1 av 16: På Gotlands sydspets finns ett av mycket få hus nu till salu. Lä och sol i vinkeln. Söder och väster mot solen nästan hela dagen. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
2 av 16: Norrsidan med huvudentré. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
3 av 16: Tomten är på hela 1 934 kvadratmeter. Enda äppelträdet med fallen frukt när sommaren lider mot sitt slut. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
4 av 16: Den röda entrédörren lyser vackert upp mot den vitputsade fasaden. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
5 av 16: Inre nedre hall med gästtoalett och trappa till övervåning. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
6 av 16: Del av vardagsrummet. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
7 av 16: Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket men ”avdelas” med en köksö med öppen spis. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
8 av 16: Köket har både ved-och elspis. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
9 av 16: I köket finns förutom elspis också en gammal vedspis av märket Viking. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
10 av 16: Sovrum på bottenplan. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
11 av 16: Allrummet på övervåningen har kamin. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
12 av 16: Sovrum mot söder. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB
13 av 16: Sovrum mot väster. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB.
14 av 16: Även friggeboden är ett påkostat bygge. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB.
15 av 16: Vackra röda trägrindar öppnar upp mot gården som omges av en stenmur. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB.
16 av 16: En modern bostad som har byggts i gammal stil och tradition, och ligger vackert i ett öppet kulturlandskap i Sundre. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB.

Gotländska drömhuset är till salu – kika in här

Det här måste vara drömhuset för den som vill till Gotland.

Ett av få nybyggen som finns i Sundre, Gotlands sydspets.

Havet utanför, det speciella ljuset och Vilgot Sjömans hus bredvid.

På Gotlands sydspets finns ett av mycket få hus nu till salu. En modern bostad som byggts i gammal stil och tradition, och ligger vackert i ett öppet kulturlandskap i Sundre. 

Då allt är byggt 2012 är standarden hög och materialvalet påkostat. Allt som allt fem rum och kök om 150 kvadratmeter. Huset är på 1,5 plan och byggt i vinkel.

 

LEVA&BO:s konstgalleri: Rea-fynda! Just nu superpris på tavlor från Gotland

 

Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB

Gotlandsmarmor och flera spisar

Vi hittar öppna spisar, stora soliga terrasser, många fönster åt alla väderstreck, mycket ljus och tystnad. Vitmålade väggar, ljuslaserade trägolv och trätak förstärker ljuset. 

Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket men ”avdelas” med en köksö med öppen spis. I köket finns förutom elspis även en gammal vedspis. Från köket leder två utgångar till två terrasser, en åt väst och en åt öst. På entréplan finns också sovrum och badrum med Gotlandsmarmor.

 

LÄS OCKSÅ: I det här huset har tiden stått stilla i nästan 100 år  

Extrahus och enorm tomt

På övervåningen finns ett stort allrum med kamin, direkt när man kommer uppför trappan, tre rejäla sovrum, och ytterligare ett badrum. Snedtaken är klädda med ljuslaserad träpanel.

Till huset, som säljs som fritidshus men mycket väl går att bo i året om, ingår även en friggebod som i dag används som förråd. Tomten är på hela 1 934 kvadratmeter.

 

Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling AB

Vilgot Sjömans sommarställe

– Området är skyddat av mycket höga kultur- och naturvärden, och i närområdet ligger den vackra medeltida kyrkan, Körsbärsgården och Vilgot Sjömans förra sommarställe, en ombyggd gammal kvarn. Lite längre bort huserar Hoburgsgubben intill Majstregården, Gotlands sydligaste restaurang, säger Leif Bertwig på Bertwig Fastighetsförmedling.

 

LÄS OCKSÅ: Lyxiga designlägenheten har kakelugn i garderoben 

Skyddat område

Sundre som är Gotlands sydligaste socken har ett varierande landskap och fina stränder, men mycket sparsamt med bebyggelse. Det är därmed ovanligt att något säljs här då det finns ett övergripande skydd för bevarande av landskapsbilden. Det omgivande havet sägs ge ett speciellt ljus som man hittar på få platser. Utgångspriset ligger på 6 750 000 kronor.

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

LÄS OCKSÅ:

Den perfekta julstrumpan till vinälskare 

Sveriges dyraste sommarhus – nu sålt till REA-pris 

Experten om de 5 okända snuskplatserna i ditt hem 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!