Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sugen på ett sommarboende vid vattnet i skärgården?Sugen på ett sommarboende vid vattnet i skärgården?Sugen på ett sommarboende vid vattnet i skärgården?
Läget är oslagbart, lugnet påtagligt, miljön drömlikt vacker.Läget är oslagbart, lugnet påtagligt, miljön drömlikt vacker.Läget är oslagbart, lugnet påtagligt, miljön drömlikt vacker.
Men, det kan vara Sveriges dyraste bod – 4,5 miljoner kronor!Men, det kan vara Sveriges dyraste bod – 4,5 miljoner kronor!Men, det kan vara Sveriges dyraste bod – 4,5 miljoner kronor!
Boden/huset har under alla år ägts av samma familj och är enkel men funktionell.Boden/huset har under alla år ägts av samma familj och är enkel men funktionell.Boden/huset har under alla år ägts av samma familj och är enkel men funktionell.
På Bodkobben som är sammanväxt med Storskäret finns de flesta bodarna och här samsas man med grannar om bryggor.På Bodkobben som är sammanväxt med Storskäret finns de flesta bodarna och här samsas man med grannar om bryggor.På Bodkobben som är sammanväxt med Storskäret finns de flesta bodarna och här samsas man med grannar om bryggor.
Mot söder och havet ligger rummet som både har sängar och plats för matbord.Mot söder och havet ligger rummet som både har sängar och plats för matbord.Mot söder och havet ligger rummet som både har sängar och plats för matbord.
En riktig gammal vedspis...En riktig gammal vedspis...En riktig gammal vedspis...
Köket har fotogenkyl och spis som drivs med gasol.Köket har fotogenkyl och spis som drivs med gasol.Köket har fotogenkyl och spis som drivs med gasol.
"Läget är unikt, du får inte bygga så här i dag på grund av strandskyddslagen och de bodar som finns är få”, säger mäklaren Mats Öhlin."Läget är unikt, du får inte bygga så här i dag på grund av strandskyddslagen och de bodar som finns är få”, säger mäklaren Mats Öhlin."Läget är unikt, du får inte bygga så här i dag på grund av strandskyddslagen och de bodar som finns är få”, säger mäklaren Mats Öhlin.
Motorbåtar i normal storlek tar sig hela vägen in i den skyddade hamnen där bryggorna finns som får nyttjas av delägarna.Motorbåtar i normal storlek tar sig hela vägen in i den skyddade hamnen där bryggorna finns som får nyttjas av delägarna.Motorbåtar i normal storlek tar sig hela vägen in i den skyddade hamnen där bryggorna finns som får nyttjas av delägarna.
1 AV 10
Sugen på ett sommarboende vid vattnet i skärgården?
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
2 AV 10
Läget är oslagbart, lugnet påtagligt, miljön drömlikt vacker.
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
3 AV 10
Men, det kan vara Sveriges dyraste bod – 4,5 miljoner kronor!
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
4 AV 10
Boden/huset har under alla år ägts av samma familj och är enkel men funktionell.
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
5 AV 10
På Bodkobben som är sammanväxt med Storskäret finns de flesta bodarna och här samsas man med grannar om bryggor.
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
6 AV 10
Mot söder och havet ligger rummet som både har sängar och plats för matbord.
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
7 AV 10
En riktig gammal vedspis...
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
8 AV 10
Köket har fotogenkyl och spis som drivs med gasol.
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
9 AV 10
"Läget är unikt, du får inte bygga så här i dag på grund av strandskyddslagen och de bodar som finns är få”, säger mäklaren Mats Öhlin.
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
10 AV 10
Motorbåtar i normal storlek tar sig hela vägen in i den skyddade hamnen där bryggorna finns som får nyttjas av delägarna.
Foto: Sjönära fastighetsmäklare

Därför kostar boden på 20 kvadrat 4,5 miljoner

Sugen på ett sommarboende vid vattnet i skärgården?

Läget är oslagbart, lugnet påtagligt, miljön drömlikt vacker.

Men, det kan vara Sveriges dyraste bod – 4,5 miljoner kronor!

Röders skärgård, eller Norrskärgården, i Norrtälje är vår ostligaste skärgård. Här är naturen karg, tillvaron enkel och lugnet oslagbart. På ön Bodkobben finns nu en bod till salu, placerad längst söderut i byn med fri utsikt mot söder. 

Boden/huset har under alla år ägts av samma familj och är enkel men funktionell. När man kliver in kommer man till en avhängningshall och vidare till köket som har fotogenkyl och spis som drivs med gasol. Utöver det finns också en gammal vedspis som kan värma upp bostaden. 

LÄS OCKSÅ: Guide – 10 attefallshus i olika stilar och prisklasser 

Foto: Sjönära fastighetsmäklare

Av alla öar endast Storskäret och Bodkobben som är bebyggda

Mot söder och havet ligger rummet som både har sängar och plats för matbord. Mot denna del finns också en öppen spis. Boytan är på totalt 20 kvadratmeter och det finns även en källare samt ett mindre förråd på ena långsidan. 

Röders skärgård är långsträckt från väster till öster med en längd på ca 14 kilometer och en bredd på cirka 7 kilometer. Röder 1:1 består av ett flertal öar och uppgår till knappt 100 ha mark och även ett stort vattenområde. Av dessa öar är endast Storskäret och Bodkobben bebyggda. 

Foto: Sjönära fastighetsmäklare

Rätta att nyttja alla bryggor, brandboden och bastun

På Bodkobben som är sammanväxt med Storskäret finns de flesta bodarna och här samsas man med grannar om bryggor. Det finns 19 bodar varav den gemensamma brandboden, med övernattningsplatser, och bastun är två. Rätt till fiske med fasta redskap har man också. För att förvalta de gemensamma intressena finns en fiskevårdsförening och årligen anordnas ett årsmöte, även kallat Sikfesten.

För att ta sig hit måste man ha egen båt och avståndet är ca 20 nm till Furusund och 40 nm till Stockholm. Motorbåtar i normal storlek tar sig hela vägen in i den skyddade hamnen där bryggorna finns som får nyttjas av delägarna.

LÄS OCKSÅ: Wow! Kolla in bilderna på Princes gamla lyxhem – nu till salu 

Foto: Sjönära fastighetsmäklare

Därför kostar boden på bara 20 kvadratmeter 4,5 miljoner

Priset för den lilla boden ligger på 4,5 miljoner kronor. Hur kommer det sig?

– Därför att läget är unikt, du får inte bygga så här i dag på grund av strandskyddslagen och de bodar som finns är få, säger Mats Öhlin som förmedlar fastigheten på Sjönära fastighetsmäklare. Det här var ju övernattningsstugor för fiskarna förr. Vi sålde en liknande förra året för nästan samma pris. 

För fler bilder – se bildspelet högst upp!

LÄS OCKSÅ: Paret som byggde en medeltida borg och nu bor i den 

Foto: Sjönära fastighetsmäklare
Foto: Sjönära fastighetsmäklare
En av flera gemensamma bryggor att nyttja.En av flera gemensamma bryggor att nyttja.En av flera gemensamma bryggor att nyttja.
En av flera gemensamma bryggor att nyttja. Foto: Sjönära fastighetsmäklare
Brandboden ingår i samfälligheten. Här kan man ha övernattande gäster eller kalas.Brandboden ingår i samfälligheten. Här kan man ha övernattande gäster eller kalas.Brandboden ingår i samfälligheten. Här kan man ha övernattande gäster eller kalas.
Brandboden ingår i samfälligheten. Här kan man ha övernattande gäster eller kalas. Foto: Sjönära fastighetsmäklare
Insidan av brandbodenInsidan av brandbodenInsidan av brandboden
Insidan av brandboden Foto: Sjönära fastighetsmäklare