Fina, små och populära – här är Sveriges snyggaste ettor

Små och fina lägenheter är hetare än någonsin. Hemnet kryllar av ettor, vissa så små som 16 kvadrat, men som ändå är både smarta och fina.

Topprenoverade, trendiga, välplanerade.

Vi har samlat några av de allra finaste miniettorna – och några ettor som små hus. Bläddra dig vidare och få inspiration!

Foto: Patrik Svensson Esoft Systems

1. Minihuset på bara 20 kvadrat

Dianavägen, Huddinge

Pris: 1 695 000 kr

Boarea: 20 kvadrat

Byggår: 2015

Precis som minilägenheterna blir allt populärare växer minihusen upp som svampar i skogen. Och med stor bostadsbrist och stigande bostadspriser, speciellt i storstäder som Stockholm, är det inte konstigt. Som denna minivilla i Glömsta, Huddinge, utanför Stockholm. Ett rum på 20 kvadratmeter ger dig allt du önskar, och lite till.  

– Själv skulle jag ha valt denna, alla dagar i veckan, framför en etta i ett bostadskomplex, säger fastighetsmäklaren Erik Nelson på Fastighetsbyrån i Huddinge. Här får du alla fördelar med hus, såsom egen uteplats, parkering utanför, inga grannar över eller under. Samtidigt som den upplevs som två rum och kök då den har ett eget sovloft.

TITTA IN i lilla huset här!

 

LÄS OCKSÅ: Här är Sveriges dyraste villor – se de mäktiga husen

 

 

Foto: Henrik Nero

2. Lägenheten i huset som är som ett hotell

Inedalsgatan, Stockholm

Pris: 2 880 000 kr

Boaera: 18 kvadrat

Flyttar du in här behöver du egentligen aldrig lämna huset, förutom att gå till jobb eller skola. Du bor mitt i stan i en smart enrumslägenhet som har allt, men i huset har du även tillgång till ett extra vardags och kök, drop in-tvättstuga, härlig gård med grill och utekök, utelounge med öppen spis som kan användas året om, samt eget gym med personlig tränare.

 

SE MER av lägenheten här!

 

 

Foto: Jeanette Westberg/Brocare

3. Söta lyan på bara 16 kvadratmeter

Brännkyrkagatan, Stockholm

Pris: 1 895 000 kr

Boarea: 16 kvadrat

Byggår: 1911

I högt läge på Mariaberget ligger den här småskaliga lägenheten som visar att det är viktigare med visioner än en stor yta.

När det gäller lägenheter som på papperet ser ut att vara små behöver det i verkligheten inte alls kännas så i verkligheten. Här är det bara fantasin som sätter gränser för hur du utnyttjar ytan. Lägenhetens takhöjd på tre meter möjliggör ett ganska väl tilltaget sovloft, som tillsammans med smart planerade dusch och toalett gör att de 16 kvadratmetrarna känns som betydligt fler.

 

HÄR kan du titta in i lägenheten!

LÄS OCKSÅ: Mäklaren: Därför vill allt fler bo i snygga minilägenheter

 

Foto: Fastighetsbyrån

4. Attefallshuset på 22 kvadrat

Norrkärrsvägen, Nacka

Pris: 1 790 000 kr

Boaera: 22 kvadrat

Byggår: 2015

Ett attefallshus omgjort till lyxig minibostad.
Unikt boende på 22 kvadrat och egen tomt. Spana in det makalöst lilla huset.

Ljusinsläppet är stort, allt är vitmålat, det är högt till tak och smart planerat, vilket gör att det känns mycket större än det är. Men de 22 kvadratmetrarna med ett rum och sovloft rymmer också mycket mer än man kan tro.

 

TITTA IN i det söta huset här!

 

Foto: Bosthlm Fastighetsmäklare

5. Fina ettan precis vid vattnet

Pontonjärgatan, Stockholm

Pris: 1 790 000 kr

Boarea: 19 kvadrat

Byggår: 1929

”Nu ges tillfälle att förvärva en välplanerad 1:a belägen på attraktiv adress invid Norr Mälarstrand med närhet till allt som önskas! Stabil brf med låga avgifter!

Väl inne i bostaden erbjuds en öppen luftig planlösning, tillsammans med tilltagen takhöjd och fönster i söderläge ges ett fint ljusflöde. Fint kök från 2010 där det erbjuds gott om förvarings- och arbetsytor. Kyl med frysfack, ugn, häll och köksfläkt. Rymligt badrum med gott om duschutrymme och övrig yta för inredning och förvaring. Gott om förvaring genom garderob i hallen, inbyggt garderob i vardagsrummet samt väggfast förvaringdel ovan tv-bänken.”

 

LÄS OCKSÅ: Skolorna som förvandlades till läckra hem

 

Foto: Markus Linderoth

6. Lilla lyan i Lund

Kävlingevägen, Lund

Pris: 1 375 000 kr

Boarea: 25 kvadrat

Byggår: 1950

Ett bedårande litet arkitektritat hus mitt i centrum. På 25 kvadratmeter från 1950 finns allt du behöver. En riktig oas, dessutom med en egen mysig innergård.

Entrén till gården går via ett par vackra utsmyckade smidesgrindar i svart, med pelare som har urnor ovanpå. Den som tar över det här charmiga lilla minihuset får bo i Lunds norra centrum.

Huset, som består av två lägenheter, är ombyggt och renoverat under 60-talet av den välkända arkitekten Klas Anshelm som under många år bodde i området.

 

KIKA IN i det söta huset här!

 

Foto: Jonas Berg

7. Charmiga ettan i Göteborg

Vegagatan, Göteborg

Pris: 1 525 000 kr 

Boarea: 23 kvadrat

Byggår: 1928

På Vegagatan i Göteborg ligger en monokrom dröm på 23 kvadratmeter. Lägenheten som du önskar var din egen blandar det bästa från nu och då. Den försiktigt renoverade ettan ståtar med alla fördelar som en lägenhet som är anpassad till dagens standard och med moderna bekvämligheter har att erbjuda samtidigt som man har bevarat den charm som ett hem byggt på 1920-talet fortfarande kan sitta på. Här är det rejält högt till tak, vilket gör att lägenheten ger ett luftigt intryck trots sin ringa storlek.

 

SE MER av den söta lyan här!

 

Foto: David Jansson/Edward Partners

8. Snygga och dyra ettan i Stockholm

Vikingagatan, Stockholm

Pris: 2 275 000 kr

Boarea: 25 kvadrat

Byggår: 1907

 

Tegelvägg, furugolv och sekelskiftesdetaljer mitt i Stockholms city. Säljaren kallar den för en drömlik liten pärla. Och liten är den allt, speciellt med tanke på priset.

Lägenhetens enda rum är ett kombinerat sovrum, vardagsrum och kök med öppen och social planlösning, allt i vitt. Det är högt till tak, stora fönster med mycket ljusinsläpp, och massor av sekelskiftesdetaljer som takrosett och stuckaturer. Mest framträdande är det vackra furugolvet och den framtagna tegelväggen som skapar charm och ger en historisk känsla.

 

SE MER av den snygga lägenheten här!

 

 

Foto: Tim Boman

9. Charmiga ettan med ”sovrum”

Högalidsgatan, Stockholm

Pris: 1 950 000 kr (såldes nyligen för 3 miljoner kronor)

Boarea: 23,5 kvadrat

Byggår: 1913

Ett rum. Ändå får så mycket plats. 23,5 kvadratmeter gör den här lägenheten på Södermalm i Stockholm till en riktigt smart liten etta. För här finns nämligen det mesta, enligt bostadsannonsen finns till och med ett sovrum.

"Sovrum" är kanske är det att ta i – för det är trots allt bara ett sovloft vi pratar om. Men ett sovloft är nästan nödvändigt för att få en så liten lägenhet att bli så praktisk som möjligt.

 

SE MER av den smarta lägenheten här!

 

Foto: Anders Kjellerstedt

10. 19 kvadrat med bioduk

Högalidsgatan, Stockholm

Pris: 1 790 000 kr (såldes nyligen för 2,4 miljoner kronor)

Boarea: 19 kvadrat

Byggår: 1912

Få kvadratmeter gör att man måste planera lite för att bli så kvadratsmart som möjligt. Det har ägarna till den här lilla lägenheten lyckats med.

Lägenheten, som bara är på 19 kvadratmeter, har högt till tak och man har satt upp en praktiskt loftsäng som frigör lite golvyta. Smart – liksom att förvara cykeln på väggen och att satsa på skåp med förvaring ända upp i taket. Det enda som kanske inte är helt optimalt är badrummet. Här sitter du nämligen på toaletten och duschar på i princip samma plats. Ytan är otroligt liten och gör att handfatet är placerat i hallen, utanför badrummet.

 

SE MER av lägenheten här!

Aktuellt just nu