Bostäderna som klickades mest på Hemnet 2018

Isabella Löwengrips villa på Lidingö lockade mängder av nyfikna husspekulanter när den lades ut till försäljning i augusti.

Med drygt 341 000 besök blev villan den mest klickade bostaden på Hemnet under 2018.

Det står klar när bostadssajten summerat årets mest besökta annonser. Bläddra vidare för att se årets tio i topp!

Foto: Gadelius Fastighetsbyrå/FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

1. Isabella Löwengrips villa på Lidingö

341 268 klick

Adress: Klotmurklevägen 1, Lidingö.
Utgångspris: 11,9 miljoner kronor.

TITTA IN I VILLAN HÄR!
Huset från 1975 väckte enorm uppmärksamhet när den lades ut i augusti. En lyxig och nyrenoverad familjevilla med sju rum och kök fördelat på 195 kvadratmeter. Här hade entreprenören Isabella Löwengrip inrett med bland annat walk-in closet och gym i garaget. 
Utgångspriset låg på 11,9 miljoner kronor och Isabella hade redan köpt en ny lyxig villa på Lidingö för 30 miljoner kronor.
Trots klicksuccén kom det bara in två bud – långt under utgångspriset – och huset såldes till slut för 11 050 000 kronor.
I början av november flyttade hon in i nya lyxvillan. 

Klicka vidare för att se hela listan på de mest klickade bostäderna 2018!


Foto: Skånegårdar

2. Pampiga Kastberga slott i Eslöv

270 202 klick
Aderss: Kastberga slott, Väster om Ringsjön, Eslöv
Utgångspris: 19 miljoner kronor. 

TITTA IN PÅ SLOTTET HÄR!
Kastberga slott i Eslöv byggdes 1898. Här finns 16 rum på totalt 675 kvadratmeter.
Det pampiga huset renoverades 2014 och när det lades ut till försäljning två år senare låg prislappen på 23 miljoner kronor, något som LEVA&BO berättat om tidigare
I år blev slottet den näst mest klickade bostaden på Hemnet och priset låg då på 19 miljoner kronor. 


Foto: Mäklarhuset Västerås

3. Nyproducerad villa i Västerås

210 507 klick
Adress: Askholmsvägen 13, Tidö Lindö, Västerås.
Utgångspris: 9 850 000 kronor.

Den här villan i Västerås blev även den en riktig klicksuccé när den lades ut till försäljning – och det är ganska lätt att förstå varför. Huset är lyxigt, pampigt, detaljrikt och i absoluta toppklass.
Huset är nyproducerat 2015 och består av modern och stilren arkitektur, påkostade inredningsdetaljer och noga utvalda materialval. I annonsen kunde man se att det bland annat fanns en relax-avdelning med bastu och massagebad, arkitektdesignad öppen spis, stor terrass med en insynsskyddad del med spabad. Extra allt med andra ord! 


Foto: Hans Mörner Fastighetsförmedling/Jan Hejra

4. 60-talsvilla på bästa läge i Djursholm

138 162 klick
Aderss: Strandvägen 11 A, Djursholm.
Utgångspris: 60 miljoner kronor. 

Huset från 1961 ligger på ett av de lyxigaste lägena i Danderyds kommun med utsikt över Sveaviken. Villan har en totalyta på 492 kvadratmeter fördelat på sju rum. På de få bilderna i annonsen ser den inte särskilt spektakulär ut invändigt. Här är det nog framför allt läget man får betala för.
Med utgångspriset på 60 miljoner kronor har den länge legat i topp på de dyraste villorna till salu på Hemnet i år och troligen är det priset som gjort att den lockat många besökare. 


Foto: Skånegårdar

5. Lyxiga Christinetorps Gård i Eslöv

117 469 klick
Adress: Christinetorps Gård, Flyinge - Löberöd, Eslöv.
Utgångspris: 110 miljoner kronor.

TITTA IN PÅ GÅRDEN HÄR!
Den här storslagna gården ligger i Eslöv med utsikt över nejderna och Öresund. Bostadsytan är på 635 kvadratmeter och hela tomten 219 hektar. Priset på Chritinetorps gård låg på 110 miljoner kronor när gården låg ute till försäljning. I det ingick bland annat ett före detta mejeri ombyggt till två lägenheter, två arbetarbostäder, ekonomibyggnader uppförda i gråsten och bevattningsdamm. Och dessutom – en läcker pool i huvudbyggnadens uterum. Ett riktigt läckert boende om man vill driva jordbruk alltså. 


Foto: Berggren & Co Fastighetsmäkleri

6. Vacker villa med pool i Nacka

116 333 klick
Adress: Sieverts Väg 9, Lännersta, Nacka. 
Utgångspris: 48 miljoner kronor. 

Industrimannen Ernst Sievert köpte det pampiga huset som kallas Johannesberg år 1917 och hade det som sommarställe. Två år senare blev han hedersledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.
Villan ligger på en av de vackraste sjötomterna i Saltsjö-Boo i Nacka och vägen som huset ligger på är uppkallad efter Ernst Sievert.
Huset är på 500 kvadratmeter och ser ut som ett riktigt litet sommarslott. Här samspelar bevarade originaldetaljer med moderna bekvämligheter.
Villan har tio rum och här finns vackra trägolv, höga golvsocklar, pampiga eldstäder och spröjsade fönster. Pool, biorum, vinkällare och gym är något av lyxen man hittar.
Tomten är på 6 241 kvadratmeter och utgångspriset låg på 48 miljoner kronor. Det är inte svårt att förstå att många suktade efter det här huset.


Foto: Residence Fastighetsmäkleri

7. Grumme-familjens gamla ö i Vaxholm

111 033 klick
Aderss: Stora Ekholmen 1, Vaxholm.
Utgångspris: 55 miljoner kronor.

SE MER AV ÖN HÄR!
Det var många som ville se grosshandlarfamiljen Grummes egna magnifika ö i Vaxholm. En helt privat ö med sex sjötomter, flera villor och egen ångbåtsbrygga.
Stora Ekholmen heter ön på 5,5 hektar som ligger söder om Vaxholm i Stockholm. Det är de stora och frodiga ekarna som har gett namn åt den magnifika ön med varierande natur kantad av stenmurar, alléer, badhällar, vassruggar och rogivande stränder.
Ön som är helt privat består av hela sex sjötomter och på fem av dem står det ansenliga villor, uppförda förra seklet eller tidigare. Villorna är alla byggda med snickarglädje, har högt i tak, stora salar och praktfulla kakelugnar. De forna glansdagarna märks i de anrika väggarna. Boarean är på 1 000 kvadratmeter och består av 25 rum samt en biarea på 500 kvadratmeter.
Utgångspriset låg på 55 miljoner kronor.


Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri

8. Vackra Tullesbo slott i Sjöbo

109 246 klick
Adress: Tullesbo Slott, Mellan-Skåne, Sjöbo.
Utgångspris: 28 miljoner kronor.  

TITTA IN PÅ SLOTTET HÄR!
Många drömmer nog om att bo på ett slott. Inte lika många har möjlighet att lägga 28 miljoner på ett boende. Men titta på bilder och drömma sig bort är gratis och det var det många som gjorde när Tullesbo slott lades ut till försäljning. 
Det majestätiska slottet från 1700-talet har 25 rum, två flygelbyggnader, poolhus och en stor och lummig trädgård. Familjen Ramel ägde huset fram till 2006 och ägarna därefter har rustat slottet på ett varsamt sätt. Se fler bilder inifrån slottet i länken ovan. 


Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri/Jörgen Hinder AB

9. Pampig villa i Borås

104 473 klick
Adress: Älvsborgsgatan 2, Borås.
Utgångspris: 19,5 miljoner kronor. 

Huset i Borås är en riktigt pampig byggnad med en praktfull entré. Villan började byggas 1919 av häradshövdingen Jean Braconier och året därpå stod huset klart.
När den lades ut till försäljning kunde man se att här fanns både walk-in closet, gym och en spaanläggning med ångbad och turkiskt bad. Lyxigt värre! 


Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri

10. Gammal prästgård i Djursholm

94 804 klick
Adress: Sigurdvägen 12, Djursholm, Danderyd.
Utgångspris: 35 miljoner kronor. 

Den gamla prästgården från 1915 beskrivs som en av Djursholms vackraste villor. Huset ritades av arkitekt Karl Güettler på uppdrag av Svenska kyrkan och är hela 476 kvadratmeter fördelat på tolv rum.
Den vackra villan karaktäriseras av flera unika originaldetaljer så som rustika stengolv, kryssvalv, tak med kasetter och ornamenterade öppna spisar.
Här ligger sällskapsrummen i fil med stora fönster med vackert ljusinsläpp.
I huset finns också gym och vinkällare och i trädgården ett vackert växthus – ett riktigt drömhus som många skulle kunna tänka sig att bo i. 

LÄS MER: Laila Bagge visar upp nya drömhuset på Lidingö – vill inte att det ska se porrigt ut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande