1 av 7: Landshövdingehuset i Majorna i Göteborg kallas för gatans vackraste hus. Foto: Fredrik J Karlsson
2 av 7: Ljusa, luftiga rum i fil med en charmig trapp till det försänkta vardagsrummet. Foto: Fredrik J Karlsson
3 av 7: Vacker stuckatur och framtagen tegelvägg i flera rum. Foto: Fredrik J Karlsson
4 av 7: Vackra vitoljade brädgolv löper genom rummen. Foto: Fredrik J Karlsson
5 av 7: En av lägenhetens tre kakelugnar finns i sovrummet. Foto: Fredrik J Karlsson
6 av 7: Vitt kök med fönster mot gården i väster. Foto: Fredrik J Karlsson
7 av 7: Helkaklat badrum med djuriska detaljer. Foto: Fredrik J Karlsson

Gatans vackraste hus – nu kan det bli ditt

Charmiga Majorna i Göteborg är ett populärt område.

Känt för sin arkitektur, sina kullerstensgator och kaféer.

Kolla in det unika boendet till salu i landshövdingehuset!

Den kontinentala atmosfären i de pittoreska Majorna, Göteborg, med sina kullerstensgator och landshövdingehus är välkänd. Innergården till detta som kallas ”gatans vackraste hus”, från 1905, är även den kullerstensbelagd, och i husets entré möts man av både pärlspont och spegeldörrar.

 

LÄS OCKSÅ: Gotlandsgården från 1800-talet kan bli din

Landshövdingehus till salu på Hemnet

På andra våningen i landshövdingehuset finns denna charmiga sekelskiftestrea med kök som nu är till salu på Hemnet. De 75 kvadratmetrarna känns mycket större vilket man genast märker när man passerat hallen med dess schackrutiga klinker och gråmålade trägolv. Många fönster och den ljusa inredningen skapar luft och rymd.

Hela tre kakelugnar, stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar och ornamenterade fönster ger lägenheten dess mycket speciella charm. För att inte tala om det vitoljade brädgolvet och trappan mellan två av rummen, vilket skapar olika nivåer, och teglet som tagits fram på flera ställen i väggarna. Från sovrummet har man utsikt mot både Söderlingska Trädgården och Djurgårdsgatans kafémyller. Biblioteket och matsalen erbjuder många möjligheter till bjudningar och större umgängen.

 

LÄS OCKSÅ: Villan från 1800-talet gör succé på Hemnet

Innergård med rabatter och grill

Hemmet är helt insynsskyddat då det inte finns några lägenheter mittemot. Innergården som hör till boendet har, förutom kullerstenar, gräsmatta, sandlåda, rabatter, träd, trädäck med sittgrupper och en murad grill. Man har också tillgång till en gemensam bastu i huset.

Här bodde förr de ”bättre bemedlade” familjerna och i området finns många udda kvartersbutiker, kaféer och restauranger. Precis intill boendet ligger den lummiga Djurgårdsparken, Gathenhielmska reservatet och Musikens Hus. Går man en liten bit når man det vackra älvinloppet med Röda Sten och Klippan samt Slottsskogen.

Begärt pris är 3 495 000 kronor. Kolla in de vackra bilderna!

 

LÄS OCKSÅ: Dyraste objektet på Hemnet under hela 2015

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!