Dyraste villorna i Stockholm – se vilka de är

Hemnet bjuder på många underbara hus just nu. I Stockholmstrakten kryllar det av stora, lyxiga – och dyra – villor.

Här visar vi några av de allra dyraste husen som är till salu i Stockholm just nu. Bläddra vidare och dröm dig bort bland alldeles underbara hus.

Foto: Magnusson Mäkleri Danderyd

1. Villa i Stocksund med milsvid sjöutsikt

Apelvägen, Stocksund, Danderyd
Pris: 32 500 000 kr
Boarea: 223 m²
Biarea: 65 m²
Tomtarea: 3 268 m² tomt
Antal rum: 7 rum
Byggår: 1934
Från Hemnet: "Tillfälle att förvärva två stycken intilliggande fastigheter, med ett av Stocksunds högsta söderlägen, 180 graders fri sjöutsikt och milsvid utsikt in över Stockholm med Globen och Stadshuset i blickfånget.

På den ena fastigheten står en funkisvilla om 223 kvm boyta och tomten är 2014 kvm. Den andra fastigheten är obebyggd och är 1254 kvm. Fastigheterna har tidigare varit en enhet och vid en sammanslagning ges möjlighet att uppföra en bostad om dryga 600 kvm boyta.

Villan inrymmer stora och generösa sällskapsytor med två rum i fil, rymligt kök med matplats och öppen planlösning mot matsal, stor markterrass och altan samt 4-5 sovrum. Garageplats för en bil i källaren samt fräsch tvättstuga, gott om förrådsutrymmen samt verkstad. Lättskött tomt med en planare gräsyta samt skogstomt.

Erbjudande från LEVA&BO Shopping! Just nu 25 % rabatt på vita fårskinn
Foto: Residence Fastighetsmäkleri

2. Sjötomt med två bostadshus

Bjälbo, Elfvik, Lidingö
Pris: 28 000 000 kr
Boarea: 309 m²

Biarea: 22 m²
Tomtarea: 5 750 m²
Antal rum: 10 rum
Byggår: 1909

Från Hemnet:En unik möjlighet att förvärva en av Lidingös bästa sjöfastigheter med en sällan skådad kontakt med naturen och vattnet, endast 20 minuter från Stureplan. Med ett utsökt läge på Elfvikslandet finner ni denna fastighet med magnifik utsikt över Askrikefjärden. En fantastisk fastighet bestående av 2 bostadshus, brygganläggning och eget vatten. Storslagen sjötomt om 5 750 kvm med lång strandlinje inklusive sandstrand och brygga med segelbåtsdjup. Fin och uppvuxen natur- och trädgårdstomt med carport och garage samt separat trädgårdsförråd.”
Foto: Tradition Fastighetsmäkleri

3. Villa från 1928 i Saltsjö-Duvnäs

Kristinavägen, Saltsjö-Duvnäs, Nacka
Pris: 16 000 000 kr

Boarea: 245 m²
Biarea: 78 m²
Tomtarea: 1 316 m² tomt
Antal rum: 6 rum
Byggår: 1928

Från Hemnet: "Högt, invid Strandpromenaden, ligger denna vackra villa på stor plan tomt med kvällssol och sjöutsikt över sundet och Marinan. En stor mängd originaldetaljer präglar villan som endast haft två ägare sedan byggnadsåret 1928."


LÄS OCKSÅ: Kändisarna som sålde sina hem under 2016

Foto: Notar

4. Villa med pool på Lidingö

Tunavägen, Brevik, Lidingö
Pris: 25 000 000 kr
Boarea: 280 m²

Tomtarea: 958 m²
Byggår: 1980

Från Hemnet: ”Villa med pool och utsikt över Halvkakssundet och Skurusundet. På Lidingö, med gångavstånd till Klippuddens brygga, väntar en elegant villa med pool, takaltan och många sovrum. Villan har en genomgående hög standard såväl interiört som exteriört. Från takterrassen, balkongen och vardagsrummet ges en vidsträckt utsikt över Halvkakssundet/Skurusundet. Belägen nära skola, bad och småbåtshamn.”
Foto: Magnusson Mäkleri Danderyd

5. Nyrenoverad sekelskiftesvilla i Djursholm

Ynglingavägen, Djursholm, Danderyd

Pris: 25 000 000 kr
Boarea: 286 m²
Biarea: 100 m²
Antal rum: 7 rum
Byggår: 1907

Från Hemnet: "Nyrenoverad sekelskiftesvilla i mycket gott skick med högt och ljust läge. Inbjudande och sällskapsvänlig villa med ljus och öppen planlösning. Mycket bra och lugnt läge i Djursholm nära till skolor, Djursholms Torg och bra kommunikationer. Fin trädgårdstomt. Bergvärme.”
Foto: Magnusson Mäkleri Danderyd

6. Totalrenoverad 40-talsvilla i Danderyd

Svalnäsvägen, Svalnäs, Danderyd
Pris: 21 500 000 kr
Boarea: 263 m²
Biarea: 40 m²
Tomtarea: 2 402 m² tomt
Antal rum: 9 rum
Byggår: 1948
Från Hemnet: ”Välkommen till ett stort och totalrenoverat hus, helt i nyskick, med tre inredda våningsplan, många sovrum och flertal badrum. Samtliga ytskikt har gjorts om och även exteriört med nytt tak, fasad, puts, nya fönster och dörrar, stammar och el. Även tomten har gjorts om och planerats av erkänd trädgårdsarkitekt med flera växter, buskar och uppfart med gårdssingel och kantsten av ölandssten. Gott om sociala ytor, upp till sex sovrum inklusive möjlighet till separat gästlägenhet med egen ingång, vinkällare och bergvärme. Lugnt läge i Djursholm nära Djursholms golfklubb, Ranängen och vattnet. Den stora tomten inrymmer både vidsträckt utsikt från den sluttande delen med uteplatser samt en större plan del, perfekt för fotbollsspel och studsmatta.”
Foto: Sjönära Fastighetsmäklare

7. Villa med sjötomt på Värmdö

Långstrandsuddsvägen, Långstrandsudd, Värmdö
Pris: 19 500 000 kr
Boarea: 174 m²

Tomtarea: 3 324 m² tomt
Antal rum: 6 rum
Byggår: 1930

Från Hemnet: ”Sjötomt i sydväst med huvudbyggnad på soldränkt hylla, blickande ut över Skenoraströmmen. Brygga med segelbåtsdjup och egen bastu.”
Foto: Residence Fastighetsmäkleri

8. Villa med barnvänlig sjötomt på Ekerö

Älvnäsvägen, Älvnäs, Ekerö
Pris: 18 950 000 kr
Boarea: 245 m²
Biarea: 30 m²
Tomtarea: 1 362 m² tomt
Antal rum: 8 rum
Byggår: 2013
Från Hemnet: ”Ett av Ekerös mest attraktiva sjöställen beläget vid Mälarens strand med unikt naturskönt läge invid Busviken. Barnvänlig sjötomt med flera uteplatser och gästhus samt eget vatten och strand i soligt sydväst läge. Villan är uppförd 2013 med genomgående exklusiva materialval, allt utfört i bästa kvalité och med en härlig känsla. Italiensk designat kök från Scavolini Flux som är öppet mot vardagsrum med magnifika skjutdörrar från Schüco vilket ger en sällan skådad direktkontakt med naturen och vattnet. Underbart spa/badrum där fönstren från golv till tak ger en fantastisk utsikt över Mälaren. Badrummet har en utsökt italiensk glasmosaik på väggar och golv och bastu med utsikt. Familjevänlig planlösning med ett öppet entréplan med stora sällskapsytor och eldstad och skjutdörrar mot flertalet terrasser i söder. Övre plan med master bedroom med walk in closet och badrum ensuite. Övre plan har även ytterligare tre sovrum, allrum, klädvårdsrum och det härliga badrummet. På entréplan finns även gästrum med ett vackert inrett badrum.”
Foto: Fabergé Fastighetsmäkleri

9. Nybyggd villa i Skuru

Magnevägen, Skuru, Nacka
Pris: 14 950 000 kr
Boarea: 206 m²

Tomtarea: 1 163 m²
Antal rum: 6 rum
Byggår: 2016

Från Hemnet: ”Villa Frihet är ett fantastiskt suterränghus med pool som skapar en mängd olika möjligheter för individuell anpassning till tomten. De klassiska Rossdragen finns i de mjuka svepande linjer som skapar husets front och öppnar upp sig mot utsikten.”
Foto: Gadelius Fastighetsbyrå

10. Trävilla från 20-talet på Lidingö

Neptunivägen, Käppala, Lidingö
Pris: 12 950 000 kr
Boarea: 195 m²
Tomtarea: 1 015 m²
Antal rum: 7 rum
Byggår: 1929
Byggår: 1931
Från Hemnet: ”Här möts gammalt och nytt med mycket känsla. Det ursprungliga huset har renoverats med varsam hand och byggts till med säker smak och smarta lösningar. Den dubbla ytterdörren leder in i en rymlig hall med kalkstensgolv och Morristapet. I mellanplanets ursprungliga del finns vardagsrum med öppen spis och balkong, bistron - ett matrum som tidigare var husets kök, samt den stora, välkomnande övre hallen. I den nya och modernare huskroppen finns stort kök och matplats för många samt några trappsteg ner ett vardagsrum med fönster från golv till tak. Från köket nås en stor terrass med sol från lunch till kvällen. På det övre planet finns master bedroom och ytterligare tre sovrum, ett tv-rum samt ett härligt badrum med badkar och dusch. Villan ligger högt och insynsskyddat med sol hela dagen. I trädgården ståtar magnifika lönnar, ekar och buxbomklot.”

LÄS OCKSÅ: Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!