Etta på 10 kvadratmeter kan bli din – för 1,9 miljoner kronor

Lägenheten ligger på femte våningen i ett 1914-talshus på Kungsholmen.

Foto: Tommy Andersson /Fastighetsbyrån Kungsholmen

Lägenheten ligger på femte våningen i ett 1914-talshus på Kungsholmen.

Vad ryms på 10 kvadratmeter? 

En hel del. 

Det är den här lilla lägenheten för nästan 2 miljoner kronor bevis på. 

Andra har också läst

I den här lägenheten snackar vi verkligen compact living. Ettan må vara lika stor som en del studentrum, men det finns inte något kök, vardagsrum eller toalett i korridoren att springa till när andan faller på. Här måste allt få plats i ett och samma rum. Utan toan, som tack och lov inte är granne med sängen.

Malin Bogdanoff, som förmedlar lägenheten, säljer in den som ”Kungsholmens absolut mest yteffektiva pärla”. 

Etta i centrala Stockholm

Lägenheten ligger högst upp i ett 1914-talshus, på femte våningen. Den nuvarande ägaren håller lägenheten minimalistisk med ljusa väggar, möbler och inredning för att rummet ska upplevas som större än sina knappa 10 kvadratmeter. 

Men det är inte bara kulören som valts med omsorg, utan även möbleringen. Här nyttjas takhöjden maximalt. Över soffan, som tar upp en stor del av ena långsidan, hänger en säng och ett par hängskåp samt en byrå på motsatt sida står för förvaringen. Bredvid byrån, i rummets ena hörnet, finns även en ”kokvrå” med spishäll, fläkt och kylskåp. Mitt emot denna matlagningsdel ligger ett badrum med dusch, toalett, handfat, spegelskåp. 

Foto: Tommy Andersson /Fastighetsbyrån Kungsholmen

Säng, soffa, ett litet soffbord, förvaring och matlagningsplats samsas med ett badrum om tio kvadratmeter.

Foto: Tommy Andersson /Fastighetsbyrån Kungsholmen

I ”kokvrån” finns spishäll, fläkt och litet kylskåp.

Foto: Tommy Andersson /Fastighetsbyrån Kungsholmen

Badrummet renoverades 1994. Här hittar vi dusch, toalett, handfat, och spegelskåp.

Lägenheten har en naturlig ljuskälla, ett vackert spröjsat fönster som skänker ljus och vy över Stockholms takåsar. Vi hittar den lilla lägenheten ett par minuter från tunnelbanestationen i hjärtat av Stockholm, mellan Fridhemsplan och Norr Mälarstrand. 

Men likt många andra lägenheter i huvudstaden är kvadratmeterpriset långt ifrån blygsamt. 

190 000 kronor kvadratmetern

Lägenheter i Stockholm går i snitt för 70 000 kronor per kvadratmeter, enligt Svensk mäklarstatistik. Innanför tullarna klättrar priset dock till 87 000 kronor per kvadratmeter. Den lilla lägenheten på Kungsholmen ligger ute för mer än det dubbla. 

Men det är inte den dyraste lägenheten på marknaden. Nyligen låg en annan etta på 36 kvadratmeter ute för drygt 7,2 miljoner kronor, vilket Expressen Leva&Bo skrivit om tidigare. Slutpriset blev dock högre. Den som vann budgivningen betalade nästan 8 miljoner, 221 000 kronor per kvadratmeter för den exklusiva ettan i Continental apartments.

LÄS MER: Här är Sveriges dyraste lägenheter just nu 

LÄS MER: Alice, 22, bor i en skåpbil mitt i Stockholm 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande