Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Det finns många vackra hus som reas ut just nu. Som den här poolvillan i Norrtälje – där alla möbler och prylar ingår i köpet. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Fynda drömhus! Här är vackra villorna som reas ut

Är du på jakt efter ett hus? Då kan det vara rätt läge att fynda. 

Just nu ligger många vackra villor ute till försäljning med nytt lägre pris. 

Här har vi samlat 7 drömhus som nu reas ut – från budget till lyx. Ett där du till och med får alla möbler på köpet!

LEVA&BO Redaktionen

Semestertiden är slut och bostadsmarknaden har tagit ny fart. Även om villapriserna i landet steg något under sommaren, är det fortfarande många som inte fått sålt sina hus och nu sänker priset. Här är några av de vackra hus som reas ut – kanske är det läge att fynda?

1. Magiskt vacker 1800-talsvilla i Partille, Göteborg

Det magiskt vackra huset har en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Foto: Joakim Kling/Bjurfors

I mitten av 1800-talet köpte Måns Prytz, grundare av Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, huset som då låg i centrala Göteborg. I slutet av 1800-talet flyttades det till sin nuvarande plats i Partille. I samband med flytten byggdes huset ut med ett plan och har i dag tre våningar fördelat på totalt 504 kvadratmeter. 

Det pampiga huset präglas av de charmiga gamla detaljerna. Här finns bland annat flera eleganta kakelugnar, takrosetter och stuckatur i taket och två vackra glasverandor. 

På den 1 384 kvadratmeter stora tomten finns en lummig berså och tomten beskrivs som plan och lättskött. Utgångspriset låg tidigare på 9,5 miljoner kronor och är nu sänkt 21 procent till 7,5 miljoner kronor. 

1 AV 2
Här finns bland annat två vackra glasverandor.
Foto: Joakim Kling/Bjurfors
2 AV 2
Foto: Joakim Kling/Bjurfors

Det pampiga huset karaktäriseras av de charmiga gamla detaljerna. Foto: Joakim Kling/Bjurfors
Kakelugnar och stuckatur i taket – några av de attribut som många drömmer om i dag. Foto: Joakim Kling/Bjurfors
Villan har tre våningar fördelat på totalt 504 kvadratmeter. Foto: Joakim Kling/Bjurfors

2. Renoverad 30-talsvilla i Skurup

Den som gillar södra Skåne kommer nog att gilla det här eleganta huset. Foto: Kenneth Isaksson

Det här huset med sex rum om totalt 200 kvadratmeter har fyra sovrum, två renoverade badrum, ett helt nybyggt kök och sällskapsytor på totalt 55 kvadratmeter. Dessutom finns här ett stort trädäck med plats för mer än bara matplats och loungedel. Tomten är på 750 kvadratmeter.

Det här är ett elegant hus med fin design. Den som gillar södra Skåne kommer gilla läget i Skurup, för här är det nära till både Österlen, Sydkusten och Malmö. 

Priset har legat på drygt 4,2 miljoner kronor men har nu sänkts med 6 procent – nu kostar det 3 995 000 kronor.

Huset beskrivs som en villa som är rakt igenom renoverad och designad för att passa den mest stilmedvetna och krävande köparen. Foto: Kenneth Isaksson
Från ett av sovrummen på övervåningen har man utsikt över köket. Foto: Kenneth Isaksson
Här finns ett stort trädäck med plats för både matplats och loungedel. Foto: Kenneth Isaksson

3. Charmig gård från sekelskiftet i Häradsbygden, Leksand

Här är lantdrömmen till gård i Leksand. Foto: Mats Gelotte/Husfoto

Sekelskifte, lantligt, idylliskt. Den här lantdrömmen till gård i Leksand är prissänkt med 10 procent och kostar nu 3,8 miljoner kronor. För det får du en boarea på 200 kvadratmeter fördelat på sju rum, en tomt på drygt 2 000 kvadratmeter och ett gäng uthus om ungefär 300 kvadratmeter.

Gården är byggd alldeles i början av 1900-talet och har en hel del detaljer bevarade. Huset har till exempel flera kakelugnar, vedspis, bakugn och en mysig glasveranda.

Här finns en mysig glasveranda. Foto: Mats Gelotte/Husfoto
Lantligt kök i rött. Foto: Mats Gelotte/Husfoto
Kakelugn i ett av sovrummen. Foto: Mats Gelotte/Husfoto

4. Lyxig villa med pool i Finsta, Norrtälje

Huset i Finsta har en 40 kvadratmeter stor pool och trädäck i söderläge med solstolar, matbord och Weber-grill – som ingår i köpet. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Drömmer du om att fynda en lyxig villa med pool, inredd med extra allt? Då kanske det här huset i Finsta strax utanför Norrtälje, kan vara något för dig. Här har man inte sparat på krutet när det gäller material och design. 

Här finns bland annat finns Carraramarmor i köket, en braskamin från Brunner för 250 000 kronor och vinkyl från Liebherr för 47 000 kronor. Och kanske det bästa av allt – all inredning ingår. Då menar vi rubbet. Allt från sängkläderna och Hästen-sängarna i sovrummen, till sofforna och kuddarna i vardagsrummet och solstolarna och gasolgrillen vid poolen. Inredning värd omkring 750 000 kronor, enligt mäklaren. 

Villan på totalt 235 kvadratmeter är byggt 2012 och tillbyggt 2019. På den 3 016 kvadratmeter stora tomten finns även ett inrett poolhus och gäststuga.

Utgångspriset låg tidigare på 9 995 000 kronor men är sänkt 15 procent och ligger nu på 8 490 000 kronor. 

Här har man lagt stor vikt på design och inredning. Bland annat finns en Brunner braskamin för 250 000 kronor i vardagsrummet. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
I badrummet finns en spegel med dimbar belysning och värmeslingor. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 AV 2
Alla möbler och prylar ingår i priset.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
2 AV 2
Blir du sugen kan huset bli ditt för 8 490 000 kronor.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

LÄS MER: Pierre Leander säljer lägenheten – flyttar till lyxvilla 

5. Nybyggt hus på Storholmen, Lidingö

Den vackra villan ligger på Storholmen utanför Lidingö och är helt nybyggd. Foto: Julia Pettersson/Sjönära

Här är drömhuset om du vill bo i en riktig skärgårdsidyll men ändå ha närheten till stan. Den vackra villan ligger nämligen på Storholmen utanför Lidingö. Från nästa år får ön dessutom kollektivtrafik året runt och du kommer att kunna hoppa på tunnelbanan i Ropsten. 

Villan är nybyggd i traditionell skärgårdsstil med moderna bekvämligheter och kommunalt vatten och avlopp. Här finns fem rum och kök fördelat på totalt 145 kvadratmeter.

Sällskapsrummet beskrivs som husets hjärta med vackra spröjsade fönster och öppen planlösning till köket och stilren braskamin i mitten. Inredningen går i ljusa nyanser och både kök och badrum är vitkaklade. 

Den 1 812 kvadratmeter stora tomten ligger precis vid vattnet och med egen båt tar det 20 minuter till stan. Utgångspriset låg tidigare på 11 miljoner kronor men är sänkt 11 procent och ligger nu på 9 750 000 kronor. 

Sällskapsrummet beskrivs som husets hjärta med vackra spröjsade fönster och öppen planlösning till köket. Foto: Julia Pettersson/Sjönära
Här bor du precis vid vattnet med egen brygga. Foto: Julia Pettersson/Sjönära

6. Pampig sekelskiftesvilla i Danderyd

Den vackra villan ligger med sjöutsikt precis intill strandkanten i Stocksund. Foto: Magnusson Fastighetsmäkleri

Den vackra villan från 1909 ligger med sjöutsikt precis intill strandkanten i Stocksund. Huset är på totalt 396 kvadratmeter och tomten 1 930 kvadratmeter.

Som sig bör i villor i de här trakterna finns här ett ståndsmässigt sällskapsrum med öppen spis, ett bibliotek och ett stort kök i lantlig sekelskiftesstil.

Större delen av mittenplanet består av ett sovrum och en lika stor walk-in closet och badrum med bastu. På översta planet finns ytterligare två sovrum och ett sällskapsrum. I huset finns också en vinkällare och hemmagym.

Utgångspriset låg tidigare på 65 miljoner kronor. Nu är det sänkt 15 procent och ligger på 55 miljoner kronor. Trots det hamnar huset på andraplats över de dyraste villorna till salu på Hemnet just nu. 

7. Gammalt stationshus i Lövestad, Sjöbo

1 AV 2
De senaste åren har ägarna drivit pizzeria i det gamla stationshuset. På övervåningen finns också en bostad.
Foto: Säljarna/Mäklarcompagniet
2 AV 2
På tomten finns två stora verandor, gräsmatta och en boulebana.
Foto: Annette Rydberg, Mäklarcompagniet

Det ståtliga stationshuset i Lövestad byggdes 1865. Fram till 1981 gick tågen på sträckan Ystad-Eslöv förbi här. De senaste åren har ägarna drivit pizzeria i huset. Nu har du möjlighet att förvandla det vackra huset till en häftig bostad. 

I dag finns redan en bostad på övre planet så om man vill kan man fortsätta driva verksamhet i bottenplanet. Ägarna har renoverat huset men bevarat den rustika känslan från när huset uppfördes, berättar mäklaren. Här finns bland annat handslaget tegelgolv och en spiraltrapp i gjutjärn.

Huset är totalt 322 kvadratmeter stort. På den 1 119 kvadratmeter stora tomten finns dessutom två mindre byggnader på 20 och 25 kvadratmeter – ett som kan inredas som bostad och ett avsett för att driva verksamhet. 

Utgångspriset på fastigheten låg tidigare på 2,6 miljoner kronor. Nu är det sänkt 19 procent och ligger på 2,1 miljoner kronor.  

LÄS MER: Familjen bor i gamla banken - barnen sover i bankvalvet 

Spiraltrapp i gjutjärn för den rustika känslan och vackra djupa fönster. Foto: Annette Rydberg, Mäklarcompagniet
På tomten finns två annex – ett som kan inredas som bostad och ett avsett för att driva verksamhet. Foto: Annette Rydberg, Mäklarcompagniet

LÄS MER: Michaela och Nils köpte hus för 45 000 kronor – men det fanns en hake

LÄS MER: Bianca Ingrosso visar nya lyxlägenheten – efter förvandlingen 

LÄS MER: 8 övergivna hus och ruckel – kusliga husen till salu