Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 12
Det förfallna huset när det var till salu för ett år sedan...
Foto: Karin Hermansson
2 AV 12
... och nu är det topprenoverat och till salu på nytt. För 2,2 miljoner mer.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit
3 AV 12
Vardagsrummet som det såg ut förra året.
Foto: Karin Hermansson
4 AV 12
Vardagsrummet som det ser ut i dag.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit
5 AV 12
Köket som det såg ut innan renoveringen...
Foto: Karin Hermansson
6 AV 12
... och så här ser det ut idag.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit
7 AV 12
Två av sovrummen har kakelugnar.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit
8 AV 12
Hallen är välkomnande och ljus. Härifrån nås den vackra trappan som leder till övervåningen. Väggarna är vita och på golvet ligger gråmelerad Kinnekullekalksten med golvvärme.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit
9 AV 12
Vardagsrum och matsal ligger i fil med vackra salsdörrar och öppen spis.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit
10 AV 12
Den vackra trappan leder upp till en hall med en bevarad platsbygd liten träbänk vilket skapar ett underbart första intryck när du kommer till övervåningen.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit
11 AV 12
Vinden är inredd till ett stort rum med ca 50 kvm golvyta varav ca 17 kvm är boyta. Väggarna är vitmålande och på golvet ligger vackert trägolv. Två nya fönster, ett i varje gavel samt ett nytt takfönster. Spotlights är monterade i taket.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit
12 AV 12
Källaren har lyxig tvättstuga som är kombinerad med WC/dusch. Här är förberett för Spa-bad.
Foto: Sofia Röjder/Diakrit

Är det verkligen samma hus – se magiska förvandlingen

Huset på Hemnet var fallfärdigt och i stort sett obeboeligt förra året.

Nu är det topprenoverat, till salu igen och prishöjt med 2,2 miljoner.

Kolla in bilderna före och efter och se den magiska förvandlingen!

För ett år sedan var ett ganska förfallet hus i Karlstad till salu som Leva & Bo skrev om. För att få det beboeligt krävdes en omfattande renovering. Men intresset var enormt stort då många såg potentialen, och efter en brand på 1800-talet är antalet äldre byggnader få vilket gjorde det ännu mer eftertraktat. Huset var då ett av de mest klickade på Hemnet.  

Det ljusgula huset hade då bruna knutar och var 148 kvadratmeter stort med fem rum och kök. Utgångspriset för villan från 1925 låg då på 1,8 miljoner kronor. Det låga priset berodde på det stora renoveringsbehovet. 

LÄS OCKSÅ: Fredrik Eklund säljer 50 Cents otroliga palatsliknande hus 

Priset har gått upp med 2,2 miljoner efter renoveringen

Köparna gav 2,4 miljoner kronor, har totalrenoverat allt och nu är huset ute till salu igen, fast för 4,9 miljoner denna gång. Hon som sålde huset var 90 år, hade blivit blind och skänkte varenda krona till De synskadades riksförbund. 

Villan är som natt och dag mot hur det såg ut förut men man har varit noga med att bevara de tidstypiska detaljerna som fönsterpartier, kakelugnar, rustika trägolv samt härliga salsdörrar. Ett rum har även tillkommit så nu är det sex rum och kök och ytan är också större; 165 kvadratmeter plus 71 kvadrat biarea. Trädgårdstomten på 678 kvadratmeter ramas in av en häck.

LÄS OCKSÅ: Fyndläge – 10 drömhus som reas ut på Hemnet 

Villan är av kulturhistoriskt värde och benämns som ”blå”

Köket är platsbyggt och exklusivt, vardagsrum och matsal ligger i fil med vackra salsdörrar och vacker öppen spis. På övervåningen ligger tre sovrum och två vackra kakelugnar. En vindstrappa leder upp till stort vindsrum med många möjligheter, och i källaren finns lyxig tvättstuga som även är förberett för spa-bad, samt flera förrådsutrymmen och pannrum. Badrummet på övervåningen har fått utrustning från Duravit design by Philippe Starck.

Huset är av kulturhistoriskt värde och omfattas därmed av kommunens kulturmiljöprogram. Byggnaden är "blå" vilket innebär ett visst värde eller är ett bra exempel på god arkitektur. Kolla in bilderna ovan och jämför före- och efterbilder!