Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Fyndläge på sommarhus – 10 drömhus med nytt lägre pris

Är du på jakt efter ett sommarhus? Då kan det vara rätt läge att slå till i höst.
Just nu ligger flera charmiga hus ute till försäljning på Hemnet med nytt lägre pris.
Vi samlat tio idylliska sommarhus – från budget till lyx.

Foto: Svensk fastighetsförmedling/Fastighetsbyrån

1 av 11

1. Vill du köpa fritidshus? Här är mäklarens tips

Drömmer du om en mysig stuga på landet eller ett fritidshus nära vattnet? Då är du inte ensam. De senaste åren har intresset för fritidshus ökat och antalet köpare på marknaden blir allt fler.
– Vi ser att fler har möjlighet att köpa fritidshus nu än förr, och det kommer fler spekulanter på visningarna, säger Steinar Lund, mäklare på Svensk fastighetsförmedling.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FYNDHUSEN!
Hösten är en bra tid att leta sommarhus om man vill göra ett fynd. Annonserna ligger ute längre än under våren då spekulanterna är fler.
Siffror från Booli visar att andelen prissänkta fritidshus under hösten varit högre i nästan alla län jämfört med förra året. Det kan alltså vara smart att slå till nu.
– Många vill sälja fritidshuset innan vintern för att slippa betala för en hel säsong då huset inte nyttjas, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Mäklarens tips

Funderar du på att köpa sommarhus ger mäklaren några tips här.

Skriv upp dig på mejllistor

Håll koll på marknaden genom att fylla i en intresseanmälan hos olika mäklarbyråer. Då får du ett mejl när ett fritidshus är till salu inom det område och prisklass du är intresserad av.
– Många fritidshus säljs utan att de läggs ut på nätet. Därför är det bra att finnas med i mäklarnas register, berättar Steinar Lund, mäklare på Svensk fastighetsförmedling.

Köp en bit från vattnet

Att ha ett fritidshus nära havet eller med sjöutsikt är mångas dröm därför är hus vid vattnet bra mycket dyrare än andra i samma storlek.
– Fler och fler söker sig till lantliga områden i stället för vattnet. Om man letar 2-3 kilometer från vattnet kan man hitta ett jättetrevligt hus för mindre pengar.

Kolla avloppet

Har du vunnit budgivningen om drömstugan på landet? Då finns det en sak du bör göra innan du skriver under kontraktet.
– Skulle drömstugan ha enskilt avlopp se då till att du har fått all relevant information rörande avloppet. Ett nytt avlopp kan bli en dyr historia och kan i värsta fall kosta ett par hundra tusen.

Klicka vidare för att se 10 fina och prissänkta sommarhus till salu just nu.
1 av 11