1 av 2: Just nu finns ovanligt många hus med pool ute till försäljning på Hemnet. Det här är ett av husen, i Vik på Österlen. Foto: Mattias Karlsson/SE 360
2 av 2: Den här utsikten från poolen har man i en villa i Norrköping. Foto: Aldis E Hoff, Diakrit/Svensk Fastighetsförmedling, Norrköping

Fina villor med svalkande pool – här är hus i alla prisklasser

Har du också drömt ibland om att bo i ett hus med pool?

Det är det många som gör – och Hemnet kryllar av boenden med swimmingpool i olika former och prisklasser.

– Många drömmer om att flytta till hus med pool, särskilt i år då vi inte kan resa, det finns ett stort behov att skapa en härlig sommar här hemma, säger Sara Helin, fastighetsmäklare på ESNY.

Den som hänger mycket på Hemnet har kanske noterat att annonserna med villor som har pool, har ökat markant. Vi hittar massor till salu, såväl enormt lyxiga villor som mindre enklare hus, till radhus och lägenheter med gemensam swimmingpool i fastigheten. Alla mäklare vi pratar med intygar att poolbyggandet har gått upp de senaste åren.

– Man ser många fler hus med pool numera än för några år sedan, särskilt det senaste året, säger Annika Bolander, fastighetsmäklare på Widerlöv. För bara tio år sedan var det ovanligt att folk hade pool, så är det inte längre.

”Det finns ett stort behov att skapa en härlig sommar här hemma”

Lars Steneryd är mäklare på fastighetsbyrån Sollentuna. Han säger:

– Det finns säkert flera orsaker till varför det är så många hus ute med just pool just nu. Men poolbyggandet har gått upp de senaste fem åren – så det är helt enkelt fler hushåll som har pool. 

Självklart spelar också säsongen in i flödet. Beroende på vad för typ av boende man säljer. 

– Våren är en perfekt årstid för att sälja villor och det är nog därför det är många med pool ute just nu, säger Annika Bolander.

Något som Lars Steneryd, fastighetsbyrån Sollentuna, håller med om:

– Många husägare väntar med sin försäljning till slutet av maj/början av juni eftersom pool för många är en stor ”selling-point”, och det är trevligare att ta bilder och visa hus med pool när säsongen är rätt.

Kanske ökar också efterfrågan, vilket påverkar utbudet, i och med corona. 

– Många drömmer om att flytta till hus med pool och särskilt i år då vi inte kan resa. Det finns ett stort behov att skapa en härlig sommar här hemma, säger Sara Helin på ESNY.

6 hus med pool som är till salu just nu:

1. Medelhavskänsla på Österlen

Den arkitektritade villan på Österlen ger en känsla av Medelhavet när man befinner sig på innergården. Foto: Mattias Karlsson/SE 360

Mellan sandbackar och hav ligger Österlens äldsta fiskeläge, Vik. En by full med charmiga före detta fiskebostäder och villor från 60-talet blandat med arkitektritade hus. Allt med omgivningar av äppelodlingar och böljande fält.

Fastigheten som är till salu här består av fyra byggnader; ett arkitektritat bostadshus, ett orangeri, ett poolhus med eldstäder och vinkällare samt en fristående ateljé med verkstad och vedförråd – förberett för gästhus. 

Som om det inte vore nog ingår en tomt på hela 3,7 hektar som förutom ängs- och skogsmarker inkluderar en egen äppelodling på cirka 1 hektar som sköts externt. 

1 av 3: Här finns också relaxrum, spa-avdelning och poolhus med öppen spis och orangeri. Foto: Mattias Karlsson/SE 360
2 av 3: När man sitter på innergården får man lätt en känsla av Medelhavet, det är dansk tegel som varvas med italiensk kalksten, en pergola, stensatta uteplatser, soldäck och saltvattenpool. Foto: Mattias Karlsson/SE 360
3 av 3: Det är påkostade material, stora fönster och dörrar i glas som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och fin utsikt. Foto: Mattias Karlsson/SE 360

Villan på 1,5 plan har sju rum och kök och en bostadsarea om 285 kvadratmeter, samt en biarea på 120 kvadrat. Stilen är mycket modern men med en del funkisinslag. Ytorna är välplanerade, såväl stora och öppna för socialt umgänge som mer undanskymda för privatlivet. 

Vill du ändå lämna huset är det bara 600 meter till de berömda sanddynerna och fiskeläget. På den årliga hamnfesten varje år tar byborna med sig bord och stolar och har gemensam picknick. Och för den golfintresserade finns två av Österlens natursköna banor i närheten. Är du sugen på detta hus ligger utgångsbudet på 17,5 miljoner kronor.

2. Arkitektritad villa i Storvreta utanför Uppsala

Stort trädäck och flera uteplatser runt poolen i den här arkitektritade villan. Foto: Emma Carlsson Sbphoto/Widerlöv & Co AB

I Storvreta, utanför Uppsala, finns denna arkitektritade villa till salu. Huset som ligger på en lugn återvändsgata är på två plan med tillhörande fristående garage och förråd samt poolhus. Boarean ligger på 220 kvadratmeter.

Det är stora sällskapsytor och god förvaring fördelat på sju rum och kök varav fem sovrum, vardagsrum, allrum, två badrum samt tvättstuga med groventré. Den insynsskyddade tomten på 856 kvadratmeter med trädgård vetter mot skog och har stor terrass i soligt läge samt pool med utedusch och uterum. 

1 av 3: Vardagsrummet har öppen spis och stora fönsterpartier ut mot trädgården på baksidan. Foto: Emma Carlsson Sbphoto/Widerlöv & Co
2 av 3: Framsidan av villan erbjuder fina stenläggningar, flaggstång och staket mot gatan. Foto: Emma Carlsson Sbphoto/Widerlöv & Co
3 av 3: Stort altandäck i trä bredvid poolen och uterum med glasdörrar. Foto: Emma Carlsson Sbphoto/Widerlöv & Co

Vardagsrummet har öppen spis och stora fönsterpartier ut mot trädgården på baksidan. Köket har inredning från Tibro och fullständig maskinell utrustning, till och med finns två diskmaskiner. Stor matplatsdel med murstock samt utgång till altanen. Sovrummet med hel garderobsvägg har också utgång till altanen.

På övervåningen har allrummet utgång till husets balkong och här finns också fyra sovrum samt två stora klädkammare/kontor/barnrum med fönster. Det finns badrum på nedre plan men det på övervåningen är större och har även hörnjacuzzi.

Utgångspriset är 6 495 000 kronor.

3. Hus med pool och stor tomt i Örebro – 750 000 kronor

Det här huset kan användas både som permanentboende och sommarhus. Foto: Ove Lundkvist/Bostadsfotograferna

Det här huset från 1975 är ett permanentboende men kan likväl användas som fritidshus. Tre rum och kök på en boarea om 50 kvadratmeter enligt taxering, men uppskattad boarea är på 65. Pendlingsavståndet till Örebro city är bara 20 minuter med bil och till Stockholm tar det två timmar. 

Tomten som är på hela 1 606 kvadratmeter har både pool och stensatt uteplats under tak. En upphöjd altan i trä som byggdes 2015 ligger vid huset i västerläge och har utsikt mot poolen. Därifrån finns också en altandörr in till vardagsrummet. Den stora tomten bjuder in till både lek, spel och relax. Där finns också ett förråd och vedförvaring.

Köket som renoverades 2017 rymmer stort matbord och hallen som renoverades 2011 har spottar i tak, bröstpanel på väggar samt förberedd garderobsvägg.  Vardagsrummet har öppen spis och de två sovrummen renoverades 2011 respektive 2020. Badrummet, renoverat 2013, har våtrumsmatta och duschkabin. 

Utgångspriset ligger på 750 000 kronor.

1 av 3: Vardagsrum med parkettgolv samt öppen spis. Här sitter också bostadens luftvärmepump som är installerad 2016. Foto: Ove Lundkvist/Bostadsfotograferna
2 av 3: Tomten som är på hela 1 606 kvadratmeter har bland annat pool och stensatt uteplats under tak. Foto: Ove Lundkvist/Bostadsfotograferna
3 av 3: Hallen med insyn in till vardagsrum och utgång till altanen. Foto: Ove Lundkvist/Bostadsfotograferna

4. Drömboende vid Stockholm : Paul Ross-villa med pool och hiss

Baksidan av souterränghuset med flera våningar. Här finns uppvärmd pool, trädäck, stenbelagda terrasseringar och naturtomt. Foto: Jesper Florbrant/ESNY

Den här villan som byggdes 2001 är ritad av arkitekten Paul Ross som är känd för sina exklusiva hus och gärna med runda former. Detta är ett soutteränghus med högt och fritt läge i attraktiva Skuru i Nacka utanför Stockholm, endast ett stenkast från Skurusundet och med utsikt över vattnet.

Totalt är det sex rum och kök på en boarea om 222 kvadratmeter och en biarea på 32 kvadrat. Inuti finns stora och trevliga sällskapsytor där bland annat kök och vardagsrum har öppen planlösning och en takhöjd på hela sju meter – det och många fönster gör det ljust och luftigt. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. Köket är specialbyggt av Retsloff Snickerier och utrustad med maskiner av Amana samt Gaggenau. 

En fin trätrappa leder bland annat upp till en hall och husets privata sovrumsdel, master bedroom med fransk balkong och utsikt mot vattnet samt två sovrum med fönster ut mot villaområdet. 

1 av 3: Spiraltrappan från kök och vardagsrum leder upp till den privata sovrumsdelen. Foto: Jesper Florbrant/ESNY
2 av 3: Huset sett från sidan. Med så många våningar och högt hus förstår man att hiss behövs... Foto: Jesper Florbrant/ESNY
3 av 3: Utsikt mot Skurusundet från villans många fönster. Foto: Jesper Florbrant/ESNY

 

På bottenvåningen finns både hall, hiss, ingång till garage, förråd/pannrum och ett bergrum som kan byggas om till vinkällare. En spiraltrappa (liksom hissen) leder upp till mellanvåningen som används som hemmabio och gym. Den skulle även kunna användas som generationsboende eller till uthyrning.

Den tillhörande tomten som ligger både högt och med fritt läge har uppvärmd pool, trädäck, stenbelagda terrasseringar och naturtomt. På den hittar man också redskaps- och cykelförråd samt lekplats med rutschkana. Total yta om 1277 kvadratmeter.  

Pris? 13 750 000 kronor.

5. Europeisk touch i villa på populära Lindö i Norrköping

Det här huset i Norrköping ligger insynsskyddat och har både jacuzzi, pool och poolhus med bastu. Foto: Aldis E Hoff, Diakrit/Svensk Fastighetsförmedling, Norrköping

På en av Norrköpings högst belägna tomter, och kanske också områdets bästa läge, ligger denna från 1991. Det har i stort sett helt insynsskyddat läge vid polområdet där vi hittar en njurformad swimmingpool, en jacuzzi och ett poolhus med både bastu och dusch. 

1,5 plan med sex rum och kök är fördelat på 179 kvadratmeter. Inuti hittar vi bland annat ett storslaget trapphus med en takhöjd om nästan fem meter. Vardagsrummet har fönster åt tre väderstreck och eldningsbar eldstad. Villan har även två walk in closets, marmorgolv, öppet till nock, Tibrokök, burspråk, körsbärsgolv och centraldammsugare.

Tomtarean är på 1 431 kvadratmeter. Det stenbelagda pooldäcket har sol hela dagen och en utsikt över stan som är magisk. Poolen har inbyggd trappa och här finns också uteplats under tak med infravärme. Poolhuset har kakel på väggar och sjösten på golvet samt fönster mot poolen. Utgångspriset ligger på 5,9 miljoner kronor.

1 av 3: Magisk utsikt från poolområdet.... Foto: Aldis E Hoff, Diakrit/Svensk Fastighetsförmedling, Norrköping
2 av 3: Vardagsrum med marmorgolv, fönster åt tre håll, spotlights i taket, eldningsbar eldstad samt utgång till pooldäcket. Foto: Aldis E Hoff, Diakrit/Svensk Fastighetsförmedling, Norrköping
3 av 3: Kök ifrån Tibro med körsbärsluckor, körsbärsgolv, burspråk, glasfönster ut mot hallen, ismaskin, upphöjd diskmaskin, inbyggda vinställ, häll och grillplatta, fläkt, matplats och utgång till pooldäcket. Foto: Aldis E Hoff, Diakrit/Svensk Fastighetsförmedling, Norrköping

6. Radhus med två pooler, bastu och relax – Tegelhagen i Sollentuna

Radhus som delar pool med grannarna. Foto: Fastighetsbyrån Sollentuna

Det här är en annorlunda men praktisk variant på pool i sitt boende. Ett radhus med flera boenden som har gemensam pool. Tegelhagen heter radhusområdet från 1977 som enligt annonsen är ”Sollentunas populäraste”.

Ägarna som nu säljer har bott där i 43 år vilket gör dem till både första och enda ägare. Huset passar perfekt för såväl familj som par eller ensamstående. Det är 79 välplanerade kvadratmetrar som innehåller två sovrum, vardagsrum och kök med matplats och fönster i två väderstreck, samt badrum.

Vardagsrummet är luftigt (rymmer både soffgrupp och matsalsbord) och lättmöblerat med stora fönster och utsikt mot uteplatsen. De båda sovrummen förbinds med en rymlig klädkammare, det ena sovrummet har även utgång till uteplats. 

1 av 3: Radhusets baksida är helt insynsskyddad. Foto: Fastighetsbyrån Sollentuna
2 av 3: Här är den gemensamma poolen. Foto: Fastighetsbyrån Sollentuna
3 av 3: Husets vardagsrum. Foto: Fastighetsbyrån Sollentuna

 

Radhuset har två uteplatser på var sin sida om huset. Den trädäckade altanen på baksidan har gott om plats för både matbord, grill och vilstolar eller loungegrupp. Och där skiner solen hela dagen. På framsidan har du en mysig atriumgård, helt insynsskyddad och perfekt som en frukostaltan eller för att avnjuta kvällssolen.

Förutom de två gemensamma poolerna har föreningen också en gemensam bastu med relaxavdelning, festlokal, gästlägenhet för uthyrning och flera lekparker. Poolområdet gör området unikt och det har öppet från slutet av maj till slutet av september och uppvärmningen drivs numera av solceller. 

Priset är satt till 3 795 000 kronor.

LÄS MER: Skapa rum i trädgården – stor guide till växthus och orangerier

LÄS MER: Julia lämnade stan för den bilfria ön i skärgården

LÄS MER: Så väljer du rätt gräsklippare till trädgården 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!