Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Fynda ett renoveringsobjekt och tjäna stora pengar

Går du i tankarna på att köpa nytt boende ska du läsa det här.

Köp ett renoveringsobjekt och du kan du göra en riktigt bra affär. Fynda nedgånget boende, renovera och tjäna stora pengar.

Vi har samlat några villor och lägenheter som alla är i stort behov av renovering. Bläddra vidare för att se hur de ser ut (och kanske få en idé om hur fina de kan bli) – och läs vad mäklaren säger om hur mycket vinst du kan göra på att köpa och renovera.

1 av 9

1. "Man kan absolut göra en vinst"

Att köpa ett renoveringsobjekt som till exempel det Leva & Bo skrev om för några dagar sedan, kan vara riktigt lönsamt. Förutom att man kan renovera och inreda precis som man själv vill ha det, kommer värdet att stiga väsentligt och du kan göra en rejäl vinst den dagen du vill sälja.
– Den här lägenheten kostar 60 000 kronor kvadratmetern, säger mäklare Karin Sahlin på Skandiamäklarna som förmedlar trean i Vasastan, Stockholm, för 5 995 000 miljoner kronor. För ett år sedan hade den kostat 75 00 per kvadratmeter, och det är ändå ett rätt hyggligt pris, men det får man inte ut i dag.
Bläddra vidare för att se listan på renoveringsobjekt du kan köpa just nu.

Kunde få ge 9-10 miljoner för samma boende

Tittar man på andra boenden i samma område, men där allt är renoverat, ligger priserna på nio, tio miljoner kronor. Något som Karin bekräftar.
– Runt 90 000 kvadratmetern får man vara beredd på att betala. För inte så länge sedan låg de på 100 000 kronor eller till och med mer ibland. Man kunde för en lägenhet i samma storlek få ge 9-10 miljoner kronor.
Detta betyder att man kan i dag göra en rejäl vinst med andra ord?
– Om man gör renoveringen bra och genomtänkt, och med kvalitet, så kan man absolut göra en vinst. Dessutom får man det att se ut precis som man själv vill, och det är ju aldrig fel.

LÄS OCKSÅ: Fallfärdiga minihuset har lyxrenoverats och säljs igen

Man kan göra vinst på allting som läget ser ut i dag

Sedan är läget lite extra speciellt överlag på bostadsmarknaden just nu, vilket ökar vinstmöjligheterna ännu mer.
– Utbudet på bostäder är dubbelt så mycket mot för ett år sedan medan spekulanterna är konstanta. Så det är svårt att sälja nu. Dessutom är det många som tvekar att köpa innan man sålt sitt eget först. Förut kunde man sälja på en vecka men så ser det inte riktigt ut i dag. För ett år sedan sålde man till och med innan visningen, det var ganska vanligt.
– Så med andra ord kan man i förlängningen göra vinst på allting som det ser ut i dag då det fortfarande finns de som säljer till ganska låga priser. Det är få spekulanter och de som finns väntar och hoppas att priserna ska gå ned ännu mer.

Bläddra vidare för att se listan på renoveringsobjekt du kan köpa just nu.
1 av 9