1 av 3: Ödegården kan bli din – för under 300 000 kronor. Foto: André Nordblom/Husfoto
2 av 3: Huset ligger i sommaridyllen Sjötorp med Vänern och Göta kanal på gångavstånd. Foto: André Nordblom/Husfoto
3 av 3: Huset är byggt 1910 och har huserat både skola och båtbyggeri. Foto: André Nordblom/Husfoto

Förfallna huset har varit öde i årtionden – nu är det till salu

Mitt i sommarparadiset Sjötorp ligger den tidigare skolan som förfallit under årtionden. 

Nu kan den händiga köparen slå till – för 295 000 kronor. 

När det stora timmerhuset byggdes 1910 användes det som skola. Men elevunderlaget minskade och skolan stängdes. Då användes en del av byggnaden till båtbyggeri. 

Nu ligger det gamla huset ute till försäljning på Hemnet – ett tillfälle för en händig köpare som vill väcka liv i huset igen. 

Den gamla skolan har fått vara med om mycket. Den nuvarande ägaren har påbörjat en renovering och bland annat satt in nya fönster. Foto: André Nordblom/Husfoto
Skorstenen är renoverad och en ny kamin är insatt. Foto: André Nordblom/Husfoto
På övervåningen finns tre rum. Foto: André Nordblom/Husfoto

Stort intresse för gamla skolan i Sjötorp

Huset har stått öde i årtionden och sakta förfallit mer och mer. Bland annat orsakade en stor vattenläcka att taket rasade in. Nuvarande ägare har börjat renovera den ena halvan av huset. Taket är nytt och nedervåningen har fått nya fönster. Från den andra, ännu mer förfallna delen, är det tänkt att man ska ta till vara på timmer och återbruka i renoveringen. 

Trots att huset bara varit ute på Hemnet i några dagar, och trots det stora renoveringsbehovet, har intresset varit stort. 

I sin glans dagar var byggnaden 350 kvadratmeter stor. Nuvarande ägare har börjat renovera den högra delen som har en boyta på ca 100 kvadratmeter. Foto: André Nordblom/Husfoto
Ett blivande lantligt kök? Den som köper huset får räkna med en rejäl arbetsinsats innan det är beboeligt. Foto: André Nordblom/Husfoto
Dörren har bytts ut. Foto: André Nordblom/Husfoto
1 av 2: Fantastisk snickarglädje smyckade entrén innan huset förföll. Foto: Privat
2 av 2: Innan huset förföll såg det ut så här. Foto: Privat

För den som har förmågan att se potentialen kan det gamla timmerhuset bli ett riktigt sommarparadis med flera sovrum. Den påbörjade renoveringen får köparen ta över – och som bilderna visar är det lång väg kvar innan huset återfått sin forna glans.

LÄS MER: 7 vackra och pampiga gårdar som är till salu nu

LÄS MER: Hemnets minsta villa – så litet är det söta trähuset 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande