Fina villor under 1 miljon kronor

Att köpa en villa innebär ofta att låna några miljoner. Det är mycket pengar, så mycket att många inte ens har råd.

Men det finns billigare villor. Vi har gått igenom Hemnet för att ta fram några av de finaste villorna i Sverige – som alla kostar mindre än 1 miljon kronor.

Bläddra bland bilderna för att se de billiga husen!

LEVA&BO Redaktionen
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlshamn / MOROMOU.SE

1. Villa med pool

Kyrkhult, Olofström

Pris: 975 000 kr

Boarea: 93 m²

Tomtarea: 2 378 m² tomt

Antal rum: 4 rum

Byggår: 1909

Från Hemnet: Söker du ett charmigt och lantligt ställe där du kan höra fågelsången och vindens sus så är detta ett stället för dig. Välskött äldre boningshus med bevarad vedspis i köket, en fin kakelugn och öppen spis som alla är godkända.
På tomten finns en laudgårdslänga med inrett allrum där man kan samla familj och vänner för trevliga sammankomster. Bastu och omklädningsrum finns i anslutning till poolen som finns på tomten. Tycker du om att spela boule så finns en egen boulebana.

LÄS OCKSÅ: 10 fina torp du kan fynda

 

Foto: Fastighetsbyrån Bollnäs

2. Genuint och lantligt

Kilafors/Bollnäs

Pris: 525 000 kr

Boarea: 120 m²

Tomtarea: 2 355 m² tomt

Antal rum: 5 rum

Byggår: 1880

Från hemnet: Charmig liten Hälsingegård mellan Bollnäs & Kilafors. Rum med breda golvplank, vedspis i kök samt kakelugn i salen. Mysigt gårdstun med syréner och träd. Kommunalt vatten och avlopp. Närhet till golfbana.

LÄS OCKSÅ: 10 finaste husen under 3 miljoner kronor

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Vimmerby

3. Två hus i Vimmerby

Vimmerby

Pris: 995 000 kr

Boarea: 90 m²

Tomtarea: 1 724 m² tomt

Antal rum: 5 rum

Byggår: 1890

Hemnet: Har ni längtat efter att få bo på landet och strax utanför Vimmerby. Då kan ni komma och titta på detta lantställe. Här har ni två röda bostadshus, där ni kan bo i det ena och det andra kan ni hyra ut till turister eller ha som gästhus. Bostadshuset består av 5 rok och har ett fint björk kök med vedkamin samt ett stort vardagsrum med kakelugn samt wc och dusch. Gästhuset har 3 rok med ett stort kök med vedspis, ett trivsamt vardagsrum med vedkamin samt ett badrum med wc och dusch. På fastigheten finns även ett uthus med tvättmaskin och toalett samt en verkstadsdel, en vedbod samt en stor garagebyggnad med 4 m i takhöjd. Tomten är liten och lättskött. Till Vimmerby är det ca 8 km.

LÄS OCKSÅ: 10 fina gårdar som är billigare än en etta i Stockholm

 

Foto: Mäklarhuset Borås

4. Modernt renoverad villa

Dannike, Borås

Pris: 925 000 kr

Boarea: 115 m²

Biarea: 12 m²

Tomtarea: 1 640 m² tomt

Antal rum: 4 rum

Byggår: 1932

Från Hemnet: Mitt i Dannike samhälle finner ni denna 1 & 1/2-plansvilla med stor och uppvuxen trädgård. Villan inrymmer bland annat kök, vardagsrum och matsal i fil, 3 sovrum med flera sidovindar samt badrum. På tomten finns även ett garage med vidbyggt förråd och vedförråd. Villan och garaget är till viss del i behov av lite kärlek.

 

Ett stenkast ifrån tomten finner ni Dannikeskolan med årskurserna från förskoleklass till årskurs 6.

Samhället ligger naturskönt intill Rammsjön som erbjuder både bad och fiske och inte långt ifrån samhället finns även bland annat Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård där man kan njuta av historiska byggnader, vackra promenadstråk såväl som god mat.

 

LÄS OCKSÅ: Nu ka du flytta in i övergivna herrgården utanför Stockholm

 

 

5. Mysigt torp från 1800-talet

Håltsbyn, Karlstad

Pris: 500 000 kr

Boarea: 100 m²

Tomtarea: 3 380 m² tomt

Antal rum: 2 rum

Byggår: 1850

Från Hemnet: Underbart torp från mitten av 1800-talet som är genuint renoverat och ömsint bevarat. Badrocksavstånd till morgondoppet vid en fin sandstrand i sjön Östra Örten. Varmisolerat gästhus med vedkamin. Uthusbyggnad.

LÄS OCKSÅ: Stockholms lyxigaste etta kostar 7 miljoner

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Sandviken

6. Annorlunda, häftigt hus

Jädraås, Ockelbo

Pris: 450 000 kronor

Boarea: 68 m²

Biarea: 45 m²

Tomtarea: 705 m² tomt

Antal rum: 3 rum

Byggår: 1952

Från Hemnet: I charmiga Skogsbyn i Jädraås ligger detta hus i villaområde ritat av arkitekt Ralph Erskine. Natursköna omgivningar med milsvida skogar och fiskevatten. Idylliskt både sommar som vinter och en kort bilfärd från Kungsbergets alpina skidanläggning.

LÄS OCKSÅ: Gamla missionshuset döljer ett magiskt hem

 

Foto: Fastighetsbyrån Fagersta

7. Vackert lantligt från 1890-talet

Pris: 790 000 kr

Boarea: 120 m²

Tomtarea: 2 258 m² tomt

Antal rum: 4 rum

Byggår: 1890-tal

Från Hemnet: Välskött hus i 2-plan byggt under 1890-talet med mycket av den gammaldags charmen bevarad. Fräscht, renoverat lantkök. Vardagsrum med fungerande kakelugn och utgång till stort soldäck. Allrum med murad öppen spis. Två sovrum. Badrum och separat gästtoalett. Uthus med carport och snickarbod. Lantligt läge med promenadavstånd till sjön Noren.

LÄS OCKSÅ:

 

Foto: Höga Kustens Fastighetsförmedling

8. Villa precis intill älven

Lugnvikstrand, Kramfors

Pris: 795 000 kr

Boarea: 106 m²

Biarea: 41 m²

Tomtarea: 1 236 m² tomt

Antal rum: 4 rum

Byggår: 1931

Från Hemnet: Med idylliskt läge vid Ångermanälven finner du denna charmiga fastighet. Huset har genomgått en hel del renoveringar under de senaste åren och bergvärme installerades 2015. Från det nyrenoverade köket kan du kliva ut på den fina inglasade altanen för att njuta av den fantastiska utsikten över älven. Servitut finns för brygga och båtplats.

LÄS OCKSÅ: Här är charmigaste 1800-talstorpet just nu

 

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Skara

9. Mysigt hus med stor trädgård

Norra Lundby, Skara

Pris: 995 000 kr

Boarea: 63 m²

Tomtarea: 880 m² tomt

Antal rum: 4 rum

Byggår: 1880

Från Hemnet: På väg ut från Varnhem med sikte mot Hornborgarsjön öppnar sig ett alldeles underbart landskap. Här, med en glimt av tranornas favoritsjö, finns det nu möjlighet att förvärva ett riktigt välskött torp anno 1880 med permanentstandard och tillhörande uthus. Torpet är i mångas ögon definitionen av ett riktigt smultronställe! Här finns alla de karaktäristiska drag som man kan tänkas önska av en sådan bostad i form av fina plank- och brädgolv, vackra tapeter och bröstpanel på väggarna, spegeldörrar samt golvsocklar och dörrfoder av bredare karaktär. Trädgården är även den helt i sin egen klass. Här omges man av frodiga fruktträd och fantastiska blomsterrabatter där rosorna står i fokus - här återfinns ca. 35 olika sorter!

LÄS OCKSÅ: 10 fantastiska sommarstugor

 

Foto: Fastighetsbyrån Linköping

10. 1800-talshus i lantidyll

Linköping

Pris: 795 000 kr

Boarea: 71 m²

Tomtarea: 2 047 m² tomt

Antal rum: 3 rum

Byggår: 1870

Från Hemnet: Välkomna till Häggetorp, en lantlig idyll ca 3 mil utanför Linköping. Här har du möjligheten att förvärva en fastighet från 1800-talet med tillhörande magasin med loft. Stor härlig trädgård och i den stora eken vid grinden har barnen sin egen trädkoja.
Nytt avlopp med trekammarbrunn och markbädd anlades 2014 och ett nytt badrum installerades 2015. Genomgående fina trägolv och flera eldstäder. Närmast bad är i sjön Bjän, ca 1,5 km från huset. Tillträde sommaren 2017.

LÄS OCKSÅ: Hannas kärlek till vintage syns i varenda vrå