Här är bästa bostadsannonserna på Hemnet 2015

Hemnet lockar alltid till besök, för vem älskar inte att titta in i andras hem? Under 2015 fanns det flera bostäder som verkligen stack ut.

Minns du huset som såg ut att stå under vatten – eller villan där renoveringen fått bli en del av inredningen?

Klicka dig vidare och njut av några av 2015 års bästa bostadsannonser på Hemnet!

Andra har också läst

Foto: Maria Rickert

1. Huset som står under vatten

Ett flytande hus mitt i Mälaren. Ja, det annorlunda "Hotellet Ooops" som är ritat av konstnären Mikael Genberg, låg ute till försäljning på Hemnet i somras – för 1,6 miljoner kronor.
– Det är som att vara på en båt, det gungar ju lite, sa mäklaren Maria Rickert till Leva & Bo då.

Visst hajar du till av att se det här huset? Det ser ju ut som att bottenvåningen sjunkit ner i vattnet!
Det är det som är meningen. Men fönstren som ser ut att halvt hamnat under vattnet är fejk. Det är en målad kuliss med gardiner och allt.
– Man tror ju att det är på riktigt. Det är en väldigt rolig grej och det är ett jättefint hus med en mysig känsla, sa Maria Rickert till Leva & Bo i somras.
Men inte är det konstigt att det är huset fick massor av uppmärksamhet.

Nyfiken på resten av de bästa bostadsannonserna? Bläddra vidare under bilden ovan.

Vill du se mer av huset? Titta in i det här!

Foto: Krister Bengtsson/Husfoto

2. Mäklaren som valde människor på bild

Människor i bostadsannonserna har setts några enstaka gånger – men aldrig så här många på samma gång. Det var mäklarfirmarn Notar som tog ett steg i en ny riktning och lät sina anställda agera fotomodeller i en trea som var till salu för snart ett år sedan.
– Alla lägenheter ser ju likadana ut, så vi ville göra något roligt, sa Andreas Nilsson, mäklare på Notar Bromma, när lägenheten kommit ut till försäljning.
Tre rum och kök i Bromma i västra Stockholm. Men här var det inte det renoverade köket eller de fina golven de flesta la märke till när de såg annonsen.
På bilderna av bostaden var det nämligen fullt av människor. I vardagsrummet låg någon i soffan och såg ut att sova, några andra satt vid bordet och någon tränade. I badrummet såg en kvinna ut att vara galen på tvätten och i sovrummet fanns ett missnöjt par.
Minst sagt annorlunda.

Se alla bilder från lägenheten HÄR!

Foto: Sthlm Premium

3. 50-talshuset där tiden verkligen stannat

Gillar du 50-talet? Då kommer du garanterat gilla det här huset i Älvsjö utanför Stockholm som var till salu i januari 2015.
Det här var villan där tiden verkligen har stått stilla.
I det här huset hade tiden stått stilla i drygt 60 år. Man skulle kunna tro att huset var tidstypiskt stylat, men det var inte stylat överhuvudtaget mer än att ägaren plockat bort några saker, enligt mäklaren Peter Dahlberg på Svenska Mäklarhuset i Älvsjö.
Här var det som att färdas tillbaka i tiden. Golvet, väggarna, möblerna – allt andas 50-tal. Huset var näst intill i originalskick med vävtapet på väggarna och originalparkettgolv. Ägaren hade själv byggt huset, som stod färdigt 1952.

Titta in i det fina huset!

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

4. 7,7 miljoner kronor för ett renoveringsobjekt

Den här lägenheten fick personer att ifrågasätta bostadsmarknaden i Stockholm. 7,7 miljoner kronor kostade den – och det krävdes en helrenovering.
– Det blir en rimlig prislapp om man räknar baklänges och utgår från hur mycket bostaden kommer att vara värd, sa Elin Klockarås på mäklarfirman Erik Olsson som ansvarar för försäljningen, till Leva & Bo vid försäljningen.
"Renoveringschans med högt läge och solig balkong". Med den rubriken, i versaler, sålde en mäklarfirma in en lägenhet i centrala Stockholm och den aktuella trerumslägenheten på 94 kvadrat beskrevs ha "högt läge och solig balkong", men kanske framför allt: "Enorm potential".
Priset? Det accepterade priset uppgår till 7,7 miljoner kronor, vilket har fått personer att reagera i sociala medier.
"Ska man skratta eller gråta", frågar sig en person efter att ha sett annonsen.

Nyfiken på att se hela lägenheten och mäklarens kommentarer? Titta här!

Foto: Eklund Stockholm New York

5. Villan för den som vill ha mer flyt

Drömmer du om ett liv till sjöss men är inte riktigt redo att kasta loss? Eller känner du bara att du behöver lite mer flyt i livet? Då kanske det här läckra huset hade varit något för dig!
I början av december kom det här flytande villan ut till försäljning för 8 250 000 kronor. Den fick snabbt mycket uppmärksamhet på Hemnet. Inte konstigt kanske – det är inte varje dag ett flytande hus är till salu.
Villan ligger i det nybyggda området Marinstaden i Nacka öster om Stockholm. Området byggs fortfarande och på parkeringen intill huset planeras 46 nya bostadsrätter med ett garage som de som bor i området kan använda.

HÄR får du titta in i den häftiga villan!

Foto: Håkan Danfors

6. En alldeles egen riddarborg

Det ingick ingen vallgrav, men nästan allt annat som man kan förvänta sig av en riddarborg 2015. I Laholms kommun såldes just nu kanske Sveriges minsta riddarborg – där man kan bo året om.
– Man får en häftig känsla när man är där, som i gamla riddarfilmer, säger mäklaren Håkan Danfors.
Som barn har nog de flesta drömt om att få vara riddare med allt vad det innebär.
Men verkligheten är ofta någon annan. I Veinge, i Laholms kommun, fanns emellertid sent i höstas chansen att få en alldeles egen riddarborg 2015 för den som ville. Den här riddarborgen på totalt 75 kvadratmeter var till salu och hade de senaste åren rustats upp ordentligt.

Se mer av riddarborgen HÄR!

Foto: Stefan Jellheden

7. 30-talshus där tiden stått stilla

Som att kastas tillbaka i tiden. Så kändes det när man fick se bilderna på det här huset i Stockholm.
Efter 80 år var villan fortfarande välbevarad.
– De som har bott här har tagit väl hand om den, sa mäklaren Hans Åberg till Leva & Bo.
Villan i Södra Ängby i Stockholm hade haft samma ägare sedan 1973, men i mars 2015 kom det ut på marknaden. Huset byggdes 1937 och vid försäljningen fanns fortfarande köksskåp och skafferi i original från 30-talet. Planlösningen var densamma som när huset byggdes, med en jungfrukammaren och ett litet serveringsrum i anslutning till köket.
– Det är ovanligt att mycket av det gamla och fina är så välbevarat. De som har bott där har tagit väl hand om det, sa Hans Åberg, mäklare på HEM Fastighetsmäklare.
Köket och badrummet har delvis fått en modern touch, men mycket av originaldetaljerna fanns kvar.

Nyfiken på att titta in i huset? Här kan du göra det!

Foto: Diakrit/Miakel Bodner

8. Huset där tenoveringen blev en del av inredningen

På utsidan ser det här ut som en ordinär villa, men ta dig en titt på insidan. Du kommer att bli överraskad – det här huset är ett byggprojekt som visar en dröm och vision som aldrig slutfördes.
I Stureby fanns i höstas ett byggprojekt om totalt ca 370 kvadratmeter och 7 rum till salu. Ett av tre plan färdigställdes på 70-talet, övriga två plan blev rena betongytor. I färdigställt skick har man ett fantastiskt hus för den stora familjen men det skulle förstås krävas en del arbete. På övre planet fanns en tydlig bild av den dröm som ägaren ville skapa.
Snacka om annorlunda inredning. Helt klart värt att titta på.

Nyfiken på rummen? Titta in i huset!

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer