1 AV 4
Villan till salu i Göteborg beskrivs som en ”fastighet med omfattande renoveringsbehov”...
Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto
2 AV 4
... och det är nog det minsta man kan säga. Dock är utgångspriset satt till 4,2 miljoner kronor eftersom det ligger i ett område där priserna ligger på mellan 7 och 9 miljoner kronor normalt sett.
Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto
3 AV 4
Det är hål i både väggar, golv och tak... ”Taket är otätt och det har regnat in i stora delar av huset. Delar av bjälklaget har rasat in. Garaget går inte att komma in i”, står det bland annat i annonsen.
Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto
4 AV 4
Enligt mäklaren har inte villan underhållits sedan 70-talet. Här är i alla fall ett av rummen som verkar ha klarat sig någorlunda...
Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto

Ett fallfärdigt ruckel för 4,2 miljoner kronor

Den beskrivs som en ”fastighet med omfattande renoveringsbehov”.

Ett riktigt ruckel med hål i golven, och där både tak och väggar rasat in.

Utgångspriset på 4,2 miljoner motiveras med att det är ett ”fint område”.

Är du sugen på ett hus i Göteborg och gillar renovering, eller kanske vill bygga något helt nytt på en tomt i ett bra område, kan detta var något för dig. Du får chansen att forma något ”helt eget”.

Den friliggande villan från 1930 sticker ut från de andra i området där putsade husfasader, fina trädgårdar och snygga bilar på gatan är standard. Men även om det här huset ser ut att behöva en och annan putsning på utsidan är det ingenting mot vad man möts av när man kliver in genom huvuddörren. 

LÄS OCKSÅ: Unika husbåten mitt i city som alla slåss om 

Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto

Stora hål i både golv och väggar, och tak som rasat in 

Det är stora hål i både väggar, tak och golv och på flera håll är taket på väg att rasa in helt. Det som verkar vara i bäst skick är det knallblå och helkaklade badrummet. 

Två våningar plus hel källare (med bland annat tvättstuga och mangelbod) och ett vidbyggt garage. Boytan är på 168 kvadratmeter och innefattar sju rum (varav fyra sovrum) och kök, utöver det finns en biyta på 113 kvadratmeter. 

Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto

Entréplanet består av kök, hall, två sovrum och vardagsrum med utgång till en balkong. Ovanvåningen har samma planlösning men köket är inte kvar och här är sluttande innertak. I källarvåningen finns stora förvaringsmöjligheter, pannrum och tvättstuga. Tomten som är friköpt är på 376 kvadratmeter. 

LÄS OCKSÅ: 11 saker i ditt hem som kan döda dig – hjälp! 

I området säljs andra villor för mellan 7 och 9 miljoner kronor

Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto

Enligt mäklaren har inte villan underhållits sedan 70-talet. ”Taket är otätt och det har regnat in i stora delar av huset. Delar av bjälklaget har rasat in. Garaget går inte att komma in i”, står det bland annat att läsa i annonsen. Man kallar det för en fastighet med ”omfattande renoveringsbehov, alternativt rivning med mycket fint läge i Kålltorp.” 

– I det här området sälja villorna för mellan sju och nio miljoner, säger mäklaren Anders Malmberg på Skandiamäklarna. 

Så utgångspriset för den som känner för att ta över tomten och skapa något alldeles eget är 4,2 miljoner kronor. Se fler bilder i bildspelet högst upp!

LÄS OCKSÅ: Här är 11 bästa städknepen för ditt hem 

Det bäst bevarade i hela huset är det knallblå och helkaklade badrummet. Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto
Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto
Foto: Kristoffer Kling/Klingfoto