Även från sovrummen är utsikten magisk.
Från ett av sovrummen är det utgång till egen balkong.Från ett av sovrummen är det utgång till egen balkong.Från ett av sovrummen är det utgång till egen balkong.
Vem skulle tacka nej till det här?Vem skulle tacka nej till det här?Vem skulle tacka nej till det här?
1 AV 6
Utsikten från fönstren är magisk.
Foto: Magnusson Mäkleri
2 AV 6
Här finns stora sällskapsytor.
Foto: Magnusson Mäkleri
3 AV 6
Totalt är huset på 400 kvadratmeter.
Foto: Magnusson Mäkleri
4 AV 6
Även från sovrummen är utsikten magisk.
Foto: Magnusson Mäkleri
5 AV 6
Från ett av sovrummen är det utgång till egen balkong.
Foto: Magnusson Mäkleri
6 AV 6
Vem skulle tacka nej till det här?
Foto: Magnusson Mäkleri

4. Vattentorn i Lysekil till salu för 19,5 miljoner kronor

Gamla vattentornet i Lysekil är till salu.Gamla vattentornet i Lysekil är till salu.Gamla vattentornet i Lysekil är till salu.
Gamla vattentornet i Lysekil är till salu. Foto: Jonas Bergenfeldt/E-Soft

Gillar du annorlunda bostäder? Då kan säkert det här vara spännande. Den här bostaden måste nämligen vara Västsveriges mest spektakulära boenden. Ett vattentorn med utsikt i 360 grader kan ju inte vara annat än häftigt. Det är Lysekils gamla vattentorn som är ombyggd till bostad och nu är till salu för 19,5 miljoner kronor.

Huset är på totalt 415 kvadratmeter. Översta planet är inrett som bostad med två sovrum, vardagsrum, badrym och kök – och en stor altan och balkong runt hela huset. Från altanen har man en härlig utsikt över Gullmarsfjorden. Mittenplanet har tidigare varit kontot och även på entréplan finns bra ytor med sovrum, allrum, kök och toalett.

Den här utsikten har man från altanen.Den här utsikten har man från altanen.Den här utsikten har man från altanen.
Utsikt från badrummet är ju inte heller fy skam...Utsikt från badrummet är ju inte heller fy skam...Utsikt från badrummet är ju inte heller fy skam...
...eller från matplatsen....eller från matplatsen....eller från matplatsen.
Kamin i den speciella bostaden som har en planlösning som följer tornets cirkulära form.Kamin i den speciella bostaden som har en planlösning som följer tornets cirkulära form.Kamin i den speciella bostaden som har en planlösning som följer tornets cirkulära form.
1 AV 4
Den här utsikten har man från altanen.
Foto: Jonas Bergenfeldt/E-Soft
2 AV 4
Utsikt från badrummet är ju inte heller fy skam...
Foto: Jonas Bergenfeldt/E-Soft
3 AV 4
...eller från matplatsen.
Foto: Jonas Bergenfeldt/E-Soft
4 AV 4
Kamin i den speciella bostaden som har en planlösning som följer tornets cirkulära form.
Foto: Jonas Bergenfeldt/E-Soft

5. Townhouse med uteplats – mitt i Stockholm

Uteplats på 115 kvadratmeter hör till lägenheten.Uteplats på 115 kvadratmeter hör till lägenheten.Uteplats på 115 kvadratmeter hör till lägenheten.
Uteplats på 115 kvadratmeter hör till lägenheten. Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå AB

På Östermalm i Stockholm ligger den här lägenheten som helt klart har känsla av townhouse. Lägenheten ligger en halv trappa upp i huset och har en trädgårdsliknande uteplats på hela 115 kvadratmeter – mitt i Stockholms city. Här finns matplats under pergola med infravärme, det finns loungegrupper – och en härlig badtunna.

Själva våningen är på 155 kvadratmeter fördelat på fem rum, varav tre sovrum där två har utgång till uteplatsen. Här är det nyligen totalrenoverat med påkostade och exklusiva material. Huset är byggt på 1800-talet och vackra detaljer finns kvar, såsom bröstpaneler och stuckaturer.

Prislappen för den flotta lägenheten ligger på 21,5 miljoner kronor.

Platsbyggt kök i öppen planlösning.Platsbyggt kök i öppen planlösning.Platsbyggt kök i öppen planlösning.
Härlig sällskapsdel med utgång till den stora uteplatsen.Härlig sällskapsdel med utgång till den stora uteplatsen.Härlig sällskapsdel med utgång till den stora uteplatsen.
Matplats med plats för många personer.Matplats med plats för många personer.Matplats med plats för många personer.
Ett av våningens tre sovrum.Ett av våningens tre sovrum.Ett av våningens tre sovrum.
Badtunnan på uteplatsen lockar säkert många.Badtunnan på uteplatsen lockar säkert många.Badtunnan på uteplatsen lockar säkert många.
Uteplatsen har rum för loungegrupper och matplatser.Uteplatsen har rum för loungegrupper och matplatser.Uteplatsen har rum för loungegrupper och matplatser.
1 AV 6
Platsbyggt kök i öppen planlösning.
Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå AB
2 AV 6
Härlig sällskapsdel med utgång till den stora uteplatsen.
Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå AB
3 AV 6
Matplats med plats för många personer.
Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå AB
4 AV 6
Ett av våningens tre sovrum.
Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå AB
5 AV 6
Badtunnan på uteplatsen lockar säkert många.
Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå AB
6 AV 6
Uteplatsen har rum för loungegrupper och matplatser.
Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå AB

6. Stor villa med pool och egen brygga på Lidingö

Huset på Lidingö har bland annat både spa, bastu och gym.Huset på Lidingö har bland annat både spa, bastu och gym.Huset på Lidingö har bland annat både spa, bastu och gym.
Huset på Lidingö har bland annat både spa, bastu och gym. Foto: Jonas Wahlin/Perfect Shot

I Kyrkviken på Lidingö ligger en arkitektritad, rymlig villa med en yta om 400 kvadratmeter. Här finns det yta! Huset har tre våningar, varav nedervåningen med bland annat gästrum, spaavdelning med bastu, gym och separat lägenhet. Totalt finns det tio rum här. Som om det inte vore stort och härligt nog finns det pool i trädgården och ner till vattnet är det bara 60 meter – och där har man tillgång till en egen bryggplats.

Men smakar det så kostar det. Villorna på Lidingö är inte kända för att ha låga priser förstås, men priset för det här huset, som ligger i Kyrkviken, är 27,5 miljoner kronor.

Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
Köket är yrmligt med en stor köksö.Köket är yrmligt med en stor köksö.Köket är yrmligt med en stor köksö.
Matplats med stora, härliga fönster.Matplats med stora, härliga fönster.Matplats med stora, härliga fönster.
I vardagsrummet finns en härlig öppen spis.I vardagsrummet finns en härlig öppen spis.I vardagsrummet finns en härlig öppen spis.
Ett av husets sex sovrum. Här är det utgång till den stora takterrassen.Ett av husets sex sovrum. Här är det utgång till den stora takterrassen.Ett av husets sex sovrum. Här är det utgång till den stora takterrassen.
En pool finns i trädgården.En pool finns i trädgården.En pool finns i trädgården.
Från balkongen har man utsikt till vattnet.Från balkongen har man utsikt till vattnet.Från balkongen har man utsikt till vattnet.
1 AV 7
Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
Foto: Jonas Wahlin/Perfect Shot
2 AV 7
Köket är yrmligt med en stor köksö.
Foto: Jonas Wahlin/Perfect Shot
3 AV 7
Matplats med stora, härliga fönster.
Foto: Jonas Wahlin/Perfect Shot
4 AV 7
I vardagsrummet finns en härlig öppen spis.
Foto: Jonas Wahlin/Perfect Shot
5 AV 7
Ett av husets sex sovrum. Här är det utgång till den stora takterrassen.
Foto: Jonas Wahlin/Perfect Shot
6 AV 7
En pool finns i trädgården.
Foto: Privat
7 AV 7
Från balkongen har man utsikt till vattnet.
Foto: Jonas Wahlin/Perfect Shot

7. Villa med sjötomt i Stockholms skärgård

Drömläge för det här huset i Värmdö som är till salu just nu.Drömläge för det här huset i Värmdö som är till salu just nu.Drömläge för det här huset i Värmdö som är till salu just nu.
Drömläge för det här huset i Värmdö som är till salu just nu. Foto: Mikael Micallef, Fisheye Foto

Det här är rena rama lyxboendet för den som drömmer om att bo vid vattnet. Den här fantastiska villan med sjötomt och poolområde ligger i Värmdö och har både brygga och egen sandstrand. Dessutom har man en fantastisk sjöutsikt, något många bara kan drömma om att ha. Ja, det här huset kan inte heller vem som helst köpa – förstås. Ett stort hus i Stockholms skärgård, med strandtomt och pool, kostar förstås. Utgångspriset är 26 miljoner kronor – men drömma om huset och läget är fritt fram.

Huset är på totalt 485 kvadratmeter, fördelade på nio rum varav fem sovrum. På tomten finns också att gästhus i samma fina stil som huvudhuset.

Toppenläge med brygga...Toppenläge med brygga...Toppenläge med brygga...
...och med egen liten strand....och med egen liten strand....och med egen liten strand.
Ståtlig entré i huset.Ståtlig entré i huset.Ståtlig entré i huset.
Köket går i lantlig stil och har utgång till uteplatsen och poolområdet.Köket går i lantlig stil och har utgång till uteplatsen och poolområdet.Köket går i lantlig stil och har utgång till uteplatsen och poolområdet.
Ett av husets fem sovrum.Ett av husets fem sovrum.Ett av husets fem sovrum.
Sovrum med sjöutsikt och utgång till balkong.Sovrum med sjöutsikt och utgång till balkong.Sovrum med sjöutsikt och utgång till balkong.
Rymligt vardagsrum.Rymligt vardagsrum.Rymligt vardagsrum.
1 AV 7
Toppenläge med brygga...
Foto: Mikael Micallef, Fisheye Foto
2 AV 7
...och med egen liten strand.
Foto: Mikael Micallef, Fisheye Foto
3 AV 7
Ståtlig entré i huset.
Foto: Mikael Micallef, Fisheye Foto
4 AV 7
Köket går i lantlig stil och har utgång till uteplatsen och poolområdet.
Foto: Mikael Micallef, Fisheye Foto
5 AV 7
Ett av husets fem sovrum.
Foto: Mikael Micallef, Fisheye Foto
6 AV 7
Sovrum med sjöutsikt och utgång till balkong.
Foto: Mikael Micallef, Fisheye Foto
7 AV 7
Rymligt vardagsrum.
Foto: Mikael Micallef, Fisheye Foto

LÄS MER: Här får du ett minislott vid vattnet – för bara 2 miljoner kronor 

LÄS MER: 7 vackra och pampiga gårdar som är till salu