Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fynda ett renoveringsobjekt och tjäna stora pengar

Går du i tankarna på att köpa nytt boende ska du läsa det här.

Köp ett renoveringsobjekt och du kan du göra en riktigt bra affär. Fynda nedgånget boende, renovera och tjäna stora pengar.

Vi har samlat några villor och lägenheter som alla är i stort behov av renovering. Bläddra vidare för att se hur de ser ut (och kanske få en idé om hur fina de kan bli) – och läs vad mäklaren säger om hur mycket vinst du kan göra på att köpa och renovera.

1. "Man kan absolut göra en vinst"

Att köpa ett renoveringsobjekt som till exempel det Leva & Bo skrev om för några dagar sedan, kan vara riktigt lönsamt. Förutom att man kan renovera och inreda precis som man själv vill ha det, kommer värdet att stiga väsentligt och du kan göra en rejäl vinst den dagen du vill sälja.

– Den här lägenheten kostar 60 000 kronor kvadratmetern, säger mäklare Karin Sahlin på Skandiamäklarna som förmedlar trean i Vasastan, Stockholm, för 5 995 000 miljoner kronor. För ett år sedan hade den kostat 75 00 per kvadratmeter, och det är ändå ett rätt hyggligt pris, men det får man inte ut i dag.

Bläddra vidare för att se listan på renoveringsobjekt du kan köpa just nu.

Kunde få ge 9-10 miljoner för samma boende

Tittar man på andra boenden i samma område, men där allt är renoverat, ligger priserna på nio, tio miljoner kronor. Något som Karin bekräftar.

– Runt 90 000 kvadratmetern får man vara beredd på att betala. För inte så länge sedan låg de på 100 000 kronor eller till och med mer ibland. Man kunde för en lägenhet i samma storlek få ge 9-10 miljoner kronor.

Detta betyder att man kan i dag göra en rejäl vinst med andra ord?

– Om man gör renoveringen bra och genomtänkt, och med kvalitet, så kan man absolut göra en vinst. Dessutom får man det att se ut precis som man själv vill, och det är ju aldrig fel.

 

LÄS OCKSÅ: Fallfärdiga minihuset har lyxrenoverats och säljs igen

Man kan göra vinst på allting som läget ser ut i dag

 Sedan är läget lite extra speciellt överlag på bostadsmarknaden just nu, vilket ökar vinstmöjligheterna ännu mer.

– Utbudet på bostäder är dubbelt så mycket mot för ett år sedan medan spekulanterna är konstanta. Så det är svårt att sälja nu. Dessutom är det många som tvekar att köpa innan man sålt sitt eget först. Förut kunde man sälja på en vecka men så ser det inte riktigt ut i dag. För ett år sedan sålde man till och med innan visningen, det var ganska vanligt.

– Så med andra ord kan man i förlängningen göra vinst på allting som det ser ut i dag då det fortfarande finns de som säljer till ganska låga priser. Det är få spekulanter och de som finns väntar och hoppas att priserna ska gå ned ännu mer.

 

Bläddra vidare för att se listan på renoveringsobjekt du kan köpa just nu.

 

 

Foto: Fastighetsbyrån Spånga

2. 20-talsvilla som kan bli fin igen

Det syns lång väg att det är något visst med det här huset. En vacker villa från 1921 i populära Solhem, Spånga. Huset är på 85 kvadratmeter plus en biyta på 50 kvadratmeter, plus en tomt på 955 kvadratmeter. 

Här finns fem små rum som alla behöver omsorg. Alla ytor är ganska små, men det går lätt att se igenom det tack vare charmen som huset faktiskt har. Den som renoverar det här får en riktig pärla.
Utgångspriset på huset är 4,5 miljoner men priset har hittills stigit med minst 1,2 miljoner.

 

Foto: Thomas Nylund

3. Flotta trean som kan bli något extra

Nu säljs en trea i Stockholm med utgångspris på 5 995 000 kronor.

På samma gata har treor i samma storlek sålts för 11 miljoner.

– Det man köper är i princip ett tomt skal, men den kan bli riktigt fin, säger Karin Sahlin, mäklare på Skandiamäklarna Stockholm Vasastan.

Lägenheten ligger i attraktiva Vasastan i Stockholm. Huset byggdes vid förra sekelskiftet 1913. På de 98 kvadratmetrarna ryms tre rum som med fantasi och kreativitet kan göras om till tre rum och kök. Lägenheten är mycket sliten men det syns att det kan bli en riktigt fin lägenhet efter en del renovering.

Se mer av den fina (men slitna) lägenheten HÄR!

 

Foto: Husmanhagberg Norrköping

4. Gammal vaktmästarbostad i Norrköping

Det här lilla huset, som ligger i Östra Stenby Björkdalen, Norrköping, är på 75 kvadratmeter fördelade på två rum och kök. Det är en gammal vaktmästarbostad från 1948 och här är fint – men huset har ett stort renoveringsbehov och säljs med en friskrivningsklausul.

Tomten är på 1 190 kvadratmeter. Och priset? 495 000 kronor – men då tillkommer ju en del för att renovera.

 

Foto: Johan Nilson/Lagerlings

 

5. Renoveringslägenhet – för 22,5 miljoner

Den här 1800-talslägenheten är förstås speciell. För det här höga priset är vad du får betala om du vill bo i "de finare kvarteren" i Stockholm. Vill du flytta in här krävs en hel del renovering för att få det beboeligt och snyggt. Och detta efter att först ha betalat en mindre förmögenhet. Utgångspriset på lägenheten på Hemnet låg på 18 miljoner men gick snabbt upp till 22,5 miljoner där priset landade.

Men vad är det som gör att ett renoveringsobjekt kan säljas för så mycket pengar? 

– Det beror helt och hållet på läget. Just de här kvarteren har  alltid vart de mest eftertraktade i Stockholms innerstad. Jag har  tidigare sålt andra renoveringsobjekt för långt över 200 00 kronor  kvadratmetern, nu hamnade det på 107 000, säger mäklaren Richard  Lagerling på Lagerlings.

Så med andra ord var den hälften så billig?

 – Ja, för ett år sedan hade det blivit mycket mer, men priset är  marknadsmässigt. Vi hade inte räknat med så enormt intresse på grund av  den just nu dåliga marknaden.

 

Vill du titta in i lägenhet och se alla bilder? Se HÄR!

 

 

Foto: Hem Fastighetsmäkleri Ab

6. 40-talshus som kan bli toppfint

Populärt typ av hus i populärt område – men förstås ett renoveringsobjekt. Badrummet är dock renoverat och delar av köket är upprustat. Men i övrigt behöver huset en upprustning.

Villan är byggd 1946 och är på 139 kvadratmeter fördeade på 5 rum. Här finns fina parkettgolv och öppen spis. Utgångspriset är 8,5 miljoner kronor, vilket är ett helt normalt pris för liknande villor i området.

 

 

Foto: Mats Holmgren Fb

7. Slitet hus på tomt vid vattnet

Slitet hus från 1970 på bara 61 kvadratmeter och tre rum. Tomten är på 2 229 kvadratmeter och är i två etage. Den nuvarande byggnaden ligger på nedre etaget. Även om huset behöver renoveras, så är tomten något extra. Tomten ligger i söderläge nära vatten och har egen båtplats. Prise för huset är 3 250 000 kronor.

 

 

Foto: Malin af Kleen

8. Obebodda huset 150 000 kornor

150 000 kronor för ett helt hus? Ja, det här lilla huset i Kopparberg har det utgångspriset – men då krävs förstås en del renovering. Kliv in i det här huset och förundras över att det ser ut som om någon bara har lämnat det. Ägaren till det här huset måste ha lämnat det med en tanke att komma tillbaka, för här är det varken städat eller bortplockat. Saker står framme, kartonger är överallt.

Huset har tillhört en större gård tidigare, men styckades av på 1920-talet och såldes till dagens ägare. Huset har nu varit obebott i två år. 

Förutom den låga bänkhöjden är köket bevarat i originalskick med gamla skåp. Huset är på 70 kvadratmeter fördelade på fyra rum, varav ett vardagsrum med en kamin. Dessutom finns en oinredd vind.

 

Se alla bilder från den lilla villan HÄR!

 

 

Foto: Länsbergs

9. Vackra huset vid havet

Det här huset i skånska Höganäs är oerhört vackert, både utanpå och innanpå. Men den som tar sig en närmare titt ser att det har STORT renoveringsbehov. Men det går att göra något väldigt fint av det.

Huset är på 131 kvadratmeter fördelade på fem rum. Tomten är på 600 kvadratmeter och här är det nära till havet. Huset som byggdes 1920 har ett utångspris på 2,2 miljoner kronor.