7 riktiga ruckel som varit till salu på sistone

Ruckel – skruttiga, fallfärdiga och övergivna hus finns det gott om i landet.

Populära renoveringsobjekt som ofta ligger på klicktoppen på Hemnet.

Här har vi samlat 7 stycken spännande boenden som varit/är till salu i år.

Foto: Diakrit/Svensk Fastighetsförmedling

1. Förfallna äldreboendet – nästan kusligt

Det här är ett gammalt ålderdomshem i Skåne från 1909 som nu ligger till salu på Hemnet. Huset i Tosteberga, Kristianstad, är ett riktigt utmanande renoveringsobjekt.

Men ytan på 667 kvadratmeter samt 14 rum och kök öppnar upp för oändliga möjligheter. Antingen för någon form av liknande verksamhet, eller som privat boende. Säljarna köpte huset 2007 men har inte använt det till någonting. Det har stått övergivet i massor av år. När man ser sig omkring hittar man hål i golv och tak, bortrivna tapeter och bråte. Ålderdomshemmets trädgårdstomt är på hela 3432 kvadratmeter och omges av vackra slätter. Utgångspriset ligger på 1 195 000 kronor.


Titta in i huset HÄR!

Foto: Esoft systems/Anna-Klara Sandberg

2. Övergivna rucklet alla slogs om

Det här var ett av de mest klickade husen på Hemnet i mars, trots att det är ett riktigt ruckel som kräver total helrenovering. Naturligtvis spelade priset på endast 450 000 kronor in, men också för att läget är bra enligt mäklaren, i Valtorp, 10 kilometer nordväst om Falköping. Det har dessutom varit övergivet i något år och är ett dödsbo.

Bostadshuset på 1,5 plan med källare från 1898 består av 175 kvadratmeter om fem rum och kök plus källare. Ovanvåningen består av en egen lägenhet som tidigare har hyrts ut och har egen ingång via trapp på utsidan. På bottenplan finns dock två vardagsrum i fil med fina golv av fiskbensparkett, samt öppen spis och kakelugn. Marken/tomten är på 14 600 kvadratmeter – varav 500 kvadrat är vatten i en å, och en del betesmark. Till gården hör även ett äldre spannmålsmagasin med dubbelgarage samt en kupolhall i plåt.


ÄR kan du titta in i huset!

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

3. Soporna i lägenheten höjde priset

Den här lägenheten på två rum och kök i Stockholm liknande ingenting annat när den lades ut på Hemnet i slutet av januari. Full med tidningar, bråte och ”sopor” överallt, och så långt ifrån ”ljus och fräsch” som man kan komma.

Den gjorde klicksuccé och såldes redan innan visningen – för 1,2 miljoner mer. "Någon sa till mig att det var 'bra stajling'", berättade mäklaren Fredrik Flodin från Erik Olsson Fastighetsförmedling, "men det är det faktiskt inte. Han är en samlare och hans största samling är just tidningar". Tvårummaren om 57 kvadratmeter som ligger i ett hus från 1973 har både en yttre hall och en inre hall, sovrum med heltäckningsmatta och plats för dubbelsäng, samt vardagsrum med heltäckningsmatta och gott om plats för soffgrupp och andra möbler. Utgångspriset låg på 2 750 000 kronor.


Du måste se resten av lägenheten. Gör det HÄR!

Foto: Gunnar Hennings

4. Obebott ruckel – ett av de mest klickade

Huset på Hemnet från 1909 är både övergivet och förfallet. Ingen har bott där de senaste tolv åren och när man ser bilderna är det svårt att föreställa sig att det ens går att bo där. Ändå var intresset hur stort som helst när det lades ut i slutet av januari.

– Svårt att svara på exakt varför, sade mäklaren Gunnar Hennings från LRF Konsult, men man får ju mycket mark för priset. En del tänker sig att renovera det, andra vill riva huset och bygga helt nytt.

Renoveringsobjektet i Håra by har ett fint läge höjden i det öppna jordbrukslandskapet strax söder om Grillby (cirka 1,5 mil från Enköping och 6,5 mil från Stockholm). I priset på 1,8 miljoner ingick fem ekonomibyggnader och mark om 6 hektar.Boarean om 125 kvadratmeter är fördelad på 1,5 plan och trädgården är uppvuxen och ger möjlighet till fin utsikt över det öppna landskapet efter lite buskröjning.


Titta in i huset HÄR!

Foto: Camilla Englawik

5. Fallfärdigt hus med 100 år på nacken

Huset som byggdes 1909 är ett totalt fallfärdigt ruckel som inte har varit bebott på åtta år. På vissa ställen har innertaket rasat in och på flera platser syns sönderrivna tapeter och demolerade golv.

Ett rum har till och med bara jord på golvet. Huset som ligger i Utby, östra Göteborg, kräver total renovering men var ändå ett av de mest klickade objekten på Hemnet i mitten av mars. Villan som är på 160 kvadratmeter om sex rum och kök och består av två våningsplan har även en tomt om 1 311 kvadratmeter.

– Huset är speciellt och bilderna är antingen avskräckande eller lockande. Det är många drömmare och entusiaster som har hört av sig, kan man rädda huset eller måste det rivas? säger Camilla Englawik, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.


Titta in i huset HÄR!

Foto: Daniel Rohlin

6. Obehaglig insida – raserade väggar och tak

En 30-talsvilla i Sollentuna låter ju trevligt, men denna är inte som ”de andra”. Brandskadad och sotig – med förstörda och inrasade tak samt raserade väggar. Men trots det var huset ett av de mest klickade objekten på Hemnet i början av mars.

Entréplan och övre planet är brandskadat. Innertaket har rast in, väggarna är förstörda och överallt ligger sotfärgat bråte. 30-talsvillan på två plan om 97 kvadratmeter har skadats av brand men källaren har klarat sig och där finns både sovrum, dusch, tvättstuga och kök. För kommande ägare är alternativen att återställa de övre våningsplanen som skadats i branden, behålla källaren och återuppbygga på befintlig grund eller börja om från start och bygga nytt. Pris: 6 miljoner kronor.


Se hela brandskadade huset HÄR!

Foto: Richard Ström

7. Övergivna ödeskolan – i dag obeboelig

Det är mångas dröm att bo i en gammal skola. Den här i Garphyttan utanför Örebro är övergiven och bär på ett högt kulturhistoriskt värde. Men skolan från 1918 är totalt obeboelig, förfallen och kräver stor renovering.

Har man tiden, pengarna och är händig går det att göra något fint. Huset är 900 kvadratmeter och består av två våningar samt en inredningsbar vindsvåning och en stor källare. Takhöjden på bottenplan är 3,6 meter och på andra våningsplanet är avståndet mellan golv och tak tre meter. Ursprungligen fanns tre klassrum med plats för 42 barn i folkskola och 30 barn i småskola på husets bottenvåning. I källarvåningen huserade slöjdsal, skolkök och tvättstuga, och på övervåningen fanns tre lärarbostäder. Utgångspris: 2,5 miljoner kronor.


Titta in i huset HÄR!


Nyfiken på fler ruckel? Här är häftigaste ruckeln som såldes 2017!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande