1 AV 6
I den här lägenheten är det inte bara tapeter och köksluckor som är färgglada.
Foto: Nooks
2 AV 6
Köket med de iögonfallande gröna skåpluckorna.
Foto: Nooks
3 AV 6
Även kaklet i toalettrummet är färgglatt.
Foto: Nooks
4 AV 6
Överst i bilden ser man det undangömda sovloftet.
Foto: Nooks
5 AV 6
Allt kan piffas upp med flamingotapeter.
Foto: Nooks
6 AV 6
Tavlor kan liva upp den vitaste väggen.
Foto: Nooks

Är det Sveriges mest färgstarka lägenhet?

Här trängs knallgröna skåpluckor med flamingotapeter utan att det på något sätt sticker i ögonen. Men vad som kan vara Sveriges mest färgglada lägenhet har fler överraskningar än så. Välkommen in!

Det som mycket väl kan vara Sveriges mest färgsprakande lägenhet ligger på Bellmansgatan i Stockholm. För bortser man från den nuvarande ägarens färgsprakande möbler så återstår det ändå väldigt mycket färg. Hela vägen från de knallgröna köksluckorna via toalettrummets mångfärgade kakel till tapeterna i de olika rummen. 

LÄS OCKSÅ: Inredningsdetaljerna från 90-talet vi skrattar åt i dag 

Den färgglada hallen med stormönstrade tapeter. Foto: Nooks

Färgglada tapeter

Tapeterna är sannerligen en historia för sig. Här har man inte sparat på krutet. Den som kliver in i lägenheten möts genast av stormönstrade tapeter som med sina gröna blad elegant matchar kökets luckor. Förtsätter man sedan genom vardagsrummet kommer man sedan till en passage som leder in till sovrummet. Passagen är tapetserad med rosa flamingos och rosa är en färg som fortsätter även inne i sovrummet. Fast här är det rosa prickar mot en vit bakgrund som gäller på tapeterna, matchat med en lampskärm rosa lampskärm där vad som förefaller vara ett kvinnoben sticker ner. 

Det är inte bara färgerna som är spännande i lägenheten på Bellmansgatan. Ovanpå den tidigare nämnda gången mellan vardagsrummet ligger det nämligen ett dolt sovloft som möjliggörs av lägenhetens generösa takhöjd. Ett smart sätt att få ut lite extra av lägenhetens 56 kvadratmeter. 

LÄS OCKSÅ: Så påverkas din hälsa av rummens färger 

Sovloftet. Foto: Nooks

Bygger vinkällare tillsammans

Själv skriver ägaren på mäklarsajten Nooks att huset på Bellmansgatan ha väldigt få invånare, men att de som bor i huset är ett glatt gäng som känner varandra bra. Just nu har man exempelvis ett litet projkekt där man tillsammans bygger en vinkällare i husets källare. Ta en titt på bilderna och dröm dig bort till vad som mycket väl kan vara Sveriges mest färgsprakande lägenhet. 

Se även: