1 AV 6
Grunden på hörnboden består av betong, stommen är kalksten och fasaden är i plåt.
Foto: Daniel Valstad
2 AV 6
Foto: Daniel Valstad
3 AV 6
Foto: Daniel Valstad
4 AV 6
Hamnen ligger runt hörnet och stranden ett stenkast bort.
Foto: Daniel Valstad
5 AV 6
Pentry, kylskåp och spishäll finns, men toalettbesöken får man göra ute på dass.
Foto: Daniel Valstad
6 AV 6
Vit puts pryder väggarna inne i den 17 kvadratmeter stora boden och känner man för ett tupplur kan man lägga sig någon av sängarna i den platsbyggda våningssängen.
Foto: Daniel Valstad

Gotländska sommardrömmen på 17 kvadrat kan bli din

Gillar du det enkla livet, fiske, bad och fågelskådning? Då kanske den här charmiga fiskeboden på 17 kvadrat är något för dig! 

Fem mil utanför Visby på södra Gotland ligger den charmiga lilla fiskeboden och för den fiske- och fågelintresserade skulle nog det här spartanska livet vara perfekt.  

— Fisketurismen har blivit stor på ön och gotlandsvatten har blivit känt för sitt fiske, säger Ingrid Hedbom som är mäklare på Bostad&Öliv.

LÄS OCKSÅ: Thereses smarta uppfinning hjälper uttråkade barn 

I bodens enda rum på 17 kvadratmeter finns en öppen spis med spiskassett och en platsbyggd våningssäng. Det finns också ett pentry med fräscha vita skåpluckor, diskbänk, spishäll och kyl. Toabesöken får dock göras ute på det egna dasset då varken avlopp eller vatten är draget till boden. 

Foto: Daniel Valstad

Anor från 1700-talet

Herta, som fiskeläget kallas, har anor från 1700-talet och mäklaren beskriver stället som familjärt. I närheten finns även ett nyöppnat bageri och grönsaksodlare.  

LÄS OCKSÅ: Övergivna ödehuset mitt ute i skogen kan bli ditt 

–  Det som egentligen är så trevligt med just den här boden är att det finns en väldigt fin sandstrand norr om den som är barnvänlig, långgrund och så brukar det vara väldigt varmt i vattnet där, säger Ingrid Hedbom. 

Foto: Daniel Valstad

Fiskeboden säljs för 880 000 kronor, men den står på ofri grund vilket betyder att man bara kan köpa huset, inte marken den står på. Vilket i sin tur gör det svårare att ta ett lån. 

LÄS OCKSÅ: Hela Sannas tak rasade ner mitt i natten 

– Det är folk som ringer, men alla är ju inte på Gotland just nu. Det blir nog mer under den här månaden, säger Ingrid Hedbom. 

Många drömmer om somrar på Gotland

Sommaren är lite av en högsäsong när det kommer till att köpa fritidshus på Gotland, berättar Ingrid Hedbom. 

— Man kanske har spenderat några dagar på Gotland och när man kommer hem så tänker man att det nog skulle vara trevligt att ha ett eget fritidshus här, säger Ingrid Hedbom.