1 av 7: Den lilla etagelägenheten ligger på Östermalm i Stockholm, i den attraktiva Villastaden. Foto: Jesper Florbrandt
2 av 7: Förutom att det är en ovanligt liten tvåa på bara 28 kvadratmeter... Foto: Jesper Florbrandt
3 av 7: <p>...så är den i två våningar! Och med två ingångar dessutom.<br></p> Foto: Jesper Florbrandt
4 av 7: Sovrummet ligger på övervåningen. Foto: Jesper Florbrandt
5 av 7: Badrum... Foto: Jesper Florbrandt
6 av 7: ... och kök ligger på bottenvåningen. Foto: Jesper Florbrandt
7 av 7: Ett litet utrymme för matplats finns också. Foto: Jesper Florbrandt

Är det här Sveriges minsta etagelägenhet?

Det kan vara Sveriges minsta etagelägenhet. Dessutom i Stockholms attraktivaste område. Här bor du bland kultureliten och överklassen.

Kolla in dröm-minitvåan – mitt bland lyxvillorna – som ligger ute på Hemnet just nu.

Mitt inne i centrala Stockholm på Östermalm finns ett exklusivt och eftertraktat område som heter Villastaden. Här har kultureliten och överklassen bott sedan 1880-talet, och kända hus som Kreugerska villan, Öhrnska villan samt Curmanska villan ligger här.

Alla husen har representativa våningar och stora trädgårdar, och det är trots lugnet väldigt nära till både Stureplan, Humlegården, Östermalmstorg och Djurgården.

 

LÄS OCKSÅ: Fina, små och populära – här är Sveriges snyggaste ettor

Minitvåa på 28 kvadratmeter

Det som är extra unikt är att man i ett av de fashionabla husen har låtit bygga bostadsrätter. Och högst upp på de två översta planen ligger en etagetvåa som nu är till salu.

– Det är en drömvåning på en av Stockholms mest eftertraktade adresser, med allt man kan önska, säger Malou Ekman på mäklarbyrån Eklund. Det är en av de bäst planerade små lägenheter jag har sett. Otroligt charmig!

Lägenheten på 28 kvadratmeter består av ett vardagsrum som rymmer soffgrupp och har ett stort fönster mot den vackra innergården. Intill ligger det ljusa köket med en generös matplats och stor kyl och frys. På detta plan finns även badrummet. Tar man trappen upp kommer man till sovrummet som även den har stort fönster med bra ljusinsläpp. Här finns plats för både dubbelsäng och gott om förvaring i inbyggda garderober.

 

LÄS OCKSÅ: Här är Sveriges dyraste villor – se de mäktiga husen

Ovanligt liten etagelägenhet

Malou säger att hon aldrig sett en så liten etagelägenhet tidigare:

– Aldrig, den är nog rätt unik i sitt slag! Och intresset har varit väldigt stort.

Då huset är från 1885 är det vackra trägolv, och tidstypiska detaljer som högt till tak, djupa fönsternischer, höga golvsocklar och vackra snickerier. Den ljusa och vitmålade lägenheten har dessutom två ingångar, till båda planen, och med var sin hall.

Fastigheten består av 22 lägenheter och utgångspriset ligger på 2 850 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen

Aktuellt just nu