1 av 10: Här är det – det häftiga huset i Mälaren som just nu är till salu för 1,6 miljoner kronor. Foto: Maria Rickert
2 av 10: Huset ser ut att vara på väg att sjunka, men det gör det givetvis inte. Det är ritat av konstnären Mikael Genberg och flyter på pontoner. Foto: Maria Rickert
3 av 10: Alla fönster som halvt är under vattnet är en ditmålad kuliss. Foto: Maria Rickert
4 av 10: Utedass på trädäck. Foto: Maria Rickert
5 av 10: Huset har trädäck åt tre olika håll. Foto: Maria Rickert
6 av 10: 100 kvadratmeter och i princip bara ett rum. Foto: Maria Rickert
7 av 10: Här kan man sova. I dag drivs hotellverksamhet här, men köparen får förstås göra vad hen vill med huset. Foto: Maria Rickert
8 av 10: Sjöutsikt från alla fönster. Foto: Maria Rickert
9 av 10: Den vedeldade bastun värmer hela huset. Foto: Maria Rickert
10 av 10: Till huset kommer man i dag givetvis bara med båt. Foto: Maria Rickert

Häftiga huset som står mitt i vattnet är till salu

Ett flytande hus mitt i Mälaren kan bli ditt.

Det annorlunda "Hotellet Ooops" som är ritat av konstnären Mikael Genberg är nämligen till salu för 1,6 miljoner kronor.

– Det är som att vara på en båt, det gungar ju lite, säger mäklaren Maria Rickert.

Visst hajar du till av att se det här huset? Det ser ju ut som att bottenvåningen sjunkit ner i vattnet!

Det är det som är meningen. Men fönstren som ser ut att halvt hamnat under vattnet är fejk. Det är en målad kuliss med gardiner och allt.

– Man tror ju att det är på riktigt. Det är en väldigt rolig grej och det är ett jättefint hus med en mysig känsla, säger Maria Rickert.

 

LÄS OCKSÅ: 9 fina sommarstugor under 500 000 kronor

Just nu är det hotell i huset

Konstnären Mikael Genberg har gjort flera annorlunda hus och det här är ett av dem. Idén fick han när han såg ett stort tak fraktas på flytpontoner i vattnet. Det var en man som skulle bygga ett hus vid vattnet och råkade göra taket alldeles för stort.

– Jag kände att det där måste man göra något av, säger Mikael Genberg.

Taket blev början till Hotellet Ooops. Han berättar att det är ett gediget bygge som kommer flyta i all oändlighet. Just nu drivs hotellverksamhet i huset, men den som köper det kan lika gärna använda huset privat.

– Har man strandtomt men inget strandhus kan man ju ha det här, säger Maria Rickert.

 

LÄS OCKSÅ: Skruttiga husbilen blev rena rama drömmen

Varken el eller vatten finns

Byggnaden är på ungefär 100 kvadratmeter och har ett stort rum och en bastu. Huset har fönster åt alla håll och på tre sidor är det trädäck att gå ut på.

Här finns varken el eller vatten (mer än allt vatten som omger huset). Den vedeldade bastun värmer hela huset och för den som vill ha ljus är det levande eller batteridrivna ljus som gäller.

– Har man en strandtomt man vill ställa huset på kan man ju dra in el och vatten. Men det är det här som är så mysigt också, att ha en dunk med vatten och laga mat på två gasolplattor, säger Maria Rickert.

Huset ligger mitt i Mälaren, i närheten av Björnön utanför Västerås, och flyter på pontoner. Köparen måste ha en ankringsplats att flytta huset till, eftersom marken ägs av kommunen och huset inte får stå kvar.

Mikael Genberg har förutom Hotellet Ooops även gjort undervattenshotellet Hotell Utter-Inn, trädkojan Hotell Hackspett och Café Koala som är ett kafé med fem meter höga kaféstolar. Dessutom försöker han få tillstånd att bygga ett hus på månen.

Hur går det med det projektet?

– Det går bra! I år ska vi ta det till USA och ha utställning i Washington och Kalifornien. Men det tar lite tid, vi har inte riktigt lyckats med finansieringen än, säger Mikael Genberg.

 

LÄS OCKSÅ: Utter-Inn och fyra andra häftiga platser under vattnet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande