1 av 2: Gårdshuset ligger som i en grön oas mitt i centrala Stockholm. Foto: Anna Larsson / Behrer & Partners
2 av 2: Huset kommer fram ur den större byggnadens fasad och ser nästan insprängt ut. Foto: Jesper Florbrant / Behrer & Partners

Egen minivilla mitt i Stockholm – charmiga gårdshuset till salu

Ett gulligt minihus med lantlig känsla – mitt i centrala Stockholm. Hur magiskt låter inte det? Nu är den före detta tvättstugan, men numera idylliska bostaden till salu! 

Det känns inte helt självklart att det här gårdshuset från 1905, ligger mitt i centrala Stockholm. Den parkliknande innegården får det snarare att kännas som ett lummigt villakvarter. Mer som på landet än i stan. Men med storstadslivet bara bara några meter bort. 

– Det är ett fantastiskt boende olikt något annat jag sett tidigare och intresset har varit otroligt stort, säger fastighetsmäklaren Linnéa Lindblad på Behrer & Partners. 

Från tvättstuga till smakfullt ombonat hem 

1 av 4: Vardagsrummet i ljusa moderna färger. Foto: Jesper Florbrant / Behrer & Partners
2 av 4: Färgerna går för det mesta i olika nyanser av grått. Foto: Jesper Florbrant / Behrer & Partners
3 av 4: Sovrummet med platsbyggd gavel. Foto: Jesper Florbrant / Behrer & Partners
4 av 4: Köket är som allt annat topprenoverat. Foto: Jesper Florbrant / Behrer & Partners

Det hundraåriga minihuset, som nästan ser lite lustigt ut där det sticker fram vid foten av den större byggnadens fasad, har inte alltid varit bostadshus. Länge var lokalen föreningens gemensamma tvättstuga. Och enligt vad historien säger fungerade huset dessutom nödutgång åt en svartklubb som huserade i källaren på 70-talet. Under många år stod huset också tomt. Det var först för något år sedan som nuvarande ägare lät renovera stället. Och visst har de fått till det bra? Med genomgående moderna, ljusa kulörer och öppen planlösning. 

Smart planerad tvårummare med walk in closet 

Klädkammaren är inte jättestor, men tillräckligt stor för att kallas walk in closet. Foto: Jesper Florbrant / Behrer & Partners
Badrum med golvvärme och tvättmaskin. Foto: Jesper Florbrant / Behrer & Partners
Huset är knappt 39 kvadratmeter, men har plats för både separat sovrum och walk in closet. Foto: Jesper Florbrant / Behrer & Partners

Huset är inte mer än 38,5 kvadratmeter men i och med planeringen och planlösnigen finns utrymme för både vardagsrum, badrum, separat sovrum och en walk in closet. Både klädkammare, sängaveln i sovrummet och vitrinskåpet i vardagsrummet är platsbyggt. Det kaklade badrummet är rustat med golvvärme, dusch och rymmer också en tvättmaskin. Från sovrummet når man den stenbelagda, supermysiga lilla uteplatsen. Här finns det gott om utrymme för både egna utemöbler och planteringar. 

Det här söta gårdshuset på Kungsholmen i Stockholm är till salu för 4 495 000 kronor. 

1 av 2: En mysig sommarkväll på egna uteplatsen på innergården. Foto: Anna Larsson / Behrer & Partners
2 av 2: Mysigare uteplats får man leta efter. Foto: Anna Larsson / Behrer & Partners

LÄS MER: Victoria och Erik körde fel – då slog husdrömmen in 

LÄS MER: Anna och Fredrik byggde ny charmig skärgårdsvilla i gammaldags stil

Aktuellt just nu