1 av 9: Har du alltid drömt om att bo på Gotland? Då kan den här 1700-talsgården vara något för dig. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling
2 av 9: Kalkstenshuset på Hemnet är en riktig kulturskatt vid havet. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling
3 av 9: Gården har både flygel, två ladugårdar och en stor tomt. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling
4 av 9: Den representativa mangårdsbyggnaden har hela 8 rum och kök fördelat på 290 kvadratmeter. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling
5 av 9: På övre plan finns viss havsutsikt och taket är högt med synliga takbjälkar. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling
6 av 9: Köket har grålutat furugolv och vitkalkade väggar. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling
7 av 9: I salen bredvid köket finns en braskamin - och det är furugolv som gäller. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling
8 av 9: Ett av de två allrummen ligger i en tillbyggd vinkelbyggnad, kanske läge för att skapa ett orangeri eller varför inte en ateljé? Utgång till trädgården sker genom glasade altandörrar. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling
9 av 9: Toalett med vitt kakel och badkar. Foto: Mats Hemlin/Bertwig Fastighetsförmedling

Charmig 1700-talsgård
på Gotland kan bli din

Nu kan flytta in i en charmig 1700-talsgård på Gotland.

Kalkstenshuset på Hemnet är en riktig kulturskatt vid havet.

En representativ gård med både flygel, ateljéhus och ladugårdar.

I natursköna Lummelunda socken på Gotland finns nu en otroligt charmig 1700-talsgård i kalksten till salu. Huset ligger insynsskyddat och är byggt i souterräng som gör att boendet blir på hela tre plan. En allé från länsvägen leder upp till baksidan på huset, det är nära till havet och Visby (cykelväg hela vägen), och naturen har du runt knuten.

 

LÄS OCKSÅ: Nu kan rosa Pippi Långstrump-villan bli din

Träaltan extrarum på sommaren

Den representativa mangårdsbyggnaden har hela 8 rum och kök fördelat på 290 kvadratmeter. Dessutom ingår en flygelbyggnad och två stora ladugårdar som kan användas till både stall och annan verksamhet. Plus en byggnad som består av en ateljé och ett allrum.

Souterränghusets kök flyttades 2012 för att få större rymd och bättre disponera husets ytor. Köket, som har grålutat furugolv och vitkalkade väggar, är mycket ljust och rymligt med gott om plats för socialt umgänge och stort matbord. Här finns även en fungerande vedspis, och fönsterdörren som leder ut till den stora träaltanen blir som ett extrarum på sommaren.

I salen bredvid köket finns gott om stora fönster i tre väderstreck, och en braskamin - precis som i den andra salen. Även här är det furugolv och ett par spegeldörrar skiljer rummet åt från köket. På övre plan hittar vi två sovrum varav ett är enormt stort med underbart ljusinsläpp från både gavelfönster och takfönster. Här får man viss havsutsikt och taket är högt med synliga takbjälkar.

 

LÄS OCKSÅ: 15 kändisar som sålt sina hem i år

 

Möjlighet till orangeri och spa

Ett av de två allrummen ligger i en tillbyggd vinkelbyggnad och här har man alla möjligheter att skapa ett orangeri eller separat bostadsdel, eller varför inte bed and breakfast? Även här står en vedspis, och egen utgång till trädgården sker via glasade altandörrar. I samma tillbyggnad finns ett sovrum på övre plan, perfekt som gästrum. Råvinden är charmig och passar i dag som lekrum eller förråd men går så klart att göra om till boende om man isolerar. Källaren har bra takhöjd och går även det att göra om till boende, eller kanske spa och vinkällare. Hit kommer man från hallen men också via en separat entré på husets baksida.

 

Erbjudande från LEVA&BO Shopping: Just nu 20 % rabatt på dukar, kuddar, överkast och strandfiltar från Chamois

Här växer tryffel

Marken som ingår utgör 123 000 kvadratmeter och är både trädgårdstomt med fina planteringar, fruktträd och bärbuskar, samt lövskog med änge och åker. Här växer det både ramslök och skogens svarta guld, tryffel. På tomten hittar vi också ett brygghus med en gammal bakugn, ett pumphus samt en lekstuga.

Det här stället fungerar både som fritidshus och permanentboende, och för den som vill är det ett perfekt ställe att bedriva någon form av verksamhet på, till exempel en hästgård med ridskola. Priset? Det ligger på 4,2 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!