Är detta Sveriges vitaste villa? Spana in lyxhuset

Den exklusiva villan byggdes år 1902. Huset är genomgående vitt och flera rum har försetts med skinande italienskt marmorgolv.

Foto: Pontuz Löfgren AB

1 av 3: Den exklusiva villan byggdes år 1902. Huset är genomgående vitt och flera rum har försetts med skinande italienskt marmorgolv.

Halltrappan som leder upp till andra våningsplanet adderar ytterligare lyxkänsla.

Foto: Pontuz Löfgren AB

2 av 3: Halltrappan som leder upp till andra våningsplanet adderar ytterligare lyxkänsla.

Matsalen rymmer upp till 40 sittande gäster.

Foto: Pontuz Löfgren AB

3 av 3: Matsalen rymmer upp till 40 sittande gäster.

Landets mest populära hus just nu ligger i Kalmar. 

Hyvlad kalksten och skinande marmor – den småländska villan känns mer som ett amerikanskt lyxhus.

Vad som mer sticker ut? Det extremt vita.

Andra har också läst

Den exklusiva villan på Svinövägen i Kalmar byggdes år 1902 av margarinkungen Ragnar L Jeansson och användes då som sommarhus. Drygt 30 år senare gjordes stugan om till ett året runt-boende och 2017 genomgick huset en omfattande renovering. 

LÄS OCKSÅ: Sveriges häftigaste skola – omgjord till lyxmansion

Foto: Pontuz Löfgren AB

Påkostade materialval

Villan är på 600 kvadratmeter och har nio rum fördelat över tre plan. Ingenting är lämnat åt slumpen och huset utmärks av påkostade materialval och exklusiva interiör. Tomten är på 4 023 kvadratmeter och trädgården vetter mot den intilliggande sjön. 

Foto: Pontuz Löfgren AB

Som ett amerikanskt lyxhus

Huset är genomgående vitt och flera rum har försetts med skinande italienskt marmorgolv. Halltrappan som leder upp till andra våningsplanet adderar ytterligare lyxkänsla. Även den är klädd i marmor och tillsammans med det snirkliga smidesräcket känns det mer som att man befinner sig i ett ståtligt amerikanskt lyxhus än i en villa på smålänska kusten. 

Foto: Pontuz Löfgren AB

Sovrum kombinerat med badrum 

Bland boningens många rum är det framförallt två som utmärker sig – vardagsrummet och det stora sovrummet. Vardagsrummet är bland annat försett med öppen spis och dörrar som leder ut mot en fin kalkstensterass med utsikt mot sjön. 

Husets stora sovrum är på 60 kvadratmeter och har ett eget badrum integrerat. Badrummet rymmer dessutom dubbla handfat, jacuzzi och två duschar – med vattenfall. Sovrummet har även en balkong mot sjösidan. 

Foto: Pontuz Löfgren AB

Lyxigt gästboende? 

Det tredje planet är på cirka 170 kvadratmeter och där är det bara fantasi som sätter gränserna – lyxigt tonårsboende, aktivitetsrum, hemmabio salong eller ett vräkigt gästboende? Ja, möjigheterna är många. 

Foto: Pontuz Löfgren AB

LÄS OCKSÅ: Sällsynt gårdshus till salu mitt i Stockholm

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande