Drömhusen till salu – under 1,5 miljoner kronor

Letar du efter en vacker villa som inte kostar skjortan? Just nu finns flera charmiga hus till salu för under 1,5 miljoner kronor – några riktiga sagohus! 

Vi samlat tio villor – allt från ett minislott i Skåne till ett sagolikt 1800-talshus i Falköping och ett riktig häftig 70-talshus i Sundsvall.

Bläddra vidare för att se alla fina hus!

Foto: Mäklarhuset

1. Sagohus från 1888 i Falköping

Villan på "Ströget" i Falköping är ett riktigt sagohus! Med lite fantasi kan man nästan se de tjusiga dammerna och herrarna som strosade förbi i sina vackra 1800-talskläder.

Villan på 125 kvadratmeter stod klar 1888. Då var gatan som Falköpingsborna i dag kallar för "Ströget" ny och en allé hade nyligen planterats. 
Huset har fyra ljusa rum med fina furugolv. Här finns pardörrar och stuckatur bevarad och i köket finns ett vackert gammalt serveringsskåp.
Utgångspriset ligger på 1 425 000 kronor.


Foto: Se360, Fredrik Trossö/Bjurfors

2. Minislott i Vellinge

Huset från 1909 är otroligt charmigt och påminner om ett riktigt minislott.

Villan har blivit ett av de mest klickade på Hemnet och det är inte svårt att förstå varför.

Från trädgården leder en stentrappa upp till uteplatsen med en nött balustrad som för tankarna till en anrik herrgård eller en gammal vingård någonstans i Sydeuropa.
Inne i huset finns kakelugnar, brädgolv och välvda dörröppningar med spegeldörrar – detaljer som många husköpare betalar mycket pengar för att få i dag.

Utgångspriset ligger på 1 495 000 kronor. Men visningarna är fullbokade och vi gissar att slutpriset blir betydligt högre. 

TITTA IN I HUSET HÄR


Foto: Svenska Fastighetsförmedling

3. Gammal skola utanför Hultsfred

Den gula villan och dess omgivningar ser ut att vara taget ur en saga. Huset var förr skola och bostad till läraren i Kvarnarp, utanför Hultsfred i Småland. 

I villan finns många sekelskiftesdetaljer, såsom vackra kakelugnar, spegeldörrar och takrosetter. Och i den lummiga trädgården finns fruktträd, perennrabatter, klängrosor, jasminbuskar, pioner och flera dammar.
Inte nog med det – här finns ett gulligt lusthus och ett helt sagolikt utebad med bastu som påminner om ett anrikt badhus i miniatyr. Supercharmigt!
Utgångspriset ligger på 1 495 000 kronor.
Foto: Carlsson Ring Fastighetsmäklare

4. Pampigt 1800-talshus i Kramfors

Ett riktigt pampigt 1800-talshus i Vik utanför Kramfors. 
Men sju rum är det här ett riktigt drömhus för en stor familj.

Huset är byggt 1874 och har renoverats varsamt. Boytan är hela 320 kvadratmeter fördelat på sju rum. Här syns riktig snickarglädje med många vackra detaljer runt fönstren och de två balkongerna. Från balkongerna har man utsikt över den lummiga trädgården, skog och berg. 
Inne i huset finns flera kakelugnar, breda trägolv med golvvärme och bröstpanel och tapet på väggarna. 
Utgångspriset ligger på 1 495 000 kronor. Foto: Ulrika Söderberg/Husfoto/Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

5. Fantastiskt 70-talshus i Sundsvall

Wow! Här är huset som tar dig tillbaka till 1977. Ett riktigt drömhus om man älskar 70-tal. 

Det är inte bara utsidan – som ser ut som något ur en science fiction-film –  som sticker ut på det här huset i Medskogsbron utanför Sundsvall.
Invändigt är den i genomgående 70-talsstandard – allt från de stormönstrade gröna tapeterna på väggarna och det bruna köket till soffgruppen i furu med rutiga tygkuddar och bumlinglampan i vardagsrummet. Så häftigt!
Utgångspriset ligger på 1 300 000 kronor.

TITTA IN I HUSET HÄR!


Foto: Carlsson Ring Fastighetsmäklare

6. Villa med härlig trädgård i Norberg

Det faluröda torpet ligger riktigt idylliskt i Rönningstorpet utanför Norberg. Här har man en helt underbar trädgård – med utedusch!

Huset är från 1909 och ligger på en stor tomt på över 2 000 kvadratmeter. Hela tomten är omgiven av en stenmur och här finns både paviljong, gäststuga, förråd, carport, jordkällare och en timrad utomhuslänga med vedbod, snickarbod och hönshus.
Trädgården har också många fruktträd, körsbärsträd, bärbuskar och härliga blomrabatter. Ett drömboende om man gillar att påta i trädgården!
Utgångspriset ligger på 1 100 000 kronor. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

7. Fint litet hus i Sjöbo

Det lilla huset från 1929 ligger i Lövestad, Sjöbo – ett stenkast från Österlen.
Det är ett riktigt idylliskt boende med vackra äppelträd och lusthus på tomten. 

Huset renoverades för några år sedan och här finns vackra vitmålade golv och väggar, spegeldörrar och djupa fönsternisher. Ett ljust kök i lantlig stil med en charmig gamla vedspis. 
Tomten är på 2 000 kvadratmeter och här finns bland annat ett lusthus och lekstuga, vackra gamla fruktträd och fina blomrabatter. 
Utgångspriset ligger på 1 300 000 kronor. 


Foto: Fastighetsbyrån

8. Nyrenoverat 40-talshus i Sparreholm

Den lilla charmiga villan på knappt 85 kvadratmeter ser kanske inte ut att vara så speciell på utsidan. Men invändigt är den i toppskick!

Huset byggdes 1940 och har tre rum. Villan är nyrenoverad och har ljusa väggar och vitt stilrent kök, inbyggd kökssoffa och ljusa trägolv. Skorstenstocken är framtagen och ger den där extra mysfaktorn i den öppna planlösningen. 
Här fint ett fint ljust loft och nytt fräscht helkaklat badrum.
Ett litet men superfint hem!
Utgångspriset ligger på 1 395 000 kronor.


Foto: Inger Svensson/Svensk Fastighetsförmedling

9. Magiskt ödehus i Sevalla

Okej, det här ser ju knappast ut som ett drömboende. Men ödehuset i Sevalla utanför Västerås kan med lite (läs mycket) snickarglädje bli ett drömboende. 

Är du ute efter ett unikt objekt kan detta absolut vara något för dig. Är du dessutom renoveringssugen och vill skapa något eget av en historisk grund ska du nog titta närmare på denna villa från 1909.

Ett fantastiskt sekelskifteshus med mycket karaktär och historia som sitter i väggarna. "När du kliver in i denna magiska villa känner du direkt meddelanden från förr som alla berättar en egen historia. Med en stor skopa kärlek och en generös ekonomisk investering kan din dröm bli sann", står det att läsa i annonsen.
Utgångspriset ligger på 875 000 kronor. 

KIKA IN I HUSET HÄR!


Foto: Privatmäklaren

10. Sagolikt fritidshus i Flen

Wow – igen! Snacka om snickarglädje! Det här räknas förvisso som ett vinterbonat fritidshus men det går ju att bo i det året runt om man skulle gilla detta. 

Huset på 70 kvadratmeter är nyproducerat och ligger i Hedenlunda, Flen. 
Timmerhuset är utsmyckat med vackra sniderier och vinklat tak som får en att tro att det är taget ur en saga. 
Inne i huset är det trä från golv till tak – till och med i badrummet. I mitten av det stora rummet  står en stor eldstad i murad sten. Kan det vara Tomten som säljer huset?Utgångspriset ligger på 1 500 000 kronor. 

LÄS MER: Därför ska du dammsuga med en toarulle

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande