1 av 2: Fastigheten har stått övergiven i över 40 år. Foto: Niklas Gustavsson, Fastighetsbyrån Motala
2 av 2: Den gamla fabrikslokalen, som tidigare var ett mejeri är nu till salu. Foto: Niklas Gustavsson, Fastighetsbyrån Motala

Gamla mejeriet har stått öde i 40 år – nu är det till salu

Tycker du det är spännande med övergivna, fallfärdiga byggnader? Då får du inte missa den här mejerifabriken från 1800-talet, som stått tomt i decennier. Nu ligger det ute till försäljning. 

Den gamla tegelbyggnaden som just nu är till salu för drygt en halv miljon kronor, är belägen mitt i det gamla brunnsområdet Medevi brunn i Östergötland. Brunnen som grundades 1678 är Nordens äldsta hälsobrunn och dessutom fortfarande aktiv. 

Inte lika aktivt är det gamla mejeriet. Fabriken har varit ur bruk sedan 1940-talet och obebott i flera decennier. Närmare bestämt i 40 år. Som det ser ut i dag är fastigheten i dåligt skick och ser nästan lite spöklikt ut. Men det gör bara det hela ännu mer spännande! 

Mycket är i dag förfallet, men tänk vad roligt om någon ville rusta upp den i grunden vackra byggnaden. Foto: Niklas Gustavsson, Fastighetsbyrån Motala

Unikt tillfälle att renovera ett vackert tegelhus

Med lite fantasi kan man bortom ruinerna se framför sig hur levande byggnaden och omgivningen runtomkring en gång måste ha varit. 

Så skulle man vara intresserad av att blåsa liv i en gammal fabriksbyggnad och tycker om att renovera från grunden, då kan det här vara ett bra tillfälle. 

– Det vore kul om någon ville försöka rädda och bevara huset, säger mäklaren Niklas Gustavsson på Fastighetsbyrån Motala. 

För bakom alla sönderslagna fönster, trasiga golv och håliga väggar finns det fortfarande potential att upprätta något som verkligen sticker ut. 

1 av 2: Potential finns. Bara man har lite fantasi. Och tid. Foto: Niklas Gustavsson, Fastighetsbyrån Motala
2 av 2: Byggnaden har fått stå ut mycket och har under flera år delvis saknat glas i fönstren. Foto: Niklas Gustavsson, Fastighetsbyrån Motala

Tidigare fungerat både som bostad och fabrik 

Byggnaden har även tidigare delvis fungerat som bostad. På nedervåningen bedrevs mejeriverksamheten och på det övre planet fanns bostadsutrymme. 

Till fastigheten hör också ett garage, inte heller det i något vidare skick, och ett fallfärdigt uthus.

Utgångspriset för huset med tillhörande 3 879 kvadratmeter naturtomt ligger på 550 000 kronor. 

1 av 2: Ett fint litet uthus står strax bredvid huvudbyggnaden. Idag något fallfärdigt. Foto: Niklas Gustavsson, Fastighetsbyrån Motala
2 av 2: Garaget hör till tomten, även det med behov av en upprustning. Foto: Niklas Gustavsson, Fastighetsbyrån Motala

LÄS MER: Köpa renoveringsobjekt? Ernst Kirchsteigers bästa tips 

LÄS MER: Övergivna huset står gömt bland träden – nu är det till salu 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!