Nu finns en unik möjlighet att ta över en gammal skola och sekelskiftesherrgård.
1 av 10: Nu finns en unik möjlighet att ta över en gammal skola och sekelskiftesherrgård. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
Husets framsida. Här kan man se sjön Hunn skymta i bakgrunden.
2 av 10: Husets framsida. Här kan man se sjön Hunn skymta i bakgrunden. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
Den majestätiska herrgården på tre plan ligger i Rejmyre, Finspång, i en historisk och kulturellt bevarad glasbruksmiljö.
3 av 10: Den majestätiska herrgården på tre plan ligger i Rejmyre, Finspång, i en historisk och kulturellt bevarad glasbruksmiljö. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
En gammal skolsal...
4 av 10: En gammal skolsal... Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
Sammanlagt finns det 23 olika rum om en boyta på 844 kvadratmeter.
5 av 10: Sammanlagt finns det 23 olika rum om en boyta på 844 kvadratmeter. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
Villan har fyra olika balkonger.
6 av 10: Villan har fyra olika balkonger. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
Massor av badrum och toaletter i olika storlekar, här en med bastu.
7 av 10: Massor av badrum och toaletter i olika storlekar, här en med bastu. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
Vid tre av ingångarna till huset snirklar sig en vacker spiraltrappa i trä upp till de övriga våningarna.
8 av 10: Vid tre av ingångarna till huset snirklar sig en vacker spiraltrappa i trä upp till de övriga våningarna. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
Ett av två kök.
9 av 10: Ett av två kök. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios
På det översta planet finns ett charmigt rum längs med fastighetens långsida, klädda med gedigna träbalkar från vägg till tak.
10 av 10: På det översta planet finns ett charmigt rum längs med fastighetens långsida, klädda med gedigna träbalkar från vägg till tak. Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios

Häftiga herrgården som en gång varit en skola

Nu finns en gammal skola och majestätisk sekelskiftesherrgård till salu.

23 rum, salonger, skolsalar, sjö bredvid och stor och lummig trädgård.

Nu kan den bli din till rena – för 3,9 miljoner kronor!

Nu finns en unik möjlighet att ta över en gammal skola och sekelskiftesherrgård. Och det till ett riktigt bra pris, endast 3,9 miljoner kronor. Den majestätiska herrgården på tre plan ligger i Rejmyre, Finspång, i en historisk och kulturellt bevarad glasbruksmiljö.

När den byggdes 1898 var det för att fungera som skola och lärarbostad för glasmästarnas och glasbrukets familjer. Tomten är friköpt med en kuperad och lummig trädgård med stor trädäcksaltan, flaggstång och flera fruktträd om 3 400 kvadratmeter. 

I villan hittar vi hela 23 rum och en boyta på 844 kvadratmeter. De stora fönsterpartierna skänker rikligt med ljus till fastighetens samtliga rum, och tillsammans med vitmålade väggar och högt i tak ger detta en fantastisk rymd. 

 

LÄS OCKSÅ: 10 pampiga slott och herrgårdar till salu på Hemnet

Träbalkar, bastu och fyra olika entréer

Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios

På den första våningen hittar vi ett majestätiskt rum som kan fungera som salong eller matsal och har fyra stora fönster mot baksidan. På den andra våningen finns en bred korridor med högt i tak. Alla övriga rum är av varierande storlekar och de flesta har badrum direkt i anslutning – även de i olika storlekar, en har också bastu. På det översta planet finns ett charmigt rum längs med fastighetens långsida, klädda med gedigna träbalkar från vägg till tak.

Fasaden är stilren, det finns fyra olika balkonger och fyra olika entréer i var sitt väderstreck. Dessutom finns en separat ingång till en källare som har flera rum. Vid tre av ingångarna till huset snirklar sig en vacker spiraltrappa i trä upp till de övriga våningarna. 

 

LÄS OCKSÅ: Här är Jocke och Jonna Lundells nya lyxvilla

Turistort med berömt glasbruk och försäljning

Foto: Karl Göran Zahedi/Carlsbecker Studios

Det är fem minuters promenad till sjön Hunn där det finns en badplats med sandstrand och brygga samt omklädningsrum. Runtomkring villan är det orörd naturskog med massor av gångstråk.

Huset som renoverades senast 2006 är taxerat som hyreshusenhet men skulle kunna fungera som verksamhet, bostad eller lägenheter. Möjligheterna är många för den som tar över.

På grund av glasbruket är Rejmyre en turistort men har cirka 960 invånare. Glasbruket har en butik med fabriksförsäljning. Intill glasbruket finns flera hantverkare och butiker där bland andra Rejmyre mässing och Rejmyre armatur har fabriksförsäljning. Det är nära till både restauranger, butiker, kafé, vandrarhem och gästgiveri. I Rejmyre arrangeras dessutom varje år sedan 2006 musikfestivalen Skogsröjet.

 

LÄS OCKSÅ: Sveriges dyraste villor – se de mäktiga husen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!