1 AV 3
Unik möjlighet för den som kan tänka sig att flytta till Robertsfors- standtomten kan då bli din för 1 krona!
Foto: Svensk Fastighetsförmedling Umeå
2 AV 3
Området heter MåBraByn och är en ekoby med kreativa lösningar för avlopp och energi. Av åtta tomter finns nu tre kvar till försäljning.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling Umeå
3 AV 3
Alla tomter har bästa sydvästläge, med ett gemensamt område där man kan bygga bastu, båthus, flytbrygga, trailerslip, sjöbodar, grillplatser, spelplan, lekplats eller kanske odlingslotter.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling Umeå

Billigast på Hemnet – kostar bara 1 krona

Nu kan du köpa en strandtomt för endast 1 krona!

Det är helt sant – men det finns ett par hållhakar.

– Sånt här sker inte ofta så telefonen går varm, säger mäklaren Anton Eriksson. 

Kan du tänka dig att flytta till Robertsfors kommun i Västerbotten har du nu en mycket unik möjlighet. Egen tomt vid havet intill kulturområdet i Sikeå hamn kan bli din för endast 1 krona! Och det är inte första april som vi alla vet, och därmed helt sant. 

Ekoby med kreativa lösningar och lägre kostnader

Området heter MåBraByn och är en ekoby med kreativa lösningar för avlopp och energi. Ett av husen där producerar till och med energi istället för att konsumera det. Ett av syftena med byn är att visa att miljö- och kretsloppsanpassade bostäder ger lägre årskostnad än konventionellt byggande, samt att man vill ge möjlighet till ett rikt socialt liv i samklang med naturen.

 

LÄS OCKSÅ: Fjällstugan som är yxad för hand kostar 18 miljoner 

Stor havstomt kan bli din för en krona

Sammanlagt är det åtta tomter, alla i bästa sydvästläge, med ett gemensamt område där man tillsammans kan bestämma vad man vill göra, kanske bastu, båthus, flytbrygga, trailerslip, sjöbodar, grillplatser, spelplan, lekplats eller odlingslotter. I dag finns endast tre av tomterna kvar, så är du intresserad bör du skynda dig, inte varje dag man kan förvärva en tomt, vid havet dessutom, för endast 1 krona.

Många lycksökare som hör av sig

– Försäljning av fastigheter för en krona sker nog inte så ofta, dessutom är det det faktiska priset och inte utgångspris, jag har i alla fall aldrig varit med om det, säger Anton Eriksson på Svensk Fastighetsförmedling i Umeå. Grunden till detta handlar om att glesbygdskommuner har intresse av inflyttning. Tyvärr är det många lycksökare som hör av sig och inte har läst kraven som följer med. Men jag har sålt fem av åtta, så nu är bara tre kvar.

 

LÄS OCKSÅ: Magiskt vackra 1700-talsgården kan bli din – under 3 miljoner 

Förverkliga dina byggdrömmar 

Dock bör man veta om hållhaken. Och det är att man måste bygga en villa samt, när den är klar och godkänd, folkbokföra sig där i minst fem år. Tomten är på 1600 kvadratmeter så möjligheterna är stora att förverkliga sina byggdrömmar. 

För den som vill går det även bra att bedriva näringsverksamhet i MåBraByn så länge man inte stör grannar och omgivning. Man har även rätt upprätta separat byggnad om det behövs för verksamheten. Dessutom, bygger du här så bjuder Robertsfors kommun både bygglovsavgift, vattenanslutningsavgift och bidrag för enskilt avlopp.

 

LÄS OCKSÅ:

Ödetorpet som gör klicksuccé – halva huset borta! 

10 prylar i hemmet som bevisar att du börjar bli gammal 

15 prylar du måste sluta inreda med genast