Här är Sveriges dyraste bostäder – se de lyxiga hemmen

Hemnet kryllar av lyxiga villor och lägenheter som de flesta bara kan drömma om. Men visst är det kul att ibland drömma sig bort? 

Vi har samlat 11 av de allra dyraste bostäderna till salu just nu – allt från pampiga villor och lyxiga lägenheter till vackra gårdar och riktiga slott. 

Andra har också läst

Foto: Lagerlings

Lyxig takvåning för drygt 60 miljoner kronor på Östermalm.

1. Penthouse på Östermalm

Har du 60 miljoner kronor över? Då har du möjlighet att köpa den dyraste lägenheten i Sverige just nu – ett enormt penthouse med Stockholms skyline utanför fönstret.
TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!
Sveriges dyraste lägenhet just nu ligger föga oväntat på Östermalm i Stockholm. Den exklusiva sjurummaren på 303 kvadratmeter rymmer två våningar och en öppen planlösning. Lägenheten tillhör ett 1800-talshus intill Oscarskyrkan i hjärtat av stadsdelen, på den exklusiva adressen Linnégatan.

Panoramavy över Stockholm

De stora terrasserna erbjuder både söder- och västerläge med panoramavy över huvudstaden. Den som har råd – 60,6 miljoner kronor rättare sagt – kan se fram emot en bostad med fyra sovrum, fyra badrum, bastu, öppen spis, fiskbensparkett och ett arkitektritat kök.


Foto: Gadelius Fastighetsbyrå

Vacker 20-talsvilla på Lidingö för 25 miljoner kronor.

2. Vacker 20-talsvilla på Lidingö

Den här vackra och stora villan är verkligen helt perfekt. Huset har de senaste åren renoverats till ett smakfullt och exklusivt drömboende med många vackra detaljer.
Trävillan på Lidingö byggdes 1922 och har de senaste åren totalrenoverats omsorgsfullt. Huset är fantastiskt fint med ljusa snickerier, öppen spis, spegeldörrar, spröjsade fönster och vackra trägolv. Färgskalan är varm och vacker med mjuka nyanser. Vi älskar entrén med dubbeldörrar, platsbyggd inredning, pärlspont och många fönster. Och köket är fantastiskt – i tidstypisk stil med svarta luckor, marmorskivor och stora vitrinskåp.

Stor villa på Lidingö i toppskick

Huset är en 1,5-plansvilla med källare och garage i huset. Boytan är på 199 plus 67 kvadratmeter fördelade på sju rum och kök. Själva huset är i toppskick men tomten på 784 kvadratmeter behöver göras i ordning. Utgångspriset ligger på 25 miljoner kronor. 

Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

Tullesbo slott i Sjöbo kostar 27 miljoner kronor.

3. Tullesbo slott i Sjöbo – unikt 1700-talsslott

Drömmer du om att leva likt en prinsessa på ett pampigt slott? I Sjöbo i Skåne finns möjligheten att ta över Tullesbo slott – en vacker rokokofastighet från 1780-talet.
Här får du 25 rum, två flygelbyggnader, poolhus och en stor och lummig trädgård för 27 miljoner kronor. 
TITTA IN I SLOTTET HÄR!
Familjen Ramel ägde huset fram till 2006, och ägarna därefter har rustat slottet på ett varsamt sätt. När slottet låg ute till försäljning under förra året låg priset på 28 miljoner, men nu är det alltså en miljon kronor billigare. 

Flera vackra tidstypiska detaljer

Slottsbyggnadens boyta är 480 kvadratmeter med källare och vind om 350 kvadrat. Huvudingången från norr är rustad med vackert kalkstensgolv i original och kalkade väggar. Från hallen når man en oval salong med stora fönsterpartier, öppen spis och förgyllda väggfält. På det nedre våningsplanet finns även en matsal, ytterligare en salong, ett bibliotek, kök, matplats och serveringrum. Allt i enhetlig stil med vackra detaljer och lyxig känsla.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Bålsta/Bro

Hästgård i Bålsta för 49 miljoner kronor.

4. Stor och modern hästgård i Bålsta

Den här stora hästgården är verkligen i toppklass och ligger på praktiskt pendlingsavstånd från Stockholm. Bostadshuset är rymligt med lyx som relaxrum, pool och spabad.
Drömgården för den som vill driva en ridverksamhet. Här finns två ganska nybyggda stall med totalt 20 boxar, stort ridhus med öppningsbart tak, ridbana, flera hagar, hästsolarium och vattenbad för rehab, flera skötplatser, sadelkammare, täckesrum... och i princip allt annat du kan tänka dig behöva. I stallet finns också fräscha sociala ytor.
Hela gården är i toppskick och har en tillhörande mark på 18,6 hektar. Så här finns möjligheter att utveckla verksamheten.

70-talsvilla i Bålsta

Det tillhörande bostadshuset är en enplans mexitegelvilla från 1974 på 162 kvadrat. Här inne finns sex sovrum och stora sociala ytor. På källarplan finns bland annat en gillestuga och ett lyxigt relaxrum med ångbastu. Utanför huset finns ett stort trädäck som rymmer en pool och ett spabad. På gården finns också en villavagn inred som gästbostad.
Utgångspriset är 49 miljoner kronor.

LÄS MER: Joe Labero: "Jag älskar att bo i ett gated community"

Foto: HusmanHagberg Vasastan

Penthouse i Norra tornen i Stockholm. Pris: 45 miljoner kronor.

5. Penthouse i Norra tornen i Stockholm

33 våningar ovanför marken erbjuder Norra tornen en av Stockholms bästa utsikter – och dyraste våningar.
Den nya Stockholmsstadsdelen Hagastaden – placerad i utkanten av Vasastan och angränsande till Solna och Nya Karolinska – börjar ta form. De omtvistade Norra tornen är redan kvarterets landmärke, och med denna femrummare når skyskrapan ända till plats nummer två bland Sveriges dyraste bostäder.

Takvåning med sju terrasser

Penthouset om 96 kvadratmeter omfattar alltså ett helt våningsplan, och har 360 graders utsikt över staden – samt sju terrasser. Belägen på 33:e våningen är lägenheten inget att rekommendera för den höjdrädde, men lär kunna erbjuda en av Stockholms bästa utsikter. Utgångspriset? 45 miljoner kronor.

Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

Anrika Bolltorp slott i Östergötland låg 2018 ute till försäljning för 155 miljoner kronor.

6. Anrika Bolltorp slott i Östergötland

Drömmer du om att bosätta dig på ett slott? Leva som en prinsessa och njuta av pampig omgivning och fantastisk miljö? Då kan du köpa Bolltorp Slott i Östergötland. 
I annonsen står förvisso inget pris, men under 2018 låg den ute för 155 miljoner kronor.
Bolltorp Slott är vackert beläget i ett bevarat kulturlandskap i Östergötland, cirka sju kilometer utanför Söderköping och cirka 18 mil från Stockholm. Till bostaden hör även 930 hektar mark varav 648 hektar är skogsmark.

Slott från 1800-talet

Slottet är uppfört 1840 och består av 1 000 kvadratmeter. Till byggnaden hör dessutom flera omkringliggande fastigheter med en total area om cirka 6 680 kvadratmeter.
Omnändes redan på 1400-talet
Bolltorp Slott omtalades första gången under 1400-talet. Genom åren har ägandet vandrat inom ett flertal adelsätter, däribland Bogeman, Falk, Nordenstolpe och Harmansdorff. Den befintliga huvudbyggnaden uppfördes av familjen Funch i mitten av 1800-talet och den är i dag i mycket gott skick med många bevarade detaljer samt 20 fungerande eldstäder.

LÄS MER: Emil har inrett 60-talslyan som ett 1700-talsslott

Foto: Bostad & Co Fastighetsmäklare/Niklas Carlsson / IMAGERY BY CARLSSON

Villan vid golfbanan i Tylösand för 36,3 miljoner kronor.

7. Villa intill golfbanan i Tylösand

Villan i Tylösand är något för den riktigt golfintresserade. Här bor du nämligen precis intill golfbanan. Och efter golfrundan tar du dig snabbt ner till stranden för ett dopp.
Villan byggdes 2004 och har åtta rum fördelat på 210 kvadratmeter. Inredningsstilen känns väldigt amerikansk. Ett stort bondkök i ljusgrönt med en bred putsad fläktkåpa, flera sovrum med eldstäder och tillhörande badrum är något av det som ger känslan av ett lyxhus i USA.

Villa med ”privacy”

"Här har man skapat ett generöst hem med känsla av en överdådighet som aldrig blir skrytsam. Varje rum är sin egen sfär och söker du "privacy" har du kommit rätt.", skriver mäklaren.
Tomten är på 2 346 kvadratmeter och utgångspriset ligger på 36,3 miljoner kronor.

Foto: Fastighetsmäklarna Stockholm

Nyproducerad villa på Värmdö för 30 miljoner kronor.

8. Nyproducerad villa med sjötomt på Värmdö

På en klippa i Stockholms skärgård, på praktiskt pendelavstånd från Stockholm, hittar vi den här makalöst snygga nyproducerade villan. Men smakar det så kostar det.
Hela 30 miljoner får man punga ut för att få nöjet att flytta in i detta drömhus, men då är det också något alldeles extra. Placeringen på en klippa med en trappa som slingrar sig ned till vattnet är magisk. Vi kan bara föreställa oss den vackra utsikten man har från de stora panoramafönstren och husets veranda.

Gästhus med gym och garage

Huset är inte byggt ännu, men blir enligt ritningen 390 kvadratmeter stort fördelat på åtta rum och kök. Nedre plan erbjuder öppna sociala ytor medan övre plan är vigt åt sovrum och badrum. Vid sidan om huvudbyggnaden ligger ett gästhus med plats för gym och garage.

LÄS MER: Fantastiska stationshuset där tiden verkar stått stilla

Foto: Eklund Stockholm New York

Lyxig villa för 25 miljoner kronor i Långedrag.

9. Lyxig villa med magisk utsikt i Långedrag

I Göteborgs skärgård ligger den här stora lyxvillan med magnifik utsikt över havet och en tomt med egen brygga.
Lugnt och privat beläget, men ändå på med Göteborg på praktiskt avstånd. Den här trävillan på Ängholmen i Långedrag är verkligen något utöver det vanliga. Huset karaktäriseras av stora fönsterpartier som går att att öppna upp mot trädäcket som sträcker sig runt huset. Här inne flödar ljuset!

Trävillan i Långedrag har nio rum

Tvåvåningsvillan som byggdes 1986 har totalt nio rum och kök med stora sällskapsytor både inne och ute. Huset ligger ett stenkast från havet med en egen brygga. Den tillhörande tomten är 836 kvadratmeter.
Utgångspriset är 25 miljoner kronor.

Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

Pampigt hus i Malmö för 24 750 000 kronor.

10. Slottsliknande villa i Malmö

Det slottsliknande huset i Malmö byggdes redan 1867, vilket gör det till ett av Malmös äldsta hus. Och visst liknar det ett slott med sitt lila torn och balkongen ovanför entrén – precis en sådan vi är vana att se kungafamiljen stå och vinka ifrån.
Även om det inte är lika stort som ett slott har man här gott om plats. Huset har 16 rum och kök och en boyta på mer än 500 kvadrat. Huset har renoverats varsamt – här inne hittar man vackra pelare, pampiga trappor och lyxiga salar.

Parkliknande trädgård

En vackert snidad gallergrind möter besökaren vid vägen. Härifrån leder en grusgång upp till den tillhörande slottsparken, förlåt trädgården, på knappt 3 000 kvadratmeter bjuder på vackra odlingar och en liten damm. Utgångspriset på det pampiga huset ligger på 24 750 000 kronor.

Foto: Nadjafi & Kristensen fastighetsförmedling

11. Kvarnhuset på Bjärehalvön – Gert Wingårdhs mest berömda hus

Det här lilla huset påminner mer om ett japanskt tehus än en skånsk gäststuga. Men en det sistnämnda är just vad det är. Huset är ritat av arkitekten Gert Wingårdh och nu är gården som huset tillhör till salu.
TITTA IN I HUSET HÄR!
Att kalla det här huset spektakulärt är nästan en underdrift. Omskrivet i flera internationella tidningar är Kvarnhuset Gert och Karin Wingårdhs mest berömda projekt. Placerat vid en naturlig bäck som slingrar sig fram längs med det, omgivet av en arkitektritad japansk trädgård är detta en magisk oas. Insidan i massiv ek och öländsk kalksten rymmer kök, sociala ytor, en bastu och ett sovrum.

Stor gård på Bjärehalvön – med pool och festlokal

Kvarnhuset ligger på en stor gård som nu är till salu för 23 500 000 kronor. På den 15 000 kvadratmeter stora tomten ligger bland annat ett stort bostadshus från 1903 i New England-stil, ett stall inrett till festlokal, ett godkänt restaurangkök, en gammal lada som rymmer en lyxig femrumslägenhet plus nio sovrum, en pool med tillhörande poolhus samt en tennisbana.

LÄS MER: Linda och Thomas har byggt Sveriges första containervilla

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer