Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Billigaste husen till salu just nu

Att köpa hus är ofta en dyr affär. Men det finns faktiskt en hel del billiga villor på Hemnet också. Vi har samlat några av Sveriges 10 absolut billigaste hus – där den dyraste inte kostar mer än 300 000 kronor. Gemensamt för de allra flesta är att det finns mer eller mindre behov av renovering.

Bläddra genom listan för att spana in husen som nästan alla har råd med.

Foto: Daniel Bennelid

1. Rucklet från 30-talet – näst billigaste villan på Hemnet

Drömmer du om att ta tag i ett renoveringsobjekt som du kan forma efter dina egna drömmar och behov? Och dessutom kan komma över till rena rama vrakpriset. Då kan det här vara något för dig.

– Intresset är mycket stort på grund av det låga priset, säger mäklaren Douglas Salomon.

Men huset från 30-talet som ligger i Ankarsrum, Västervik, får närmast likna ett ruckel. För 90 000 kronor kan villan med stor tomt bli din. Detta gör huset till det allra billigaste på Hemnet.

Huset är 90 kvadratmeter plus en biarea på 65 kvadratmeter. Tomten är på 1 025 kvadratmeter.

 

HÄR kan du titta in i huset!

 

 

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

2. Bedårande torp för 250 000 kronor

Det gula härliga torpet i Hultsfred har tre rum, och en tomt på 5 536 kvadratmeter. Det är nu till salu för 250 000 kronor.

Torpet är slitet och nött, men vackert. De vackra blåa dörrarna sticker ut och huset ligger inbäddat i massor av grönska.

Men el och vatten saknas – så den som vill bo här permanent får nog sättas i arbete.

 

 

 

3. Lantliga huset med skog och åkrar utanför knuten

Två rum, 60 kvadratmeter och en biarea på 15 kvadratmeter som består av ett mysigt sovloft. Det här fritidshuset ligger lantligt till och är till salu för 385 000 kronor.

Huset ser slitet ut, men här finns till exmepel ett renoverat badrum som är helkaklat och har golvvärme.

 

LÄS OCKSÅ: De 10 mest klickade villorna på Hemnet just nu

 

 

 

Foto: Fastighetsbyrån Söderhamn

4. Sött hus från 1800-talet

Kulturbyggnad från 1850, mitt på torget i Ingatorp i Eksjö, är till salu för 295 000 kronor. Här har det bland annat funnits både urmakeri, hattafär, charkuteriaffär och pappershandel.

Huset behöver renoveras, men gulligt är det. Boaeran är 66 kvadratmeter plus en biarea på 96 kvadratmeter, och en tomtarea på 975 kvadratmeter.

 

 

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

5. Insynsskyddat med renoveringsbehov

Villan på 90 kvadrat ligger insynsskyddat, lummigt soligt i Hakkas, Gällivare. Huset är byggt på 1940-talet och har ett stort renoveringsbehov.

Visst lösöre ingår i köpet. Pris? 125 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Guide till ditt drömhus – 10 fina modeller

 

 

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

6. Charmigt med fin planlösning

190 000 kronor. För det får du en villa med lantligt läge utanför Degerfors. Huset har två rum och är på 59 kvadratmeter, plus en biarea på 25 kvadratmeter. Huset är charmigt och har en fin planlösning – även om det förstås är i behov av renovering.

 

 

 

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

7. Billigast! Obeboeligt hus i Glimåkra

Sju rum på en hörntomt i centrala Glimåkra. Huset är fint – om man kan se bakom det usla skicket. Här finns ett totalt renoveringsbehov för att huset över huvud taget ska fungera att bo i. Men den som orkar renovera kan definitivt göra sig ett klipp.

Utgångspris? 65 000 kronor.

 

 

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

8. Huset som är betydligt finare på insidan

150 000 kronor kostar den här villan på fem rum och 172 kvadratmeter i Ljusdal. Det ser inte mycket ut för världen på utsidan, men insidan är något helt annat. Ett otroligt charmigt hus, visserligen med reoveringsbehov. Det är byggt 1929 och tidsentligt med vackra gamla (om än slitna) dörrar, högt i tak och flera bevarade originaldetaljer.

 

LÄS OCKSÅ: Mystiskt övergivet ruckel kan bli ditt för vrakpris

 

 

 

Foto: Fastighetsbyrån

9. 150 000 kronor för trevåningshuset

Tre våningar inklusive källare. Den blå villan med fyra rum ligger i Kramfors och har en tomt på 1 383 kvadratmeter.

Huset är knappast modernt, men här finns ett kök som fungerar, en matsal och vardfagsrum, renoverat badrum och källare. Fyra rum, varav två sovrum. Priset? 150 000 kronor.

 

 

 

Foto: Fastighetsbyrån Söderhamn

10. Rymlig villa i Vansbro

Huset på 149 kvadratmeter med en biarea på 91 kvadratmeter har åtta rum och en tomt på 1 657 kvadratmeter. Även om köket är från 70-talet och mycket i huset är gammalt är det en rymlig och välbehållen 40-talsvilla. När den kom ut på marknaden i maj kostade den 350 000 kronor, men nu är priset sänkt. 300 000 kronor vill säljarna ha.

 

LÄS OCKSÅ: 10 drömhus du kan fynda