description: -- vänliga hälsningar, emma castman webbredaktör leva bo http://www.expressen.se/leva-och-bo bonnier news lifestyle m: 073 633 79 06 gjörwellsgatan 30 105 16 stockholm (to:storepictures@expressen.se) email: emma.castman@expressen.se sender: emma castman emma.castman@expressen.se

Här är Sveriges dyraste villor – se de mäktiga husen

Hemnet kryllar av lyxiga villor – och visst är det kul att ibland drömma sig bort? 

Vi har samlat 10 av de allra dyraste – allt från pampiga hus till enorma villor med tillhörande pool i Stockholms finare områden.
Bläddra vidare för att titta på de helt makalösa husen.

Foto: Residence Fastighetsmäkleri

1. En fastighet med historia 

Gamla Kassan är en unik och välbevarad fastighet placerad intill vattnet i Landskrona. Huset byggdes 1754 och var då avsett för den dåvarade borgmästaren Bernhard Oelreich. 

I dag består byggnaden av fyra lägenheter där den största är på 13 rok om cirka 350 kvadratmeter i etage. Det finns ljusa salonger i fil med högt i tak och utsikt mot Skulpturpark och småbåtshamnen nedanför. Lyxigt, ellerhur?

Flera spännande orginaldetaljer
Det som utmärker fastigheten ytterligare är alla bevarade detaljer. Många av rummen har rundade hörn och vackra utsmyckade kakelugnar från 1800-talet. Flera golv är original eller från 1800-talet, entréhallar och trappor stoltserar med nött kalksten från 1754 samt handblåst glas från 1800-talet.
Till huset hör även en privat innegård, ett gårdshus och ett enormt källarvalv som i dag används som festlokal med plats för 60 till 80 personer.
Utgångspriset? Hela 22 800 000 kronor!  

 

Foto: Mäklarhuset

2. Med påkostad relax-avdelning

Den här villan är den just nu mest klickade på Hemnet – och det är ganska lätt att förstå varför. Huset är lyxigt, pampigt, detaljrikt och i absoluta toppklass. 

Med högt och fritt sjönära läge på attraktiva Tidö Lindö och med utsikt mot Mälaren är denna fantastiska villa belägen. Huset är nyproducerat 2015 och består av modern och stilren arkitektur, påkostade inredningsdetaljer och noga utvalda materialval.

Generöst med ljusinsläpp
Tack vare många och stora fönsterpartier kännetecknas villan av genresöt ljusflöde och stor rymd. Takhöjden är uppemot 2,5 meter och inne i huset finns förutom ordinarie faciliteter även relax-avdelning med bastu och massagebad, arkitektdesignad öppen spis, stor terrass med en insynsskyddad del med spabad. Extra allt med andra ord! Och prislappen då? 9 850 000 kronor! 

 

3. Imponerande tomt och bra läge

Att det här imponerande stället koster 48 miljoner kan man nästan förstå. Läget är något alldeles extra och enkligt mäklarannonsen är det till och med "En av Nackas absolut vackraste sjötomter". 

Huset byggdes 1869 och boarean uppgår till 318 kvadratmeter. Totalt finns nio rum och till fastigheten hör även ett poolområde med poolhus, brygga med båthiss och drygt 6 000 kvadratmeter tomt.

Med egen biosalong
Villan är i mycket fint skick och flera originaldetaljer finns bevarade. Interiören är ljus och fräsch – och inredningsmässigt är huset en blandning av klassiskt och modernt. Något som gör huset ännu mer mäktigt? I bostadshusets finns även en vinkällare och en biosalong. Lyxigt, ellerhur? 

 

Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

4. Sekelskiftesvilla från 1909

I Stocksund, Danderyd, hittar vi den här pampiga sekelskiftsvillan. Byggåret är 1909 och totalt rymmer huset 14 rum fördelade över 615 kvadratmeter. 

Här snackar vi välbevarad charm med flera tidstypiska detaljer. Huset är väl omhändertaget och karaktäriseras av många originaldetaljer och tre stora rum i fil. Bostaden ritades av arkitekt Richard Leonard Lindquist som under sin tid som verksam bland annat ritade den östra tillbyggnaden av Münchenbryggeriet i Stockholm.

Fiskbensparkett och hög takhöjd
På det nedre våningsplanet finns matsal, bibliotek, sällskapsrum med kakelugn och burspråk, kök, badrum och gästtoalett. På golvet ligger fiskbensparkett och takhöjden är hög.
Övre planet består av fyra sovrum, två badrum och ett stort allrum. Det finns även en vindsvåning som delvis är inredd med tre rum, pentry och badrum. Samt ett källarplan med separat entré, kök, två sovrum och badrum.

Sugen? Det exklusiva huset har ett utgångspris på 23 500 000 kronor. 

 

Foto: Bjurfors Höllviken

5. Gässlingekroksvägen 55

Villa Falk är namnet på det här arkitektritade huset signerat Ulf Sjögren på New Line Arkitekter. Bostaden ligger i Skanör, Vellinge, och byggåret är 2004/2009. 

Det här huset ser verkligen ut som ett riktigt lyxhus. Det är tidlöst och elegant, men också lite annorlunda. Materialen är noga utvalda och detaljerna många. Nej, här känns det faktiskt inte som att någonting är lämnat åt slumpen.

Med utedusch och poolområde
Det som kännetecknar huset invändigt är den pampiga takhöjden och den slående rymden. Något som går som en röd tråd genom huset båda våningsplan. Den vackra, insynsskyddade trädgården är en oas med vackra växter, stort poolområde med omgivande trädäck, utedusch och flera uteplatser. Ja, visst låter det nästan som taget ur en saga?
Utgångpriset var först satt till 16 miljoner kronor, men är nu sänkt till 14,9 miljoner. Kanske inte fyndläge, men lite prissänkning tackar man väl aldrig nej till?  

 

Foto: Ekenstam Fastighetsmäklare

6. Lagman linds väg

Även det här pampiga hus ligger i Stocksund, Danderyd. Den totala boarean är 380 kvadratmeter och huset är byggt år 1928. Pricken över i:et? Huset bjuder på sjönära läge och mäktig sjöutsikt. 

Hela huset totalrenoverades 2017 med hög materialstandard och och detaljrikt arbete. Modern marmor blandas med traditionella målningar och tillsammans flyter allt ihop imponerande snyggt.

Bevarade målningar
Entréplanet består av hall, tre sällskapsrum, i fil med öppen spis, skjutbara pardörrar och utgång till stor terrass och kök. Sällskapsrummen är klassiskt inredda med bröstpanel, välbevarade målningar på väggarna och genomgående golv av fiskbensparkett. Köket är i vit marmor och är fullt utrustat med integrerade vitvaror.
En trappa finns ett marmorbeklätt badrum och flera sovrum med bland annat walk-in-closet. Källarplanet huserar med tvättstuga och mindre spa-avdelning. Samt garage och förråd.
Utgångspriset? 34 500 000 kronor!

 

 

Foto: Per Jansson Fastighetsförmedling AB

7. Med lyxig strandtomt

Drömmer du om ett exklusivt hus beläget på en idyliisk strandtomt är det här sannerligen något för dig. Den pampiga villan är belägen i Saltsjö-Duvnäs, Nacka och har ett utgångspris på 25 000 000 kronor. 

Den stiliga tvåplansvillan byggdes så sent som 2006 och består av två bostadsbyggnader, gym och bastu. Den totala boarean är 338 kvadratmeter och runt huvudbyggnaden finns dessutom stora stenlagda terrasser.

Sovrum med sjöutsikt
Boningshuset består av en rymlig hall gäst-wc och dusch samt klädkammare. Vidare in i husets nedre plan syns bland annat ett sällskapsrum, kök, vardagsrum, matplats och tvättrum. Det övre våningsplanet består av tre sovrum och ett stort badrum. Två av sovrummer har dessutom utsikt över Duvnäsviken som är belägen precis utanför.
Lyxigt? Jo, men visst!  

 

Foto: Residence Fastighetsmäkleri/TOMAS GILLBERG

8. Pampig gård med ridanläggning

Den är gården heter Hovlandsgården och byggdes 2010. Fastigheten är uppförd efter internationell standard och är omsorgsfullt utvecklad. Här finns det nämligen allt och lite till! 

Gården är belägen en kort biltur från pittoreska Kyrkesund och Skärhamn, och består av en stor mangårdsbyggnad och en utomordentlig ridanläggning.
Mangårdsbyggnaden om 475 kvadratmeter karaktäriseras av genomgående högt i tak, ljusa öppna ytor och gedigna material. På entréplan finns en magnifik hall med sju meter i takhöjd och öppen spis, stort kök med intilliggande vinkällare, matsal och sällskapsrum. På plan två syns sovrumsdelar med egna badrum. Totalt kan huset erbjuda 5-6 sovrum.

Flera extra byggnader
På gården finns ytterligare en mindre mangårdsbyggnad om cirka 140 kvadratmeter, fyra lägenheter, ett mindre gårdsstuga om 20 kvadrat och ett ridhus med stor ridbana samt utrustat med kök och vilorum.
Till fastigheten hör 15,3 hektar mark och utgångspriset är 26 miljoner.  

 

9. Med nyrenoverad spa-avdelning

Den här arkitektritad byggmästarvilla belägen nära Germaniaviken i ett av Stockholm finare områden – Djursholm. Huset byggdes 1993 och har ett utgångspris på 31 000 000 kronor. 

Totalt rymmer den 331 kvadratmeter stora villan 11 rum, varav sju fungerar som sovrum. Till bosten hör även 1 749 kvadratmeters tomt, pool och spaanläggning.

Påkostade materialval
På golvet i hallen ligger öländsk kalksten i vardagsrummet syns vacker bröstpanel och stora fönsterpartier med tre franska balkonger. I vardagsrummet finns en rund kakelugn samt en stor öppen spis. Från matsalen finns utgång till en stor insynsskyddad altan på cirka 34 kvadratmeter i sydvästläge. Golven i sällskapsrummen är massiv, oljad ekparkett med fiskbensmönster. Takhöjd 2,70 meter på entréplanet.
En svängd ektrappa leder en vidare till det övre planet som rymmer fyra sovrum, två badrum samt ett allrum med öppen spis och fönsterpartier med fransk balkong. Golvet består även här av massivt, oljat ekparkettgolv, men med Herculesmönster. Takhöjden är 2,40 meter.
Den påkostade spa-avdelningen är renoverad 2015 och består bland anant av stensatt golv med elgolvvärme, fasta armaturer och stensatta väggar. Äkta, inbyggt jacuzzi-badkar för två personer med ljus, värme och automatisk rengöring. Ja, det är nog ingen som inte tycker att det här låter härligt! 

 

Foto: Michael Lindelöf

10. Magisk 1800-talsfastighet

Det här historiska stället från 1800-talet är verkligen något utöver det vanliga. En magiskt vacker fastighet med flera hus, stor park, munblåsta fönster, öppen spis, kakelugnar, bakugn och takmålningar. Ja, ni hör ju själva, här finns allt och lite till!

I annonsen beskrivs fastigheten som "ett stycke småländsk historia – vid bokskogen, ängarna och Lyckebyån i Kyrkeby, Vissefjärda". Huvudbyggnaden Norra Kyrkeby har en stor glasveranda i två våningar med fantastiskt ljusinsläpp genom de munblåsta glasen – inspirationen kommer från husen i Stockholms skärgård vid den tiden.

 

Flera tidstypiska detaljer
Flera av byggnaderna på fastigheten har genomgått en omfattande restaurering. Här finns många tidstypiska detaljer bevarade från olika perioder såsom spröjsade munblåsta fönster, öppen spis, vedspis, kakelugn, bakugn, pampiga dubbeldörrar, vackra spegeldörrar, profilerade snickerier, golvsocklar, fiskbensparkett, plankgolv, pappspända tak, takmålningar, inbyggt skåp och kallskafferi.
Bostadsytan i huvudhuset är på 400 kvadratmeter vilket är fördelat på elva rum och kök i två plan.

Här kan du se fler bilder från huset!