Flyttar du in här bor du inte som alla andra. Den här villan ligger nämligen på en egen flygplats med landningsbanor, hangarer och egna flygplan.
1 av 13: Flyttar du in här bor du inte som alla andra. Den här villan ligger nämligen på en egen flygplats med landningsbanor, hangarer och egna flygplan. Foto: Johan Palmborg/M2
Den rosa trävillan på Kattleberg Airport 258 från 2003 har en boarea på 182 kvadratmeter.
2 av 13: Den rosa trävillan på Kattleberg Airport 258 från 2003 har en boarea på 182 kvadratmeter. Foto: Johan Palmborg/M2
Inte så tokigt att kunna flyga till och från sin egen hemdörr!
3 av 13: Inte så tokigt att kunna flyga till och från sin egen hemdörr! Foto: Johan Palmborg/M2
Tomtarean är på 82 102 kvadratmeter och har en fantastisk natur och stora grönområden, stensättning, planterings- och odlingsmöjligheter.
4 av 13: Tomtarean är på 82 102 kvadratmeter och har en fantastisk natur och stora grönområden, stensättning, planterings- och odlingsmöjligheter. Foto: Johan Palmborg/M2
Modernt och exklusivt kök från Mobalpa i grå nyans. Här finns en köksö med plats för barstolar, där spishäll och fläkt är beläget, som vetter mot den trevliga matplatsen. Köket erbjuder gott om bra arbetsytor och förvaring i över- och underskåp.
5 av 13: Modernt och exklusivt kök från Mobalpa i grå nyans. Här finns en köksö med plats för barstolar, där spishäll och fläkt är beläget, som vetter mot den trevliga matplatsen. Köket erbjuder gott om bra arbetsytor och förvaring i över- och underskåp. Foto: Johan Palmborg/M2
Bänkskivorna är i bohusgranit. Här finns en delvis handgjord tegelvägg med ett inbyggt vinställ och ett vägghängt skåp i grått, till stilfull förvaring.
6 av 13: Bänkskivorna är i bohusgranit. Här finns en delvis handgjord tegelvägg med ett inbyggt vinställ och ett vägghängt skåp i grått, till stilfull förvaring. Foto: Johan Palmborg/M2
Köket har ett fantastiskt burspråk med stort fönsterparti som skänker mycket ljus till rummet samt ger utsikt över de stora grönytorna. På golvet ligger gråmelerat klinker.
7 av 13: Köket har ett fantastiskt burspråk med stort fönsterparti som skänker mycket ljus till rummet samt ger utsikt över de stora grönytorna. På golvet ligger gråmelerat klinker. Foto: Johan Palmborg/M2
Vardagsrummet är husets sociala samlingspunkt där du både får plats med den stora soff- och matsalsgruppen utan att den luftiga känslan går förlorad. Här finns förberett om man vill sätta in en kamin/öppen spis för extra mysfaktor. Från vardagsrummet tar du dig till det inglasade uterummet.
8 av 13: Vardagsrummet är husets sociala samlingspunkt där du både får plats med den stora soff- och matsalsgruppen utan att den luftiga känslan går förlorad. Här finns förberett om man vill sätta in en kamin/öppen spis för extra mysfaktor. Från vardagsrummet tar du dig till det inglasade uterummet. Foto: Johan Palmborg/M2
Inglasat uterum med plats för både sittgrupp och matgrupp som nyttjas mestadels under vår- och sommarhalvår, men med möjlighet att sätta in värmre för åretrunt-användande. Stora skjutdörrar med öppning mot husets baksida och trädgård. Vidare ut på husets baksida finns flera uteplatser samt poolhuset med pool och plats för sittgrupp.
9 av 13: Inglasat uterum med plats för både sittgrupp och matgrupp som nyttjas mestadels under vår- och sommarhalvår, men med möjlighet att sätta in värmre för åretrunt-användande. Stora skjutdörrar med öppning mot husets baksida och trädgård. Vidare ut på husets baksida finns flera uteplatser samt poolhuset med pool och plats för sittgrupp. Foto: Johan Palmborg/M2
Rymligt sovrum med plats för den stora dubbelsängen. Här finns balkongdörr med utgång till uteplats. Stor skjutdörrsgarderob i fullhöjd med spegeldörrar.
10 av 13: Rymligt sovrum med plats för den stora dubbelsängen. Här finns balkongdörr med utgång till uteplats. Stor skjutdörrsgarderob i fullhöjd med spegeldörrar. Foto: Johan Palmborg/M2
Den stora hangaren är på 500 kvadratmeter varav den uppvärmda verkstaden är cirka 120 kvadrat. Den mindre hangaren får plats med en mindre flygmaskin och det finns även en nedplockad extra stålhangar.
11 av 13: Den stora hangaren är på 500 kvadratmeter varav den uppvärmda verkstaden är cirka 120 kvadrat. Den mindre hangaren får plats med en mindre flygmaskin och det finns även en nedplockad extra stålhangar. Foto: Johan Palmborg/M2
På området finns också ett klubbhus om 150 kvadratmeter. Här inne finns 10 stycken sovplatser och det ryms cirka 25 personer inomhus. Det stora altandäcket, som slingrar sig runt hela huset, får plats med 50 personer och är perfekt för olika tillställningar. Vidare finns där kök, bardisk och två badrum samt bastu.
12 av 13: På området finns också ett klubbhus om 150 kvadratmeter. Här inne finns 10 stycken sovplatser och det ryms cirka 25 personer inomhus. Det stora altandäcket, som slingrar sig runt hela huset, får plats med 50 personer och är perfekt för olika tillställningar. Vidare finns där kök, bardisk och två badrum samt bastu. Foto: Johan Palmborg/M2
Extralägenheten i villan når man antingen via köket eller via egen ingång. Perfekt för uthyrning eller som generationsboende. Där finns ett vardagsrum som också har utgång till uteplats, sovrum med plats för dubbelsäng, badrum och kök.
13 av 13: Extralägenheten i villan når man antingen via köket eller via egen ingång. Perfekt för uthyrning eller som generationsboende. Där finns ett vardagsrum som också har utgång till uteplats, sovrum med plats för dubbelsäng, badrum och kök. Foto: Johan Palmborg/M2

Flytta in på flygplatsen med egen villa och flygplan

Nu finns en unik möjlighet som vi aldrig sett förut i Sverige.

Köp ett annorlunda boende med egen flygplats och flygplan. 

Inte så tokigt att kunna flyga till och från sin egen ytterdörr!

Utöver det finns både pool, klubbhus, hangarer och extra boenden.

Flyttar du in här bor du inte som alla andra. Den här villan ligger nämligen på en egen flygplats med landningsbanor, hangarer och egna flygplan. Inte så tokigt att kunna flyga både till och från dörren, eller hur?! Här finns dessutom ett klubbhus, stor trädgård och två extra lägenheter.

Den rosa trävillan på Kattleberg Airport 258 från 2003 har en boarea på 182 kvadratmeter. Tomtarean är på 82 102 kvadratmeter och har en fantastisk natur och stora grönområden, stensättning, planterings- och odlingsmöjligheter. 

LÄS OCKSÅ: Tina & Tore byggde ett Mumin-hus som gör succé 

Inglasat uterum, poolhus och flera uteplatser

Vardagsrummet är stort och luftigt och rymmer både soffgrupp och matsalsgrupp. Från vardagsrummet kommer du direkt ut till det inglasade uterummet som har plats för såväl sittgrupp som matgrupp. Baksidan och trädgården har flera uteplatser samt ett poolhus med både swimmingpool och sittgrupp. 

I villan finns tre sovrum där det största har balkongdörr till uteplats. Vidare hittar vi ett kontor, tvättstuga och ett stort härligt badrum med burspråk och jacuzzi.

LÄS OCKSÅ: Flytta in i det anrika tingrättshuset – tingssalen finns kvar! 

Två extralägenheter, hangar och verkstad

Extralägenheten i villan når man antingen via köket eller via egen utgång. Perfekt för uthyrning eller som generationsboende. Där finns ett vardagsrum som också har utgång till uteplats, sovrum med plats för dubbelsäng, badrum och kök.

Utöver det finns ytterligare en extralägenhet om 56 kvadratmeter som ligger i verkstadshuset och har kök, sovrum med plats för dubbelsäng, samt badrum. Den stora hangaren är på 500 kvadratmeter varav den uppvärmda verkstaden är cirka 120 kvadrat. Den mindre hangaren får plats med en mindre flygmaskin och det finns även en nedplockad extra stålhangar. 

Klubbhuset har både sovplatser, bastu och stor altan

På området finns också ett klubbhus på 150 kvadratmeter från 1974 som flyttades till fastigheten 2012 då man byggde upp huset på ny grund och nya träpelare. Här inne finns 10 stycken sovplatser och det ryms cirka 25 personer inomhus. Det stora altandäcket, som slingrar sig runt hela huset, får plats med 50 personer och är perfekt för olika tillställningar. Vidare finns där kök, bardisk och två badrum samt bastu.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du få ta över fängelsebunkrar gratis – udda boende? 

Har byggt alltihop själv – lämnar över flygplan också

– Från början var det bara en hangar när Kjell Brattfors tog över detta 2003, säger mäklaren Amanda Settefelt från mäklarbyrån M2. Han har byggt upp flygplatsen och husen själv från grunden. Här finns möjligheter till massor av olika verksamheter för den som tar över.

Vill du ta över allt detta får du pynta 20 miljoner kronor. Men då ingår även traktor med tillhörande jordfräs, snöslunga och annan snöutrustning, skylift, fyrhjulsdriven gräsklippare, fyrpelarlyft, tryckluftskompressor, eltruck, motorsåg med mera. Dessutom möjligheten att ta över två flygplan av modell Antonov-2. För den som är intresserad kan man även köpa till en stor del mark av grannfastigheten.

Flygplatsen ligger i Älvängen som är en tätort i Ale kommun, Västra Götalands län, och ligger drygt tre mil nordost om Göteborg.  

LÄS OCKSÅ: Müslimiljonären Fredrik Paulún rear ut sitt lyxhus med 5 miljoner  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!