Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sovloftet har plats för en dubbelsäng...Sovloftet har plats för en dubbelsäng...Sovloftet har plats för en dubbelsäng...
... och en byrå.... och en byrå.... och en byrå.
Matplatsen för två är vid det stora fönstret.Matplatsen för två är vid det stora fönstret.Matplatsen för två är vid det stora fönstret.
Sovloftet är cirka tre kvadratmeter.Sovloftet är cirka tre kvadratmeter.Sovloftet är cirka tre kvadratmeter.
Köket har spis, kyl med frysfack och två överskåp för förvaring.Köket har spis, kyl med frysfack och två överskåp för förvaring.Köket har spis, kyl med frysfack och två överskåp för förvaring.
I hallen finns utrymme för förvaring och badrummet är helkaklat.I hallen finns utrymme för förvaring och badrummet är helkaklat.I hallen finns utrymme för förvaring och badrummet är helkaklat.
Ettan ligger nära Odenplan, men med fönster mot innergården.Ettan ligger nära Odenplan, men med fönster mot innergården.Ettan ligger nära Odenplan, men med fönster mot innergården.
1 AV 7
Sovloftet har plats för en dubbelsäng...
Foto: Ruben Nero
2 AV 7
... och en byrå.
Foto: Ruben Nero
3 AV 7
Matplatsen för två är vid det stora fönstret.
Foto: Ruben Nero
4 AV 7
Sovloftet är cirka tre kvadratmeter.
Foto: Ruben Nero
5 AV 7
Köket har spis, kyl med frysfack och två överskåp för förvaring.
Foto: Ruben Nero
6 AV 7
I hallen finns utrymme för förvaring och badrummet är helkaklat.
Foto: Ruben Nero
7 AV 7
Ettan ligger nära Odenplan, men med fönster mot innergården.
Foto: Ruben Nero

Häftiga miniettan – 16 kvadrat på två våningar

En snygg och välplanerad etta vid Odenplan i Stockholm är till salu. 16 kvadratmeter är den. Utgångspriset? 2,1 miljoner.

Kvarteren kring Odenplan i Vasastan i Stockholm är populära. Huset byggdes kring sekelskiftet och lägenheten ligger på fjärde våningen, högst upp i huset. Färgerna går i vitt, grått och svart. Det är högt i tak och det finns ett stort och djupt fönsterparti som släpper in ljus och genom det syns den lummiga och lugna innergården. 

– Intresset har varit stort, det finns inte så många små lägenheter kring Odenplan, säger Marcus Strömberg, mäklare på Innerstadsspecialisten. 

Visningar pågår just nu. 

– Intressenterna är framför allt yngre människor som är i början av sin karriär eller som studerar, berättar Marcus Strömberg.

LÄS OCKSÅ: Fina villor som är billigare än en etta 

Innergården är lummig och lugn.Innergården är lummig och lugn.Innergården är lummig och lugn.
Innergården är lummig och lugn. Foto: Ruben Nero

 

LÄS OCKSÅ: Så mycket måste du tjäna för att köpa bostad i Stockholm 

Mysigt sovloft på sex kvadratmeter

PÅ 16 kvadratmeter ryms en kokvrå med spis, kyl med frysfack. Skåpluckorna  är grå. Mitt emot kokvrån finns plats för ett köksbord för två till fyra personer. På sovloftet ryms en dubbelsäng och en liten byrå. Det kan bli mysigt värre (men man bör nog gilla att klättra upp för stegen). 

Under sovloftet finns ett minivardagsrum med inbyggda bokhyllor i vitt trä och rum för en fåtölj eller soffa. Badrummet är helkaklat med golvvärme. I hallen finns garderober och förvaringsutrymme. 

 

LÄS OCKSÅ: Matchar kontaktannonsen dig? Då kan lägenheten bli din  

Bostadsbrist i Stockholm

Odenplan är en plats i Stockholm där det finns massor med restauranger och barer. Det är nära till Vasaparken och Hagaparken också. Det råder stor bostadsbrist i Stockholm. En etta i innerstaden kostar i snitt 94 000 kronor per kvadratmeter. Just den här lägenheten kostar 130 938 kronor kronor per kvadratmeter. 

LÄS OCKSÅ: Sverige minsta etta till salu just nu – tio kvadratmeter