1 av 4: Kanske har de som passerat reagerat över den nakna dockan utan huvud och lite annat på framsidan av det gula huset... Foto: Virge Buravkov/Diakrit
2 av 4: ...eller så minns de kanske att de har besökt huset en gång i tiden, när det var en lanthandel och keramikverkstad här. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
3 av 4: Gården är lummig och välskött... Foto: Virge Buravkov/Diakrit
4 av 4: ...och här finns flera sittplatser. Nu är hela huset till salu för 2 195 000 kronor på Hemnet. Foto: Virge Buravkov/Diakrit

Den gamla lanthandels stenväggar döljer en magisk sagovärld

Det gula stenhuset i kyrkbyn Kvidinge i skånska Åstorp ser inte så mycket ut för omvärlden – utifrån. 

Men bakom stenväggarna döljer sig något alldeles extra, unikt och magiskt.

I den före detta lanthandeln finns inte bara köpmandisken kvar – följ med in på en titt!

I detta hus från 1929 har man låtit fantasin flöda fritt. Gatuhuset från 1927 är både charmigt och roligt men påminner knappast om något annat man har sett på Hemnet. Inredningen är så långt från minimalism och ”ljust och fräscht” man kan komma, och man kan knappast anklaga säljaren för att vara rädd för färger, mönster och att blanda olika stilar. Samtidigt, varenda detalj är genomtänkt och det tillsammans med färgsättningen och möblemanget skapar en nästan magisk känsla, som i en sagovärld. 

Redan på utsidan kan man ana att det kan finnas något spännande bakom den annars rätt vanliga gula stenfasaden. En naken docka i människostorlek utan huvud, neongröna fåtöljer, en rostig gammal turkos cykel samt en lös dörr som inte leder någonstans. Låt oss ta en rundvandring och inspireras eller förfasas.

1 av 6: Den gamla butikslokalen är numera vardagsrum - ett rejält stort rum där man har bevarat de vackra platsbyggda bokhyllorna... Foto: Virge Buravkov/Diakrit
2 av 6: ...och köpmansdiskar från den tidigare lanthandeln. Här finns gott om plats för rymlig soffgrupp och stora sällskap. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
3 av 6: I anslutning till vardagsrummet ligger detta mysiga allrum. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
4 av 6: Senapsgula väggar och bröstpaneler kombinerat med tegel. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
5 av 6: Även här ryms en soffgrupp. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
6 av 6: Hallen i härlig grön kulör med gamla fönster som dekoration på väggar. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
Den som bor här gillar tavlor och ramar i alla dess former. Foto: Virge Buravkov/Diakrit

Här har även bedrivits lanthandel och keramikverkstad

Kan hända har du någon gång besökt huset då det även har bedrivits lanthandel och keramikverkstad där. Allt som allt är det nio rum och kök fördelat på 1,5 plan (med delvis källare) och 225 kvadratmeter. Trevliga sällskapsrum och matrum som inbjuder till umgänge samt upp till sju sovrum. 

Entrén sker via dörr på baksidan som nyttjas som huvudingång. Där inne möts man av en hall och trappa som leder till övre plan. Lite längre in kommer ett modernt och renoverat kök med vedeldad köksspis, som sedan följs av husets hjärta; vardagsrummet vilket är den gamla butikslokalen. Här har man bevarat vackra platsbyggda bokhyllor och köpmansdiskar från den tidigare lanthandeln. 

I anslutning till vardagsrummet finns ytterligare en entré som går till framsidan av huset. I anslutning till vardagsrummet ligger också ett allrum med gula väggar, därefter ett matrum med läcker tapet och ett badrum. En trappa upp ligger flera sovrum, ett allrum och en inredd råvind. 

1 av 6: Köket är modernt och nyrenoverat. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
2 av 6: Betongbänkskiva och vedeldad köksspis samt plats för stort köksbord. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
3 av 6: Matrummet är som gjort för att njuta och umgås med vänner i. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
4 av 6: Grön färgsättning, udda stolar och mycket personliga korglampor. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
5 av 6: Tapeten som pryder väggarna är långt ifrån diskret. Lite djungelkänsla ihop med lamporna. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
6 av 6: Ett av sju sovrum. Guldgul och dov gråblå färg i härlig mix. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
Ett mysrum med rosa väggar och mycket färg på möblemanget. Observera ramen utan innehåll. Foto: Virge Burakov/Diakrit

”Ägaren är själv färgstark vilket visar sig i inredningen”

På husets baksida finns en skyddad och lummig trädgård med flera olika uteplatser. Även på framsidan av huset finns utrymme för uteplats om man vill. Är du sugen på detta speciella boende ligger utgångsbudet på 2 195 000 kronor. 

– Det är ett alldeles underbart och unikt hus, säger mäklaren Ulrika Sörensen på Mäklarhuset i Ängelholm. Ägaren är själv färgstark vilket visar sig i både inredning och färgval. 

– Hela huset är genomtänkt och inredningen hänger samman på ett genomtänkt sätt och skapar en känsla av glädje och hemtrevnad. Ett hus att älska, och det är fantastiskt kul att få förmedla detta makalösa hem.

1 av 6: Kombinerat sov- och mysrum på ovanvåningen. Snedtak, murstock och trägolv. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
2 av 6: En liten arbetshörna på ovanvåningen. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
3 av 6: Hallen i entrén har en trappa som leder upp till andra våningen. Foto: Virge Buravkov/Diakrit
4 av 6: Ytterligare ett av många sovrum. På övre plan. Foto: Virge Burakov/Diakrit
5 av 6: Badrummet... Foto: Virge Burakov/Diakrit
6 av 6: Och här från andra hållet. Foto: Virge Buravkov/Diakrit

LÄS MER: Övergivna sekelskiftesvillan låg gömd – nu är den till salu för 300 000 kronor

LÄS MER: Stockholms minsta höghus – på en bakgård mitt i stan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!