1 av 2: Gården utanför Kristianstad är till salu på Hemnet. Foto: Erika Sandström/House of Success
2 av 2: Budgivningen har redan stigit med nästan en miljon kronor. Foto: Erika Sandström/House of Success

Gården har stått tom i 22 år – nu slåss köparna om den

Ett ödelagt boningshus med gammal inredning – och en kalkstensbyggnad som gapar tom.

Den här gamla gården i den skånska lilla byn Flackarp har stått obebodd sedan länge.

Nu gör den succé på Hemnet – och redan före visning slåss budgivarna om att bli ny ägare.

I Flackarp utanför Kristianstad finns just nu en gård till salu på Hemnet, en gammal gård med anor från 1700-talet. Här har åtta generationer levt och verkat – men sedan 22 år tillbaka är det tomt på platsen. Sedan gården kom ut till försäljning har antalet besökare på annonsen ökat snabbt och nu är det en av landets mest klickade hus. Redan före visning har budgivningen stigit så mycket som nästan en miljon över utgångspriset som låg på 895 000 kronor.

– Intresset har varit mycket stort, vilket är fantastiskt roligt för bygden. Renoveringsobjekt är mycket populära, men eftersom det i stort sett inte är någonting alls som fungerar i byggnaderna kan det vara svårt att förutse exakt hur stort intresset kan bli, säger Emma Gustafsson, mäklare på Hemnia Fastighetsförmedling.

1 av 5: Boningshuset är på ungefär 75 kvadratmeter. Foto: Erika Sandström/House of Success
2 av 5: Här är i princip ingenting i funktion. Foto: Erika Sandström/House of Success
3 av 5: Gammal inredning. Foto: Erika Sandström/House of Success
4 av 5: Huset är i behov av en helrenovering. Foto: Erika Sandström/House of Success
5 av 5: Fastigheten har en tomt på över 5 000 kvadratmeter. Foto: Erika Sandström/House of Success
Tydliga spår av äldre bebyggelse i bostadshuset. Foto: Erika Sandström/House of Success

Obeboligt och allt är ur funktion

Gården består bland annat av ett boningshus där den äldsta delen är över 300 år gammal. Dessutom finns här två ekonomibyggnader varav en i kalksten, och så en förrådsbyggnad. Boningshuset är inte beboligt, all inredning är äldre, till stor del antik – och ur funktion.

Sedan 1998 har boningshuset varit obebott, och det syns. Men det går också att se att den som är sugen på ett stort projekt kan få ett riktigt fint hem på gården. Huset har en boarea på ungefär 75 kvadratmeter, men det är mycket mer än så som tillkommer – i form av biarea och flera byggnader. Tomten är på 5 121 kvadratmeter.

1 av 4: Många har blivit intresserade av fastigheten, som även har ett vackert gammalt kalkstenshus. Foto: Erika Sandström/House of Success
2 av 4: Mäklaren tog hjälp av ett stylingföretag för att få fram den känsla hon ville förmedla. Foto: Erika Sandström/House of Success
3 av 4 Foto: Erika Sandström/House of Success
4 av 4 Foto: Erika Sandström/House of Success

Många som ser potentialen

Utgångspriset för fastigheten är 895 000 kronor, men det gäller knappast längre eftersom budgivningen dragit i väg rejält.

Emma Gustafsson säger att hon har sett potentialen med fastigheten från första början och tror att läget med närheten till sjön och alla tankar och idéer som kan väckas när man ser fastigheten är det som väckt intresse bland spekulanterna.

– Kalkstensbyggnaden är oerhört vacker, det är 1700-talscharm i form av en mycket ovanlig fyrdelad takkonstruktion, en trevlig innergård och så närheten till sjön och naturen gör fastigheten unik, säger hon.

Här finns flera gamla detaljer. Foto: Erika Sandström/House of Success

LÄS MER: Gamla missionshuset blev gudomlig Gotlandsdröm

LÄS MER: Brandstationen från 1932 gjordes om till söt villa

LÄS MER: Sugen på att renovera ett ödehus? Expertens råd – och misstagen du ska undvika

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!