Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

8 spöklika ruckel som nyligen synts på Hemnet

Skruttiga, spöklik och fallfärdiga hus finns det gott om.
De är populära renoveringsobjekt som ofta ligger på klicktoppen på Hemnet. Mer ofta än sällan marknadsförs de dessutom med beskrivningen "Chans att skapa ett drömboende".
Här har vi listat åtta kusliga hus som nyligen varit (eller är) till salu.

Foto: Kim Fristedt Malmberg/Bjurfors

1 av 8

1. Livsfarligt – men med kunglig touch

Nu kan ett övergivet ruckel för 1,3 miljoner bli ditt. Villan utanför Lund är  mögelansatt och "säkerheten kan inte garanteras", men huset ligger i ett expansivt område och har dessutom ett kungligt invigt grannhus.
Det här huset från 1909 har stått övergivet i flera år och är enligt mäklaren obeboeligt i dag. Inte helt förvånande med tanke på hur det ser ut.

Huset är till och med i så dåligt skick att man ej får beträda byggnaden utan överenskommelse med mäklarna då "spekulanters säkerhet inte kan garanteras". Och på flertalet väggar och innertak noteras dessutom mögelangrepp.

Villan består av ett och ett halvt plan med källare (pannrum och förvaring) och har en boarea på 116 kvadratmeter om fem rum och kök, plus pentry och badrum, samt en biarea på 69 kvadrat. På övre plan finns ett oisolerat vindsutrymme och i köpet ingår även en tomt på 640 kvadratmeter. Och – i ett av rummen en magiskt fin kakelugn i original.
Villan ligger precis vid infarten till Max IV- ett svenskt nationellt laboratorium för acceleratorfysik och forskning med hjälp av synkrotronljus. Max IV invigdes den 21 juni 2016 i närvaro av kung Carl XVI Gustav och statsminister Stefan Löfven och kommer att vara fullt utbyggt 2026 då det beräknas ha upp till 3 000 användare årligen från hela världen. I övrigt består omgivningen av åkermark och småhus.

Se fler bilder från huset här!

1 av 8