Det här huset ligger i Vänge på Gotland och är till salu just nu. Spekulanterna och budgivarna är ovanligt många.
Det här huset ligger i Vänge på Gotland och är till salu just nu. Spekulanterna och budgivarna är ovanligt många. Foto: Göran Nilsson, Bildvision

Därför vill alla ha det charmiga huset på Gotland

Det vita huset i Vänge på Gotland har fått spekulanterna att strömma in.

Budgivarna är många och slåss om huset.

– Vi är överraskade själva att priset har stigit så högt, säger Petra Myrdahl, mäklare på Bjurfors.

Kanske är det den charmigt blå grinden framför den vita farstukvisten och den röda entrédörren som gör att man lockas till att klicka på Hemnet-annonsen och se vad det är för hus. Kanske är det exakt ett sånt här hus många drömmer om och gör att budgivarna slåss om det.

Det här huset är till salu just nu och har fått betydligt mer uppmärksamhet än vad mäklaren räknat med. Budgivningen har dragit i väg betydligt mer än väntat och huset har blivit det mest klickade på hela Gotland.

När det såldes förra gången var det bara några få spekulanter och två budgivare. Den här gången är det något helt annat. Det är många som blivit intresserade. Enligt mäklaren Petra Myrdahl är det närmare 100 spekulanter på objektet.

Huset är på 135 kvadratmeter men har en biyta på 142 kvadratmeter. Foto: Göran Nilsson, Bildvision
Huset har två kakelugnar. Foto: Göran Nilsson, Bildvision

Många fastlänningar som budar

Exakt vad det beror på är förstås svårt att säga, men Petra Myrdahl berättar att många av de intresserade är fastlänningar vilka ofta har mer pengar att röra sig med än gotlänningarna, och då går priset oftast upp. Dessutom finns det inte så många objekt ute att välja på just nu.

– Nu kom objektet som många har gått och väntat på, just den här typen av fastighet. Ett putsat hus med högt i tak och höga fönster med vackert ljusinsläpp. Dessutom har det två kakelugnar och bra ekonomibyggnader som har möjligheter till flera olika verksamheter, säger Petra Myrdahl.

Priset för huset startade på 1 690 000 kronor, men just nu ligger det högsta budet på 2 850 000 kronor och budgivningen har inte avslutats ännu. Foto: Göran Nilsson, Bildvision
Bostadshuset har fem rum. Foto: Göran Nilsson, Bildvision
Huset har två våningar. Foto: Göran Nilsson, Bildvision

Här finns även ladugård med stall

Huset ligger lugnt och lantligt i Vänge, ungefär en halvtimmes bilresa sydost om Visby. Utgångspriset för huset var 1 690 000 kronor, men just nu ligger det högsta budet på 2 850 000 kronor och budgivningen har inte avslutats ännu.

Huset som byggdes 1929 är på 135 kvadratmeter men har en biyta på lika mycket till. Här finns fem rum och en stor tomt på 5 261 kvadratmeter. Förutom det fina bostadshuset finns det även en ladugård som går att användas på många olika sätt – bland annat finns det ett stall här.

Till husets entré är det dubbeldörrar. Här är den nedre hallen. Foto: Göran Nilsson, Bildvision
Till huset hör också en ladugård med ett stall. Foto: Göran Nilsson, Bildvision

LÄS MER: Huset som inte liknar något annat: ”Både kul och galet”

LÄS MER: Förfallna huset har varit öde i årtioenden – nu är det till salu 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!