Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Här är Sveriges dyraste lägenheter just nu

Sugen på lyx och flärd i överflöd, enorm yta och specialutrustning extra allt?

Numera är det inte bara pampiga villor som räknas som riktiga lyxboenden. Nej, lägenheterna har blivit en statussymbol att räkna med!

Här listar vi 8 storslagna våningar till salu just nu.

Foto: Diakrit/Mäklarna Ekström & Co

1 av 8

1. Unik våning – i vattentorn

Det här vattentornet, som nu gjorts om till boende, liknar ingenting annat. En imponerande paradvåning i ett av Ystads mest kända landmärken – unikt på alla sätt. Dessutom är det första gången bostaden är till salu på 103 år.
Är du sugen på ett mycket unikt och annorlunda boende ska du titta närmare på detta. Det gamla vattentornet i Ystad har nämligen gjorts om till en riktig paradvåning på fyra plan och med en yta om 187 kvadratmeter. Dessutom ligger den på Ystads bästa läge enligt annonsen och har inte varit till salu på hela 103 år.

12-kantigt och 47 meter högt

Nappflaskan som tornet kallas ritades av Gerdt Stendahl, och med sin udda och höga utformning har den prisade arkitekten Ulf Karmebäck sedan gjort om denna anrika 12-kantiga och 47 meter höga byggnad från 1915. Han har kombinerat byggnadens historik med storstadskänsla, och en trendig industriell arkitektur och gedigna materialval bjuder på både sparsmakat och lyxigt.

Färgsättningen i bostaden är nästintill genomgående grått och vitt, med inslag av metall och patina. På entréplan finns sällskapsytan med det rymliga köket och en inbjudande svängd köksö samt plats för ett större matmöblemang.

I mitten av rummet stoltserar originalspiraltrappan som en vacker inredningsdetalj i den öppna ytan. På entréplan finns också ett lyxigt badrum med badkar som placerats vid det stora fönsterpartiet samt en regndusch.

Följer man trappan upp kommer man till studion som även den har en öppen planlösning. Ytterligare en våning upp finns loftet som har likvärdigt utseende som studion. Den enda skillnaden är att ljusinsläppet kommer från bostadens översta plan via spiraltrappan. Allra sist når man lanterninen som ligger 40 meter över marknivån.

Priset? Det ligger på 7,2 miljoner kronor. Och här finns fler bilder på våningen!

1 av 8