Bostäderna som klickades mest på Hemnet 2016

Här är 2016 års mest klickade bostäder på Hemnet.

Leva & Bo kan som första tidning avslöja hemliga listan.

Kungliga, mystiska slott och egen ö blandat med townhouse.

Foto: Residence Fastighetsmäkleri

1. Egen skärgårdsö för 39 miljoner kronor

Vad sägs om en privat skärgårdsö med egen sandstrand?

Det exklusiva fritidshuset på grötskär ligger utanför Dalarö.

Se allt du får om du kan langa upp 39 miljoner kronor!

Det här objektet är verkligen någonting att drömma om. Ett fritidshus på 237 kvadratmeter, egen sandstrand och en tomt på 24,2 hektar. Dessutom på en alldeles egen ö! Huset som byggdes 2009 ligger ute i Stockholms skärgård och har egen vik, naturhamn, sandstrand samt ett stort vattenområde i havsbandet.


SE MER av den lyxiga ön här!

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

2. Magnifik villa med utsikt över Duvnäsviken

Den här villan är verkligen något utöver det vanliga.

Nio lyxiga rum och kök på nästan 600 kvadrat.

Sagolik utsikt, enorm tomt och flera uteplatser.

Den här fastigheten från 1913 har bästa läget på Strandpromenaden i Duvnäsviken, Saltsjö-Duvnäs. Huset består av nio rum och kök om totalt 598 kvm, garage samt gästhus och förråd. Här finns sovrum/hobbyrum, dressingroom, badrum med dusch och bastu, gym samt väl tilltagen tvättstuga och stora förrådsutrymmen. Stora sällskapsytor, såsom matsal, vardagsrum och bibliotek i fil, med hänförande utsikt över Duvnäsviken från samtliga rum samt utgång till balkong med härlig utsikt. Priset var 32,5 miljoner kronor.

Foto: Jörgen Hinder

3. Göteborgs ståtligaste hus

Våningen i anrika Viktoriahuset har hela nio rum.

Endast tre ägare på 130 år, och varsamt renoverad.

Två våningar, takmålningar och inbyggda vitrinskåp,

Den här våningen ligger i ett av Göteborgs ståtligaste bostadshus, anrika Viktoriahuset från 1885, och var byggmästarens lägenhet. 357 kvadratmeter högst upp i fastigheten och har endast haft tre ägare på 130 år. Den genomtänkta planlösningen innefattar tre rum i fil med balkong mot sydväst och Viktoriagatan, magnifikt vardagsrum, fyra sovrum varav master bedroom med privat marmorerat badrum och glastak. Stort rum på cirka 70 kvadrat på övre plan med tre takfönster. Vi hittar även öppen spis, målningar med Göteborgsmotiv ovan dörrarna i matsalen och fantastiska paneler. För 15 miljoner kan den bli din då den fortfarande är till salu.


Foto: Magnus Östh

4. Kunglig herrgård till REA-pris

En makalöst vacker herrgård i Värmland realiseras nu ut.

Här har många kungar bott, inklusive vår nuvarande.

Och både Selma Lagerlöf och Fröding sägs ha hämtat inspiration här.

På Apertin Herrgård finns massor av historia i väggarna. Huvudbyggnaden uppfördes på 1670-talet, men gården har anor ända från 1100-talet. Riddarsalen är intakt från 1670-talet med originaltapeter, takmålningar och kungaporträtt. Innanför salen ligger kungarummen – två sovrum som är extra omsorgsfullt möblerade och användes vid kungabesök. Många kungar har varit här på besök, till exempel Gustav Vasa, Karl X11 och vår nuvarande kung. Herrgården låg ute till salu för 50 miljoner kronor redan 2015. Förra året las den ut igen, men då rabatterad till 15,5 miljoner, till priset av 34,5 miljoner kronor. Den är fortfarande inte såld.


KIKA IN och se mer av den vackra gården här!

Foto: Residence Fastighetsmäkleri

5. Kungens slott till salu

Hönsäter slott med kungliga anor kan fortfarande bli din.

Ligger i Svea rikes vagga och ägdes av kungen 1300-talet.

Har du 43 miljoner får du andra gods och herresäten som grannar.

Vid foten av Kinnekulle, omgivet av en lummig skog ligger Hönsäter Slott med anor från 1300-talet då det ägdes av kung Magnus Eriksson. Det fick sitt nuvarande utseende under tidigt 1800-tal då en omfattande byggnation ägde rum. I den omgivande parkmiljön finns två flygelbyggnader i sten anno 1807 om ca 180 respektive ca 170 kvm. Flyglarna har vardera sex gästrum en suite. Vidare finns disponentvillan om ca 250 kvm, en vacker byggnad från sekelskiftet helt i trä, som erbjuder åtta sovrum en suite. Har du 43 miljoner kronor så är den fortfarande till salu.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

6. Mystiskt slott från 1300-talet

Tänk att bo i ett eget slott, från 1300-talet dessutom.

Ett slott med tornhus, 26 rum och ett källarvalv.

Gärsnäs slott är en bit av Provence fast på Österlen.

Själva slottet byggdes 1509, men har anor ända från 1300-talet. Här finns 26 rum på totalt 740 kvadratmeter. Det nuvarande utseendet fick det vid ombyggnationen 1873. Inuti huset blandas stilar från flera epoker. Slottet ligger vackert på Österlen, mitt i ett kulturlandskap och har en tomt på 7,5 hektar. Priset för slottet var 12 miljoner kronor.

– Parken har bland annat en väldigt vacker blodbok och körsbärsträd med en å intill. En liten bit av Provence mitt på Österlen, berättade Amélie Wrede på Wrede Fastighetsmäkleri.


TITTA IN i det mystiska slottet här!


Foto: Henrik Nero

7. Unikt medeltida townhouse – reas med 12 miljoner

Här är lägenheten för den som vill dyka ner i historien.

Anor från medeltiden och bara ett stenkast från Slottet.

Våningen som påminner om ett museum reas nu ut.

Lägenheten som är ett townhouse på fyra plan är något utöver det vanliga på alla sätt och vis. Bostaden från 1600-talet ligger i Gamla stan i centrala Stockholm, bara ett stenkast i från det kungliga Slottet, och består av fyra våningsplan med totalt nio rum på 379 kvadratmeter. På första våningen finns bland annat ett bibliotek, medan andra våningen består av kök, matsal och frukostmatsal. Utgångspriset var 60 miljoner kronor men är nu sänkt till 48 miljoner.

SE MER av det pampiga boendet här!

Foto: Residence Fastighetsmäkleri

8. Minislottet som blev en klick-succé

Här pratar vi ett magnifikt och storslaget, sagoliknande ”slott”!

Torn, salonger, takmålningar, megastor pool och 1800-talsstil.

Den här villan på Hemnet i sekelskiftesstil är något utöver det vanliga!

Något liknande hus är det ytterst sällan man springer på. Naturligtvis ligger denna magnifika villa i exklusiva Djursholm utanför Stockholm, dessutom i områdets mest attraktiva område. Den är uppförd som en av de första villorna i Djursholm under senare delen av 1800-talet, och belägen på en återvändsgata, med högt läge och stor tomt, samt högvuxna träd runtomkring, vilket gör att man här lever helt insynsskyddat och privat. Det är stora salonger och generösa ytor på sammanlagt 815 kvadratmeter fördelade på 12 rum. Priset var 46 miljoner kronor.


TITTA IN i pampiga huset här!

Foto: Eklund Stockholm New York

9. Arkitektritad sjurummare

Sjurummaren i The Corner House är arkitektritad.

Inredningsdetaljer av Paris Forino och privat terrass.

För 39 miljoner kronor kan penthouset bli ditt.

The Corner house är ett nytt och vackert designat hus ritat av Wingårdhs arkitekter. Ett centralt boende som kryddats med vackra inredningsdetaljer av Paris Forino - en av New Yorks mest eftertraktade och uppskattade inredningsdesigners. Bakom den ljusa och härliga fasaden, med smidesbalkonger och mosaikdetaljer, hittar man bland annat denna 7-rummare i etage med privat terrasss om 40 kvadratmeter. Priset var 39 miljoner kronor.


TITTA IN i The Corner House här!


Foto: Amanda Jona

10. Miniherrgård i exklusiva Djursholm

Att miniherrgården var extremt klickad kan vi förstå.

Allt i toppskick, lyxigt, modernt och platsbyggt.

Och vad sägs om tre walk in closets och eget lusthus?

Den här nybyggda villan i herrgårdsstil med internationell standard ligger i Djursholm. 490 kvadratmeter i toppskick, lyxigt, modernt och platsbyggt. En mycket solig och insynsskyddad tomt om 2234 kvadratmeter. Två plan samt souterrainplan ger 12-15 rum, bland annat två eller tre walk-in closets, 6 badrum, stora sällskapsrum och stort platsbyggt kök. Flera öppna spisar, högt i tak samt sovrumsbalkong och stor terrass i anslutning till matsal och kök bidrar till hemtrevnaden. Priset var 32,5 miljoner kronor.


LÄS OCKSÅ: 18 kändisar som sålt sina hem 2016 – titta in i läckra hemmen!


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!