De 10 mest klickade bostäderna på Hemnet just nu

På jakt efter nytt boende eller bara nyfiken på utbudet?

Här är de 10 mest klickade bostäderna på Hemnet just nu.

På listan hittar vi både brandstation, kändishus och tågstation.

Foto: Notar

1. Camilla Läckbergs 10-rumsvilla

Enskede, Stockholm. I populära Enskede ligger Camilla Läckbergs villa som är till salu – den mest klickade på Hemnet just nu. Här finns en grönskande trädgård på 533 kvadratmeter med söderläge som är privat belägen och vetter mot ett naturreservat. Där hittar vi även ett lusthus och en jacuzzi. Boarean är på 244 kvadratmeter om 10 rum och lyxigt inrett walk in closet fördelat på tre plan och källare. Kolla in den mycket speciella sängkammaren i källaren!

Pris: 12 950 000 kronor.

 

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

2. Sekelskiftesvilla med torn vid vattnet

Vättersnäs, Jönköping. En fantastisk sekelskiftesvilla från 1904 med 10 rum, precis vid Vättern i Jönköping. Villan är på 444 kvadratmeter och strandtomten på hela 2171 kvadratmeter med insynsskyddad trädgårdsdel och massor av fruktträd, buskar och stora öppna gräsytor. Väl tilltagen brygga med skoterramp, eget spa-bad och utrymme för bastubygge. Tornrum, högt i tak, bibliotek, kakelugnar, stor walk in closet, exklusiva material och vitvaror samt glasveranda. 

Pris: 17 900 000 kronor.

 

 

Foto: Skeppsholmen Sotherby's International Reality

3. Hannah Graafs arkitektritade hus

Sigtuna, Stockholm. Villan som ligger i Sigtuna uranför Stockholm är arkitektritad av Gert Wingårdh. LEVA&BO har skrivit om den då den är en exklusiv, stilren och modern villa med internationell klass som ligger på ett högt och soligt läge. Spatiösa sällskapsrum, exklusivt kök, fönsterpartier från golv till tak, upp till 7 sovrum, 3 badrum och tvättstuga. Totalt 9 rum om 338 kvadratmeter. Poolområdet i sydvästläge är stort och har flera terrasser på en tomt om 1902 kvadratmeter.

Pris: 11 950 000 kronor.

 

 

Foto: Urban by ESNY

4. Youtube-drottningens lägenhet

Johanneshov, Stockholm.  I annonsen kallas den för ”en av Hammarbyhöjdens finaste treor”. Det som gör den så klickad kan ju också bero på att den bebos av Youtube-drottningen Therése Lindgren – en av Sveriges största och mäktigaste inom sociala medier. LEVA&BO har skrivit om lägenheten som har stor balkong är på 51 kvadratmeter och ljus, luftig och välplanerad med fräscha ytskikt som genomgående parkett och ljusa väggar. Välutrustat kök, helkaklat badrum, stort luftigt sovrum, rymligt vardagsrum och ett trivsamt arbetsrum som även kan disponeras som ett extra sovrum. I huset från 1942 finns även ett övernattningsrum för 4 personer.

Pris: 2 695 000 kronor.

 

 

Foto: Tegnérslunden Fastighetsbyrå

5. Unikt verkstadshus vid Mälaren

Strängnäs Sundby Park, Strängnäs. I pittoreska Strängnäs, med pendlingsavstånd till Stockholm, ligger denna 20-tals fastighet, nära Mälarens strand. Den 30 meter långa huvudbyggnaden från 1922 består av två stora salar med 7,5 m i takhöjd och synliga takbjälkar. Båda salarna har ett enormt ljusflöde med stora höga fönster i munblåst glas. Det gamla snickeriet är i dag en större sal med nytt putsat betonggolv och golvvärme samt en inglasad eldstad. Det gamla måleriet är numera en mindre sal som har gråmålat trägolv. Båda salarna har stora vackra fönster och direkt utgång till trädgården genom stora dubbeldörrar. Mellan de två salarna ligger köket/baren (den gamla smedjan) som har dubbeldörrar till den mysiga innergården. Fastigheten lämpar sig väl till bostad, event, fest, konferens, restaurang, studio, ateljé eller en kombination av bostad och verksamhet. Totalt 4 rum och kök om 335 kvadratmeter och en tomt på 1 812 kvadratmeter.

Pris: 3 500 000 kronor.

LÄS OCKSÅ: Tvåa för 10 miljoner – med spöken på köpet

 

 

Foto: Bjurfors

6. 1800-talslägenhet med vinkällare

Centrum Uppsala, Uppsala. Ett stenkast från Fyrisån, Domkyrkan och Vasaparken ligger en magnifik lägenhet på fyra våningar. Då huset är från 1860-talet finns många tidstypiska detaljer som handmålade kakelugnar, ursprunglig spiskåpa, trägolv, stuckaturer, framtagna timmerväggar, tjocka takbjälkar och 2,80 i takhöjd. Här finns också en bastu i en rymlig spa-avdelning, samt en egen vinkällare och egen ingång från föreningens lummiga innergård. Vinden är i dag ombyggd från en stor öppen planlösning till en uthyrningsdel där man kan välja att hyra ut delar av eller hela våningsplanet. Vindsvåningen nås antingen inifrån lägenheten på plan 1 eller via trappen från entrén.

Pris: 8 700 000 kronor.

 

 

Foto: Skeppsholmen Sotherby's International Reality

7. Historiskt stationshus med vänthallen kvar

Åskloster, Varberg. Många drömmer om att flytta in i ett gammalt stationshus. Nu finns chansen –järnvägsstationen från 1888 som ligger i Åskloster är nämligen till salu. Två våningar med 5 rum och kök om 175 kvadratmeter och med en tomtarea på 1797 kvadratmeter. Läs mer om stationshuset i LEVA&BO:s artikel. Gatan heter passande nog Spårvägen och från andra våningen har man till och med havsutsikt. Huset har två olika ingångar där den ena leder till övervåningen som man kan göra om till ett separat boende om man vill. Via den andra ingången kommer man in i den gamla vänthallen och flera stora rum med högt i tak.

Pris: 895 000 kronor.

 

 

Foto: Skeppsholmen Sotherby's International Reality

8. Charmig patriciervilla med känt Bed and Breakfast

Lund centrum, Lund. Den vackra och charmiga villan från 1924 ligger centralt, endast ett stenkast från tågstationen och city. Förutom boende finns det i huset också ett väl fungerande Bed & Breakfast med 4 dubbelrum med dusch och toalett och fönster, ett trevligt frukostrum samt kök och förrådsutrymme. 2016 blev det rankat som nummer 3 av alla drygt 5000 B&B i Sverige på TripAdvisor. Den privata bostadsdelen omfattar två hela våningsplan samt en inredd vind. Det är högt i tak, vacker stuckatur och takrosetter, fiskbensparkett och kakelugnar. På tomten finner vi även ett Attefallshus för långtidsuthyrning samt en studio med duschrum och ett förråd. Boarean är på 482 kvadratmeter om 8 rum och tomten på 808 kvadratmeter. Säljaren har projekterat och erhållig bygglov för att göra om bostaden till ett hotell – alla handlingar ingår i köpet av fastigheten.

Pris: 25 miljoner kronor.

 

 

Foto: ESNY

9. Skärgårdskänsla nära Stockholm city

Rävviken, Lidingö. Söker du skärgårdskänsla men vill ändå bo nära city är detta kanske något för dig, som sommarparadis eller permanent boende. Attraktivt sjöläge med 4300 kvadratmeter tomt, längst ut på Lidingö utanför Stockholm, med utsikt över Bogesundslandet. Stor brygganläggning med härligt soldäck och en sjöstuga på 32 kvadrat med kök/rum, bad toalett samt bastu – fungerar även som gäststuga. Utöver det hittar vi ett stort dubbelgarage, gäststuga, lekstuga och växthus. Huvudhuset som uppfördes kring 1909 har totalrenoverats och byggts till, och är nu på 450 kvadratmeter boyta om 10 rum och kök samt 2 badrum, gästtoalett och tvättstuga. 

Pris: 45 000 000 kronor.

 

 

Foto: Mats Hemlin/ERA Real State

10. Unik brandstation i Visby innerstad

Visby innerstad, Gotland. Det är inte ofta en gammal brandstation är till salu, men så är fallet nu. LEVA&BO har berättat om brandstationen som ligger mitt inne i Visby innerstad på Gotland. Den är från 1905, i rött trä och beige tegel. Den slutade att användas som brandstation på 50-talet och fungerade senare som värmestuga för sopgubbar, och på senare år som föreningslokal. Arean inomhus är på 48 kvadratmeter och det finns också en tomt med gårdsmur och plank. Stationen som har högt kulturhistoriskt värde får inte rivas eller göras om till sitt yttre. Alla åtgärder man vill göra får man ta med Länsstyrelsens kulturmiljöenhet.

Pris: 1 500 000 kronor.