Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Här är Sveriges dyraste lägenheter just nu

Sugen på lyx och flärd i överflöd, enorm yta och specialutrustning extra allt?

Numera är det inte bara pampiga villor som räknas som riktiga lyxboenden. Nej, lägenheterna har blivit en statussymbol att räkna med!

Här listar vi 10 storslagna våningar till salu just nu.

LEVA&BO Redaktionen
Foto: Lagerlings

1. Penthouse på Östermalm

Har du 60 miljoner kronor över? Då har du möjlighet att köpa den dyraste lägenheten i Sverige – ett enormt penthouse med Stockholms skyline utanför fönstret.

TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Sveriges dyraste lägenhet just nu ligger föga oväntat på Östermalm i Stockholm. Den exklusiva sjurummaren på 303 kvadratmeter rymmer två våningar och en öppen planlösning. Lägenheten tillhör ett 1800-talshus intill Oscarskyrkan i hjärtat av stadsdelen, på den exklusiva adressen Linnégatan.

Lägenheten kostar 60,6 miljoner kronor

De stora terrasserna erbjuder både söder- och västerläge med panoramavy över huvudstaden. Den som har råd – 60,6 miljoner kronor rättare sagt – kan se fram emot ett liv med fyra sovrum, fyra badrum, bastu, öppen spis, fiskbensparkett och ett arkitektritat kök.

 

 

Vindsvåning i Vasastan för 39 miljoner. Foto: Fredgards

2. Vindsvåning i Vasastan i Stockholm

Ett stenkast från Vasaparken ligger en ännu rymligare lägenhet med två terrasser och balkong som tillsammans tar upp fler kvadratmeter än en del ettor i området. Utgångspriset ligger på 39 miljoner kronor.

Den spatiösa etagelägenheten ligger på våning sex, högst upp i en jugendbyggnad från 1907 vid Odenplan. Den renoverades för tre fyra år sedan och nås med hiss direkt in i lägenheten.
Lägenheten är på 311 kvadratmeter och har sex meter upp till nock. Den har sju rum, varav ett av dem leder ut till en generös terrass med jacuzzi. I lägenheten ryms även en spadel med ångbastu och ytterligare ett badrum med badkar.
För drygt 125 000 kronor kvadratmetern i den här delen av stan får man dessutom modern eldstad, en balkong och ytterligare en terrass med utsikt över Stockholms takåsar.

 

Foto: Per Jansson Fastighetsförmedling

3. Vindsvåning i Vasastan i Stockholm

Den här vindsvåningen kommer med tre terrasser och "genomgående högsta standard" – till ett pris på 36 miljoner kronor.

Området runt Sankt Eriksplan i Vasastan är ett av Stockholms mest restaurangtäta kvarter – och här hittar du även Sveriges tredje dyraste lägenhet. Du kan i själva verket ta hissen direkt in i vindsvåningen, vars sex rum sträcker sig över hela det översta våningsplanet. Med lägenhetens tre terrasser finns här också en generös utsikt över Stockholm. 

”Exklusiva materialval”

Annonsen utlovar dessutom eldstad, luftiga sällskapsytor, tre badrum och golvvärme – samt "påkostade och exklusiva materialval och genomgående högsta standard". Utgångspriset för dessa 225 kvadratmeter ligger alltså på 36 miljoner kronor.

LÄS MER: John Lundvik: "Jag snubblade över vårt ställe"

 

 

Lägenhet på Djurgården för 36 miljoner kronor. Foto: Eklund Stockholm New York

4. Renoverad lägenhet på Djurgården i Stockholm

Den här 40-talslägenheten i Djurgårdsstaden sticker definitivt ut på listan över landets mest exklusiva lägenheter just nu. För 36 miljoner kronor får man nämligen inte bara generöst med rum och boyta utan även flera inslag som är typiska för en villa.

För att komma till lägenheten som ligger i ett funkishus från 40-talet behöver man varken åka hiss eller passera ett trapphus. Tvåvåningslägenheten på Djurgården, mellan Skansen och Djurgårdsvarvet, har privat ingång. Den har även en uteplats med buskar, stenlagda gångar och soldäck samt garage med plats för två bilar.
Lägenheten sträcker sig över 341 kvadratmeter, fördelat på åtta rum, kök, två badrum och wc. Under kalla vinterkvällar kan man värma sig framför eldstaden och vill man andas frisk luft, och inte vill gå ut på uteplatsen, finns två balkonger att välja mellan. Annonsen utlovar behaglig morgonsol på den ena, soligt söderläge med utsikt över Beckholmssundets vatten på den andra. Med lägenheten kommer även en avskild bostadsdel på 83 kvadratmeter med egen ingång. Hela kalaset ligger ute till försäljning för 36 miljoner kronor.

 

Etta i Stockholm city för 7,25 miljoner kronor. Foto: Simon Donini/ Edward & Partners

5. Etta i Stockholm city

Den här ettan må inte nå upp till utgångspriset som de andra lägenheterna på listan stoltserar med. Men när det kommer till kvadratmeterpris slår den till och med Penthouse på Östermalm.

"Vi vågar påstå att detta är Sveriges mest extrema och häftigaste 1 rok, alla kategorier", skriver mäklaren om lägenheten på 36 kvadratmeter i centrala Stockholm.
Ettan ligger på våning 16 i Continental apartments som prisade arkitekten Andreas Martin-Löf ritat. Två våningar upp, på översta våningsplanet, ligger Sveriges kanske dyraste lägenhet som såldes för 104,5 miljoner kronor för några år sedan.
TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Enrummaren ligger ute för 7 250 000 kronor och är kryddad med bekvämligheter. Bland annat hotellservice 24 timmar om dygnet och tillgång till en stor gemensam takträdgård, gym, spa, garage. Den har även en privat terrass som sträcker sig över 19 kvadratmeter och rymmer såväl soffgrupp som utekök.

 

Nyproducerad lägenhet i Vasastan för 35 miljoner kronor. Foto: Husmanhagberg Vasastan

6. Lägenhet i Norra Tornen i Hagastaden

Den här moderna lägenheten sträcker sig över ett helt våningsplan och har lika många terrasser som rum. Och det är tur att det finns hiss i huset, för den ligger på våning 30 i Norra Tornet i Vasastan.

Mäklarannonsen utlovar 360 graders utsikt över Stockholm och sol från morgon till kväll från den här lägenhetens terrasser på våning 30. Totalt har den sex balkonger, en eller två åt varje håll, varav den störst är på 94 kvadratmeter.
Lägenheten sträcker sig över 199 kvadratmeter och tar upp ett eget våningsplan i innerstans högsta bostadshus, Oscar Properties och Rem Koolhaas arkitektkontor OMAs nybyggda i Norra Tornen.
Lägenheten har stora sociala sällskapsytor med fönster från tak till golv, flera sovrum och tre badrum. I huset finns också relaxavdelning, gym och bio.
Lägenheten ligger ute för 35 miljoner kronor.

 

Lägenhet på Sankt Eriksplan för strax under 35 miljoner kronor. Foto: Eklund Stockholm New York

7. Vindsvåning på Sankt Eriksplan

Att den här vindsvåningen är för livsnjutare ut i fingerspetsarna är svårt att missa. Den kommer med såväl bastu och öppen spis som vinrum och champagnekyl i badrummet.

"Vi vågar påstå att du aldrig sett något liknande i Stockholm", skriver mäklarna om lägenheten som ligger ute för nästan 35 miljoner kronor.
Lägenheten ligger på våning sex, högst upp i 20-talshuset med hiss hela vägen in i lägenheten och utsikt över Vasaparken. Sexrummaren sträcker sig över 240 kvadratmeter, har arkitektritat restaurangkök i italiensk design, ett vinrum med framtagen orginalvägg, flera vinkylar och intrigerad champagnekyl i kommoden i ett av de tre badrummen. Den har även en öppen spis, bastu, två walk-in closet och terrass.

 

Hörnvåning på Östermalm för 29,5 miljoner kronor. Foto: Lagerlings

8.  Hörnvåning med sjöutsikt på Östermalm

Från den här lägenhetens balkong har man fri sikt ner mot Nybroviken. Likt flera av landets dyraste lägenheter ligger den på Östermalm i Stockholm.

För 29 500 000 kronor har man chans på den här hörnvåningen på eftertraktade Grevgatan, nära Strandvägen, Djurgården och Östermalmstorg.
Lägenheten ligger högst upp i en vacker jugendbyggnad från 1905 och har nyligen renoverats. Den sträcker sig över 219 kvadratmeter, fördelat på sex rum. I ett av dem står en pampig öppen spis, i ett annat når man balkongen med utsikt över viken.

 

Takvåning på Östermalm för 29 miljoner kronor. Foto: Lagerlings

9. Takvåning på Östermalm

Även denna takvåning bjuder på utsikt över Nybroviken och Östermalms takåsar. Utgångspris? 29 miljoner kronor.

Den här v-formade lägenheten på våning fem har hiss hela vägen in. Den ligger i ett hus byggt 1883 och har nyligen totalrenoverats, och fått en modern twist med arkitektritat kök, stora fönsterpartier och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
Takvåningen sträcker sig över 183 kvadratmeter med härlig takhöjd i framför allt vardagsrummet som har en öppen spis. Lägenheten har fem rum, tre badrum och en terrass i sydvästläge med fri utsikt ner mot Nybroviken. Den ligger ute för 29 miljoner kronor.

 

Hörnlägenhet på Standvägen för 29 miljoner kronor. Foto: Lagerlings

10. Hörnlägenhet på Standvägen

Den som gillar att värma sig framför öppna spisar har två att välja mellan i denna sexrummare med tidtypiska 20-talsdetaljer på Östermalm. Även den ligger ute för 29 miljoner kronor.

Till skillnad från de andra 29-miljonerslägenheterna vetter inte denna hörnlägenhet mot Nybroviken, utan Nobelparken. Den sträcker sig över 240 kvadratmeter på våning ett.
Lägenheten har sex rum och ligger i ett hus byggt 1921. Den har nyligen renoverats, men tidstypiska detaljer som stuckaturer, väggfält, spröjsade glasdörrar och öppna spisar har bevarats.

LÄS MER: Miljonären Leif-Ivan Karlsson rear ut lyxvillan

LÄS MER: Alice, 22, bor i en skåpbil mitt i Stockholm