Ett mycket originellt hus på 55 kvadratmeter.
1 av 6: Ett mycket originellt hus på 55 kvadratmeter. Foto: Mäklarhuset/Anna Ericsson
Allrum med kamin och stort öppningsbart fönsterparti.
2 av 6: Allrum med kamin och stort öppningsbart fönsterparti. Foto: Mäklarhuset/Anna Ericsson
Nedsänkt innergård omgärdad av kallmurad kalksten.
3 av 6: Nedsänkt innergård omgärdad av kallmurad kalksten. Foto: Mäklarhuset/Anna Ericsson
Huset ligger inbäddat i grusbacken med havsutsikt.
4 av 6: Huset ligger inbäddat i grusbacken med havsutsikt. Foto: Mäklarhuset/Anna Ericsson
Havsutsikt bort mot Skenholmen och Furilden
5 av 6: Havsutsikt bort mot Skenholmen och Furilden Foto: Mäklarhuset/Anna Ericsson
Sovrum.
6 av 6: Sovrum. Foto: Mäklarhuset/Anna Ericsson

Gotlandshus till salu – skyttevärn ingår i köpet

Ett mycket annorlunda hus på Gotland är nu till salu.

I köpet ingår både havsutsikt, lamm och skyttevärn.

För 3,2 miljoner får du ett unikt sommarboende.

Söker du lugn och ro, och något unikt, då är kanske detta sommarhus något för dig. Huset som ligger på halvön Bungenäs är byggt i harmoni med naturen, totalt skyddad från insyn, men med full havsutsikt från tomten på 1350 kvadratmeter där även ett skyttevärn ingår.

- Det är ett kontrasternas hus på flera sätt, säger fastighetsmäklare Håkan Ericsson på Mäklarhuset. Från landsidan upptäcker du nästan inte huset förrän du står på taket, och mot sjösidan är det en helt annan karaktär. Det nya byggnadssättet och designen kontrasterar mot epoker från kalkindustrin och det militära.

 

LÄS OCKSÅ: Nu försöker S-paret sälja lyxiga lägenheten – igen

 

Kallmurad kalksten

Huset och skyttevärnet binds samman med en kallmurad kalksten som omgärdar innergården. Inredning och interiör är inspirerat av perioden då det var ett militärt fäste; såpat betonggolv, putsade innerväggar och tidstypiska järnsängar, lampor och bord. Vid ett köp ingår all inredning.

Boarean på 55 kvadratmeter består av två rum, varav ett är sovrum med utgång till innergården via glasdörrar. Allrummet och köket har öppen planlösning med kamin, och även där finns stora fönsterdörrar mot innergården. I ett så kallat maskinrum i huset finns både kyl, frys, tvättmaskin, varmvattenberedare och pump för avlopp. I badrummet finns badkar och toalett.

- Att området nu är bilfritt och lugnt med mestadels turister som kopplar av är också en kontrast mot den tidigare bullriga kalkstenindustrin med maskiner, samt militärens bomber och granater, säger Håkan Ericsson. Annars är det ett hus i harmoni med landskapet.

 

LÄS OCKSÅ: Hemnet - 10 mest klickade villorna just nu

 

Skyttevärn från 1930-talet

Byggåret på enplansvillan är 2012 och skyttevärnet som under kalla kriget kallades ”vargen” är troligen uppförd 1937. Den är helt intakt med skyddsluckor och en så kallad svaipdörr (tvådelad) av pansarplåt. Båda husen är förberedda för vattenburen golvvärme och i skyttevärnet finns såväl kamin som förberedelse för avlopp och el.

Det finns en boendeparkering vid grinden till ingången, annars är Bungenäs bilfritt med fin natur och betande lamm. Där finns både restaurang och hotell i området och i ”kalkladan” hålls konserter emellanåt. Till Fårösund är det cirka 5 kilometer.

Foto: Mäklarhuset/Anna Ericsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!